Nejnovější

Přehled týdne 30.8. – 5.9.: Hola holá, stávka volá, ABBA se vrací a ubyde učiva ve školách?

Pondělí: Brazílie je pořád drsná. Ve městě Araçatuba přepadl gang zlodějů tři banky, během útěku přivázal několik rukojmí na své únikové auto jako živé štíty a zablokoval ulice bombami a hořícími auty. A pak že bankovní loupeže postaru už nejsou v módě. – Izraelský expremiér Benjamin Netanjahu je obviněn z přijímaní drahých darů od bohatých spolupracovníků během svého působení v úřadě premiéra. A pořád jim to říkám. Neber úplatky, neber úplatky nebo se z toho zblázníš! – Severní Korea údajně po dvou letech obnovila činnost v jaderném komplexu. Už si jí dlouho nikdo nevšímal, tak je na čase znovu spáchat nějaký ten povyk. Severní Korea je prostě ekvivalent narcisistické puberťačky… s tankem. – Podle Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí porušil Miloš Zeman během posledních prezidentských voleb hned několik nařízení a hrozí mu pokuta. Jeho mile-mluvčí Jiří Ovčáček se samozřejmě zachoval racionálně a obvinil snad úplně každého z toho, že dělal to samé. Protože tak se v Česku obhajuje. Ale oni si vážně začali. (JL)

Úterý: Tálibán oficiálně převzal kontrolu nad kábulským letištěm. Rodiče odjeli, a tak může začít pořádná pařb… diktatura! – Slovensko ukončí očkování proti covidu-19 ruskou vakcínou Sputnik V. Moment, neměla datum trvanlivosti tak do června? – Vojtěchu Filipovi (KSČM) hrozí pokuta až 50 tisíc korun za špatně vyplněné majetkové přiznání. S ohledem na půl milionu korun, který podle účastníků této kauzy přijal jako úplatek, to bude jeho nejmenší problém. – Pamatujete si na nehodu ve Studénce, kde se zřítil most a narazil do něj vlak? Ani my, ale teď soud poslal nějaké 2 manažery stavebních firem na tři roky za mříže, další tři dostali podmínku. Dá se tomu po takových letech říkat zadostiučinění? (Lab)

Středa: První školní den! Těšili jste se? V Polsku chtěli zřejmě radostí až vybouchnout, jelikož bylo na školách 1. září nahlášeno přes 200 falešných bomb. – A v Německu se zase nejezdí. Už třetí stávka železničářů v jednom měsíci. Německé dráhy jim proto nabídli koronavirovou prémii a zvýšení mezd. To ještě nevědí, kolik berou železničáři u nás. – Představte si, že jste ministryně, máte výstup v živém vysílání a do pokoje vám vtrhne syn s mrkví ve tvaru mužského přirození a začne s ní mávat před kamerou. No nezabili byste ho? Na druhou stranu, pro ostatní zúčastněné to musela být skvělá komedie. Ministryně později dodala, že už nikdy nekoupí zeleninu podivného tvaru. Takže až půjdete na nákup, pozorně se dívejte, jaké tvary potravin kupujete. (MK)

Čtvrtek: Hnutí ANO zahájilo v Ústí nad Labem svoji kampaň. Současně na den narozenin pana premiéra, kdy nesmí chybět ani rodina, mu zcela náhodou mu přišel popřát Andrej Babiš mladší. Díky doprovodu Víta Klusáka autentické přání k narozeninám máme perfektně zdokumentované. Dlouho ztracený (uklizený) syn se s přáníčkem plným výčitek a otázek mířené na otce nedostal odpovědí. Později premiér Babiš tuto událost označil za zneužívání jeho syna od „my víme koho“. No to není šťastné pojmenování. Jeden z lidi, kdo svého syna zneužíval, jste byl i vy pane premiéra. – Hledejte zvonáče, ABBA se vrací! Kapela oznámila vydání alba po čtyřiceti letech, a to již tento podzim. K vidění bude skupina i na koncertu příští rok. Tedy, spíše jejich hologramy. Vystoupení sice pojede živě, jen nikdo z členu kapelu na podium svoji živou nohou nestoupne. Budoucnost je tady, dědku. – V Texasu schválili proti potratový zákon. Žena zde může jít na potrat v případě, že je plod mladší jak 6 týdnů. Ale to je zrovna období, kdy ani žena nemusí vědět, že je těhotná. Protesty vůči zákonu nezůstaly pouze v Texasu, nesouhlas vyjádřil i zbytek Ameriky. Ještě bizarnější než tento zákon jsou stránky, kde občané mohou napsat udání za porušení antipotratového zákona. Na stránkách jde udat kohokoliv, i třeba přímo texaského guvernéra, nebo Shreka, nebo svoje ex… (TL)

Pátek: A hrome, jsou tady předvolební sliby. Podle ministra školství Plagy by se na školách mělo do dvou let zredukovat učivo. Ach, kde já jsem to už jen četl, třeba v knížce Andreje Babiše, kterou vydal před čtyřmi lety? – Pražské hygieně se nepodařilo prokázat, že by na střeše Arcibiskupského paláce došlo v dubnu ke slavnosti. Ona ta církev to vždycky uměla ututlat! – Nemocnice Na Vinohradech ukončila pronájem archivních prostor od Arenbergera. Naštěstí jich má v záloze ještě dalších pět desítek. – Tálibán hrdě prohlašuje, že dobyl celé území Afghánistánu. *Laughs in Pandžšírské údolí.* (Lab)

Víkend: Popírači covidu u nás naštěstí nejsou moc slyšet, bo nemají velkou podporu inteligence. U našich slovinských přátel jim však došla trpělivost a vletěli do místní televize. Co chtěli? No přece hlásat pravdu! Nebyli první ani poslední. – Mnozí z nás v dětství lezli přes plot. Jednoho libereckého chlápka tato cypovina neopustila ani v dospělosti, a navíc mu nedošlo, že se může napíchnout. Možná právě proto ho nakonec museli vyprostit hasiči. – V bělušické věznici se uskutečnil Den s dětmi. O co šlo, je víceméně jasné. Vězni mohli strávit celý den se svými nejbližšími, ovšem v areálu vězení. O důvod víc se snažit o to, aby se tam člověk nikdy nedostal. – Šéf Zemanovců prohlásil, že se letošních parlamentních voleb nezúčastní kvůli přípravám na volby komunální. No dobře, budeme mu to věřit. Ovšem já se spíše těším na další sjezd, protože ten už bude likvidační! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*