Nejnovější

Přehled týdne 26.8 – 1.9. 2019

Pondělí: Lázně v Jáchymově znovu po letech otevřel důlní štolu, tentokrát jako muzeum. Jen aby v tom muzeu brzy nezačali mizet nepohodlní kontrarevolucionáři. – Státy G7 se dohodly na uvolnění 20 milionů dolarů na záchranu hořícího amazonského pralesa. Brazilskému prezidentu Bolsonarovi je to jedno. – Donald Trump opět jednou předvedl svoji expertízu a světoznalost. Na Floridu se řítí hurikán? Tak ho prostě vybombíme atomovkou. Hurikán nemůže nic zničit, když už všechno bude zničené. – Vladimir Putin na poradě o ekonomických otázkách nařídil svým ministrům, aby dosáhli stabilnějšího a rychlejšího hospodářského růstu. Že by se blížilo pokračování veleúspěšného Velkého skoku vpřed? (JL)

Úterý: Jiří Pospíšil zvažuje konec předsednictva, o vedení TOP 09 se hodlá ucházet Pekarová. To bude vnitrostranická schíza jak víno. – Miloš Zeman oficiálně jmenoval Zaorálka ministrem kultury. Tak, po dopravě i kultura. Na kterém resortu to pohnojí vláda teď? – Andrej Babiš mluvil po telefonu s britským premiérem Johnsonem a pozval ho do Prahy. Nic proti tomu. Tady jsou politické standardy tak nízko, že ani Boris tu neudělá ostudu. – Brazilská vláda odmítla nabízené peníze na pomoc s požáry Amazonského pralesa s tím, že nejsou ničí kolonie. To je fér. Sice z nich bude spálená pláň, ale nebudou ničí kolonie, a to se vyplatí! – Podle norského experta v Rusku nebouchla raketa, ale jaderný reaktor. Tak, nebylo by to poprvé, že… (MrK)

Středa: Britská královna Alžběta II. Vyhověla žádosti premiéra Borise Johnsona o přerušení zasedání parlamentu do 14. října. Johnson sice odmítá, že jde o snahu zamezit jednání parlamentu o brexitu, ale řekněme si to narovinu, to je přesně ten důvod. – Švédská aktivistka za ochranu životního prostředí Greta Thunbergová dorazila do New Yorku, kde se zúčastní summitu o klimatických problémech. Thunbergová přes Atlantik plula jachtou celé dva týdny, protože již dlouhou dobu kritizuje letadla z nešetrnosti k životnímu prostředí. Jen tak dál. – Vyvinul se nám tu takový nešvar. Mouchy snižují dojivost krav, stejně jako jakoukoliv lidskou práci, svým bzukotem a vtíravou náturou. Vědci z Mendelovy univerzity v Brně přišli s nápadem, vysadit proti mouchám vosičky, které by mouchám kradli vajíčka. Ha! Přírodu na vás, parchanti. (VK)

Čtvrtek: Česko ztratilo status země bez spalniček, počet nakažených se zdvojnásobil. To máme beztak za to, že jsme si dělali prču z Anti-Vaxx hnutí v Americe. – Doktorů ubývá a asi jich bude ještě méně, Ostravské univerzitě hrozí ztráta akteditace na některé lékařské obory. Návrat k tradicím, lidičky, místo chirurgie zase budeme chodit k řezníkovi! – Slovensko ve velkém slaví 75. výročí Slovenského národního povstání. Nás spíše zajímá, kolik krabic kapesníčků padne u Kotleby. – Čína posílá k Hongkongu další vojáky, podle vlády je to běžná rotace. Z toho bude brzo stejný vtip jako z ruských vojáků na dovolené. (MrK)

Pátek: Hraboši berou útokem vinice. Půlka lidí najednou otáčí o sto osmdesát. Travte je, chuligány, na víno nám nikdo sahat nebude! – Vláda nepodpořila návrh na zákaz drezur zvířat v cirkusech, z opozice byla pro jen TOP 09. Mezi náma, víc bodů by měli za zákaz klaunů. – Rusko a Ukrajina si vyměnily několik vězňů, například námořníky z Kerčského průlivu nebo režiséra Oleha Sencova. Když jste ve vrcholné politice, kartičky Pokémonů asi nestačí. – Německo a Rumunsko řeší případ údajného týrání dětí, které byly na převýchovu posílány na farmu a následně týrány. Inu, lepší, než když na farmu pošlete svého starého mazlíčka. (MrK)

Víkend: Podle některých Pirátů přichází v úvahu možnost omezení komunikace na internetu na Pirátském fóru. Transparentnost hadra. – Další incident kolem sochy maršála Koněva, kdosi přeřezal pásky u zakrývající plachty. Fíha, takhle horko snad nebylo kolem sochy od doby, co Brno vztyčilo své černé dildo. – Pro české vojáky se tvoří uniformy, které mění barvu kamufláže podle prostředí. O důvod míň se převlíkat. To bude vůně. – Protesty v Hongkongu pokračují, policie nasadila vodní děla i slzný plyn. Hele, pošlete sem čínskou policii na příští demošku Milionu chvilek pro demokracii, ať to má taky grády. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*