Nejnovější

Přehled týdne: 4. – 10.1. 2021 – Trumpisté napadli Kapitol, Česku chybí personál pro polní nemocnice a slušnočeši opět protestují

Pondělí: Kaliningradská televize při vysílání novoročního projevu vladimíra Putina omlyem ušmikla prezidentovi na záběru vršek hlavy. A protože je Putin chlapík se smyslem pro humor, tak se vsadím, že vršky hlav někdo brzy uřízne i představitelům zmíněné televize. – Julian Assange zůstává v Británii poté, co se ho země rozhodla nevydat do USA. A proč ho chtějí v USA? Protože obvinil Spojené státy z terorismu a válečných zločinů a podložil to tvdými daty. Tak si s ním v Americe chtějí lehce popovídat. Ani se nedivím, že se mu tam nechce. – Zeman se veřejně očkovat nenechá. Prý by odpůrce očkování stejně nepřesvědčil, tak co. My ale víme, že jen nechce, aby ho země viděla, jak brečí potom, co dostal včeličku do ramene. – Slováky trápí přehršel těl, takže přichází s krajním, ale i tak dost neortodoxním plánem: proměnit zimní stadion v Nitře v obří márnici. To tam bude jen o trochu míň mrtvo než na zápase (sem vložte název neoblíbeného hojekového klubu.) (JL)

Úterý: Andy si stěžoval, že za problémy s očkováním může EU. U člověka, který celou svou kariéru postavil na tom, že si nárokoval jen úspěchy, zatímco neúspěchy outsourcuje na ostatní. A Česko se mezitím stává skutečně “best in covid”. Jen ne tak, jak bychom chtěli. – Dál tu máme volby v Gruzii…pardon, v americké Georgii. A každý, kdo trochu sledoval volbu prezidentskou si snad může domyslet, jak to asi probíhalo. – Pražská Národní galerie má novou ředitelku. Snad jí nikdo nebude vyčítat, že za jejího působení nenavštívil galerii ani jeden člověk. (OGO)

Středa: Na Liberecko se vrátilo loupežnictví. Dva vykukové přepadli a zbili kurýra s pizzou. Doba je zlá a bude je ště horší, až zjistí, že ukradli nějakou okurkovou nebo jinou zrůdnost. – Vyšla najevo pravda o československých agentech, kteří se v sedmdesátých letech pokusili infiltrovat do anglické královské rodiny. Dnes už víme, že na něco takového je nejlepší svést prince. Pak to jde jedna dvě. – V Ostravě zase přepadli lupiči Slováka. Nespokojili se však jen s lupem, ještě ho chudáka donutili, aby se svlékl donaha, a pak mu píchli pervitin. Tomu se říká začít rok zostra. – Kim Čong-Un se doznal k tomu, že jeho milovaná země selhala v plnění pětiletky… tak moment! Severní Nejlepší Korea? V něčem selhat? Neslýchané! (JL)

Čtvrtek: A zase ten Donald, za dva týdny se ho sice už zbavíme, tenhle týden je ale jeho. Co provedl ve čtvrtek? Prohlásil, že se nezúčastní inaugurace Joea Bidena, kterého to jistě velice mrzí. – Počkat, možná jsem to s těma dvěma týdny přehnala. Část politiků, včetně Trumpových republikánů, jsou pro Trumpovo okamžité odvolání. To bude ještě zajímavý leden. Aspoň my tady v Přehledu budeme mít co žrát. – První týden v lednu a nejočekávanější svatba roku už je na světě: Piráti a STAN podepsali koaliční smlouvu a věří si na 25%. Tímto prohlášení se z nich stávají větší realisté, než byli Realisté. – Jo, málem bych zapomněla: SNĚŽÍ!!! (KN)

Pátek: Best in covid jsme prý kvůli nedodržování opatření. Kdo to řekl? No přece ten pán Prd Platný, který zpřísnil opatření až po Vánocích, aby se lidé mohli vidět s příbuznými. – Náměstek ministra zdravotnictví Vladimír Černý prohlásil, že ačkoliv se blíží čas pro spuštění polních nemocnic v Praze a Brně, není zajištěný jejich personální provoz. Mám snad k tomu něco dodávat? – Strana zelených by se chtěla přidat ke koalici Pirátů a Starostů do letošních parlamentních voleb. Na to už je ale pozdě, takže koaličního partnera budou nejspíš muset hledat jinde, třeba v ČSSD… Koneckonců, tonoucí se stébla chytá. – Donald Trump odsoudil násilí svých příznivců, kteří napadli Kapitol, a obvinil je z nesvěcení americké demokracie. Stalo se tak poté, co je nejprve vybízel, aby byli divocí a během útoku vyjádřil pro toto násilí pochopení. (Lab)

Víkend: Nový rok, nový PES. Vypadá to, že pro lidi s negativním testem se některé oblasti otevřou už ve čtvrtém stupni. To je asi dobře pro lidi, kteří v nich pracují, ale opravdu člověk nemůže strávit pár týdnů lockdownové deprese, aniž by se musel ještě stresovat ohledně změn? – Zemřel převážně televizní režisér František Filip. Ti starší mohli uronit slzu a ti mladší si připomenout, o koho vlastně šlo. – A když už jsme u toho, umřel také hudebník David Stypka. To zas bude internet plný “neznal jsem, ale RIP”… počkat, my máme být médium mladé generace, tak proč používáme facebookové meme někdy z doby kamenné? – Na Václavském náměstí se konal protest proti koronavirovým opatřením. Drobná rada organizátorům: Pokud chcete, aby vás kdokoliv bral vážně, nezvěte na svou akci Václava Klause. Staršího nebo mladšího, to je fuk. (OGO)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*