Nejnovější

Přehled týdne 10.–16. 9. 2018

Pondělí: Německá policie chytila nigerijského pašeráka v autě s českou SPZ, když se vracel z Nizozemska s břichem plným kokainu. A pak že globalizace neprobíhá. – Americká agentura upravila francouzské umělecké škole propagační fotky tak, aby někteří žáci vypadali tmavší. Že může být někdo zavřený, až zčerná, to už víme, ale zčernat z vyfocení? To je novinka. – Německo podle kancléřky Merkelové čelí radikalismu, antisemitismu a útokům jednotlivých uprchlíků. “Neházejme všechny uprchlíky do jednoho pytle,” říká žena, která háže do jednoho pytle všechny, kterým se situace doma nelíbí. – Čínská ambasáda odmítla evakuovat před tajfunem mířícím na Japonsko Tchajwance, pokud se neprohlásí za Číňany. To je pořád “Tchaj-wan je Čína!” a najednou ne, najednou ať si Tchaj-wan pomůže sám. – V Temelíně se spletli a omylem vypumpovali lehce radioaktivní vodu do špatné nádrže. A víte, co to znamená? Tříoké rybičky! (JL)

Úterý: Watergate v 21. století po česku. Někdo vám sleduje telefon, začne vyšetřování GIBS, načež se detektivové domáhají pomoci z Ruska a Ukrajiny. Chápeme, je dobré se zeptat zkušenějších kolegů. – Prý se komunisti měli po revoluci zakázat, tvrdí Babiš. Tak možná by se pak tak snadno nepřišlo na to, že s nimi spolupracoval. – Europoslanci chtějí jasné stanovisko Unie ohledně střetu zájmů našeho pana premiéra. A já myslela, že jasné stanovisko je v případě EU oxymoron. – Počet obyvatel v Česku stoupnul. Může za to migrace. Ale nic vášnivého. Stará dobrá klasika ze Slovenska a Ukrajiny. – Žijeme v republice, kde dezinformační videa točí lidé, kteří by proti nim měli bojovat – policisté. Gratulki. – V Ostravě se šíří užívání nebezpečné syntetické drogy se zkratkou SPD. Tak já se spíš divím, že to v Ostravě nebere už víc lidí. – Na americké střední to musí být opravdu těžké. Stačí zakroutit hlavou při prezidentovo projevu a hned vás vyvede ochranka. Navíc mladík ani netleskal! Jen jestli ten Trump s tím Kimem nestrávil moc času. (BAG)

Středa: Ty, ty, ty, Maďarsko! Zatímco Orbán kontinuálně ukazuje Unii prostředníček, Evropský parlament dnes rozhodl ukázat Maďarsku vztyčený prst. O aplikaci 7. článku Lisabonské smlouvy, který by zemi pozastavil členská práva rozhodne Evropská rada. Lze však předpokládat, že Polsko, které je ve stejné situaci, Maďarsko podrží. – Jean-Claude Juncker měl dnes projev, poplácal Unii po zádech, napomenul některé členské státy a… jak kdo? No přece Jean-Claude Juncker, předseda Evropské komise. Neznáte? Jo jo, ten, co má údajně červený nos. No vidíte, říkal jsem vám, že ho znáte. – Královehradeckému páru spadl na střechu meteorit. Kéž by se to stalo mně, pojmenoval bych si ho Tunguška a koupil mu terárium s hvězdičkama. – Při bezmála dvouhodinové schůzi na Hradě se ústavní činitelé shodli na přesunu české ambasády z Tel Avivu do Jeruzaléma. Ústavní činitelé… sakra, to zní tak srandovně, když víte, kdo tam byl. (DL)

Čtvrtek: Archeologický objev, který přepsal dějiny umění. V jeskyni Blombos na jihu Jihoafrické republiky našli experti kámen s nejstaršími kresbami lidskou rukou. Viděli jste ho? Tři červené čáry nedozírné ceny. Už tehdy věděli, že nad abstrakci není. – Němečtí kněží zneužili za posledních 60 let více než 3500 dětí, především chlapců. Vyplývá to ze studie, kterou si nechala zpracovat Německá biskupská konference. První svaté přijímání už nikdy nebude to, co dřív. – Europoslance Teličku a Ježka označil premiér Babiš za zrádce, kvůli hlasování pro vedení řízení proti Maďarsku za porušování evropských hodnot. Prý zrazují program strany. Aha, my jsme zapomněli, ANO žádné hodnoty nemá. (DL)

Pátek: Kardinál Dominik Duka se sešel s Andrejem Babišem. Nebyla řeč o restitucích, zato se prý debatovalo o podpoře tradiční rodiny a naopak o nepodporování sňatků homosexuálů. Znamená to, že se kampaň změní na “Mám telefon na Andreje, no homo”? – Sněmovna schválila novelu volebního zákona. Odteď se budou členové volebních komisí školit, aby se snížilo riziko chyb. Jako, pokud jste na to ve škole kašlali, volební místnost není úplně ideální místo na procvičování sčítání. – Pamatujete na případ romských kopáčů z roku 2009, kteří pracovali s tričky “Měl jsem se líp učit”? Ústavní soud rozhodl, že kampaň byla opravdu pokleslá. Okej, ale věřte nám, že se dá jít ještě níž. Třeba taková volební kampaň v Mostu… – Dalajláma prohlásil, že Evropa sice má pomoci uprchlíkům, ale zároveň by se migranti měli snažit vracet a obnovovat své domovy. Tohle zamotá hlavu spoustě lidí. – Rusové našli na plášti kosmické lodi Sojuz díry po vrtání. Počkat, ti otravní sousedi, co vytahují vrtačky o víkendu v sedm ráno, už žijí i ve vesmíru? – Bývalý šéf volebního štábu Donalda Trumpa obviněný z daňových podvodů, Paul Manafort, se dohodl s vyšetřovatelem FBI. Připravovaný soudní proces tedy asi nebude. Spravedlnost, yay! (MK)

Víkend: Andrej Babiš zopakoval, že ČR nepřijme jediného uprchlíka. To se nově týká i výzvy, aby Česko přijalo 50 syrských sitorků. Pokud právě jíte, omlouváme se za zkažení chuti. – Jan Hamáček, na rozdíl od Babiše, podpořil výzvu Evropského parlamentu k zahájení řízení s Maďarskem. Nejednotná zahraniční politika, to nedělá dobrotu, co na to ministr zahraničí? Aha, moment… – Policie letos zatím zadržela 130 migrantů. Kteří přejížděli přes úzení ČR někam jinam. Takže ze slibované invaze zase nic nebude. – Miloš Zeman jednal s experty na školství. Shodli se na tom, že inkluze by se měla omezit a nenarušovat stávající praxi zvláštních škol. P R O G R E S! – Mikroplasty přítomné v pitné vodě se zatím řešit nebudou, jejich odstraňování by bylo moc nákladné. To nám těch důvodů, proč pít vodu a ne pivo, moc nedávají. – ANO s podporou Pirátů přišlo s novelou zákona, který by lidem s více politickými funkcemi snížil odměny. Volby? Volby. – Britské vyšetřování ukázalo, že traviči Skripalových mají být napojení na ruské ministerstvo obrany. Pak se člověk nemá smát slovnímu spojení ‘Rus na dovolené’. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*