Nejnovější

Přehled týdne 18.- 24.3. 2019

Pondělí: V novinovém stánku v polském Sejmu se objevil antisemitský plátek Tylko Polska, který přišel s unikátním návodem: Jak poznat Žida. Jó, ty rady na zhubnutí se prostě časem omrzí. – Vrah z Christchurche se chce před soudem hájit sám. Šmarja, jen to ne, už teď všechno narafičil tak, aby nikdo nevyhrál. – Česká Wikipedie se na protest proti evropské reformě autorských práv na jeden den vypne. Brutální propad ve známkách populace školou povinné za tři, dva… – Vůdce slovenských fašistů Marián Kotleba vyhrál volby v obci Ostrý Grúň. Co je na tom zajímavého? Ostrý Grúň v roce 1945 vypálili nacisté. I když já se těm obyvatelům moc nedivím. Kdo jiný by měl vědět, že není dobrý nápad moc odporovat náckům? (JL)

Úterý: Francouzská ministryně říká svému kocourovi Brexit kvůli jeho nerozhodnosti. Narážky a vtipy na protahující se odchod Británie z EU stále pokračují. – Česká katolická církev zřídí kontaktní místo pro mladistvé ohrožené sexuálním zneužíváním. Vypadá to, že tahle hysterie jen tak neskončí. – Jaromír Soukup neplánuje být předsedou Listu ani kandidovat ve volbách. To je škoda. Politická scéna jistě utrpěla velkou ztrátu. – Čínská databáze obsahovala citlivé informace téměř 2 milionů čínských žen, včetně kolonky breedready. Vypadá to, že Číňané posunuli pojem Velký Bratr na vyšší úroveň. Jen tak dál. (MoK)

Středa: Francie pohrozila, že možná nebude souhlasit s odkladem brexitu, pokud Theresa Mayová neposkytne „dostatečné záruky“ svého plánu. Francouzi už si prostě nechtějí špinit ruce se někým, kdo se dobrovolně hlouběji noří do vlastního bordelu. – Společnost Disney koupila 21st Century Fox spolu s částí streamovací služby Hulu. Bude to změna k lepšímu? Na to si budeme muset ještě chvíli počkat. – Miloš Zeman znovu lobbuje za vroubky hradního kancléře Mynáře. Na 13 let starý rybník si prý stavební povolení sežene. No, aby to nedopadlo jako s Mynářovou bezpečnostní prověrkou. (VK)

Čtvrtek: Boeing nafasuje nový alarm. Upozorní piloty, že jim z provozu vypadly klíčové senzory. Jako by řvoucí cestující bojící se o svůj život nestačili. – Pražské zastupitele bude do zasedacích sálů svolávat mimo jiné hudba z Pirátů z Karibiku. Asi aby bylo jasno, která strana v Praze vládne. K dalším zastupitelským hitům se řadí třeba píseň Praha už volá. Snad ne o pomoc ve stylu potápějícího se Titaniku. – May(day)ová žádala EU o odklad brexitu na konec června. Tusk volání o pomoc nevyslyšel, Británie musí své problémy vyřešit nejpozději do 12. dubna. Ostrovní sága pokračuje, bude veselo. – Česká Wikipedie byla skutečně na den vypnutá. Studenti jsou vyřízení, ale živí. (CZE)

Pátek: Poslanci ANO, ČSSD a Pirátů schválili první verzi zákona o referendu. Výhrady proti tomu má KSČM, SPD a vlastně celý Senát. S tím ještě bude legrace. – Papež František se ve Vatikánu sešel s předsedou sněmovny Radkem Vondráčkem. Než se zeptáte: Ne, kytarové sólo na oltáři se nekonalo. – Demonstrace žlutých vest ve Francii pokračují, mobilizovaná armáda před demonstranty blokuje Champs-Elysées. Ty vado, takhle hluboko se dostal naposledy Wehrmacht. – V USA kvůli zneužívání obžalovali celou diecézi v Charlestonu. #MeToo, církevní edice. (MrK)

Víkend: I do ČR dorazily demonstrace za svobodný internet kvůli kontrovezní směrnici EU o autorských právech. Na memes nám nikdo chmatat nebude! – Nová studie ukázala, že české řeky jsou plné mikroplastů. V tomhle bodě už to překvapí asi málokoho. – Borůvky už vyšly z módy, začala sezona a razí se devastovat lesy kvůli medvědímu česneku. Holt je to fancy a zadáčo, tak sekačkou kupředu! – Statisíce lidí v Londýně demonstrovaly za vyhlášení nového referenda o brexitu. S takovou budou Britové s láskou vzpomínat na doby, kdy si z nich lidi utahovali jen kvůli jejich kuchyni. – Představení skončilo, arabsko-kurdské jednotky vytlačily Islámský stát z posledních kousků území. Blbý je, že teroristé se vždycky vrací na děkovačku. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 25.3.2019 v 18:17 | Odpovědět

    Korektura: už si prostě nechtějí špinit ruce se někým …

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*