Nejnovější

Těžký den hradního mluvčího a jeho nářky na nepřátelském území

Zdroj: lidovky.cz

Že prožíváme občas dny, kdy se cítíme smutní a opuštění jako jednooké štěně se vzteklinou, nám připomíná, že život není vždy peříčko. Někdo to připisuje karmě, která upravuje rovnováhu dobra a zla ve světě. Na Jiřího Ovčáčka se navalilo všechno zlo, které již řadu měsíců s takovou láskou a něhou kydá.

Celá kauza začala loni v lednu, když se Zeman, zřejmě v záchvatu senility, na pražském fóru o holokaustu živě rozhovořil o selhání intelektuálů v době nástupu nacistů. Doslova řekl: „Jeden z největších českých novinářů Ferdinand Peroutka uveřejnil v prestižním časopise Přítomnost článek s titulkem „Hitler je gentleman“. Tentýž novinář po Mnichovské dohodě napsal: „Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky“.“ Vše by bylo naprosto v pořádku, kdyby Zeman daný článek skutečně měl, či byl schopný jeho existenci nějakým způsobem doložit. I když všechny přesvědčoval, že článek existuje, nebyl ho Ovčáček schopný za celý rok nalézt. Na jeho nalezení byla dokonce vypsána odměna.

Jelikož jsou Češi národ vynalézavý, rozhodli se, že si hledaný článek vyrobí. Původní recesi někteří politici přejali triumfálně s naprostou vážností jako důkaz neomylnosti našeho pana prezidenta. O to větší ostudu potom sklízeli. Radmila Kleslová si to odbyla hned v prvních dnech. Zato zpomalený facebook Tomia Okamury byl pro smích všem, kteří se několik dní po slavném odhalení recese podívali na jeho zeď. Co myslíte? Měl ho tam. A Peroutka rotuje v hrobě jako rotoped. Škoda jen, že kvůli hlouposti a neústupnosti nejvyššího představitele země jsme nuceni měnit historii a házet špínu na ty, kteří by měli zůstat pro svou činnost navěky hrdiny.

Perný den

Za necelé tři hodiny rozhodla soudkyně Kateřina Sedláková o tom, že prezident Miloš Zeman lhal o existenci článku z pera Ferdinanda Peroutky “Hitler je gentleman”. Během pár chvil po vynesení rozsudku jsme mohli začít sledovat nejdelší den Jiřího Ovčáčka od nástupu do funkce Úst Sauronových. Nejprve napsal na Twitter, že se odvolá, následně se jeho malé srdéčko rozklepalo nad tím, že i průměrný Zemanův volič musí pochopit, že tento velikán s rovnými zády a pevnými mravními principy (zkuste si to o něm napsat, není to tak lehké, jak se zdá, bolí z toho prsty) chybuje.

V tuto chvíli lze nejlépe vidět Ovčáčkovo selhání. Jindy obratný manipulátor, dokonalý ohýbač pravdy a střelec slepé munice totiž nedokázal přijít s ničím jiným než s klasickou frází: “Může za to Kalousek!!§§” pouze s poněkud teatrálnější formou:

Následně přichází mírnější verze v podobě celého seznamu velezrádců, na kterém překvapivě chybí Bohuslav Sobotka, což nás všechny tak trochu mrzí.

Aby toho nebylo málo, přinesly Novinky.cz zprávu o tom, že režisér Látal natočí film vyzývající Zemana k protialkoholní léčbě.

Samozřejmě, režisér Látal nemá nápad ze své hlavy, ale pouze léčí staré křivdy, a navíc ho manipulují imperialističtí zlosynové.

Jak je patrno, na Ovčáčka toho bylo v jeden den prostě moc a jeho vzlyky na Twitteru připomínají teenku po rozchodu s klukem, se kterým byla celé tři dny. Dští síru na všechny okolo, zcela mimo kontext přidává na fíbíčku strašení normalizací, která se v poslední stala vysvětlením úplně každé kritiky prezidenta Zemana, a vše zakončí sérií vyhýbavých odpovědí v Událostech komentářích, která vrcholila cimrmanovskou ukázkou stařecké demence, tedy nezbytným zmíněním husitského hnutí. Přirovnal svou činnost k práci francouzských historiků zkoumajících míru kolaborantství Vichistického režimu. Jak patrno, Ovčáček není jen mluvčí, ale také odborník na literaturu a schopný historik. Budiž mu to přáno.

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*