Nejnovější

Přehled týdne 11. – 17.5. 2020

Pondělí: Virus v Rusku zabíjí jednoho pravoslavného kněze za druhým. Boží ochrana má očividně své meze. – Ruská ambasáda zahrála No U a požádala o policejní ochranu diplomata, který měl podle domněnek přicestovat s ricinem a pomstít Koněva. – Letadlo letící na Kanárské ostrovy mělo menší problém: bylo plné lidí. Dva metry od sebe? Neumřít zbytečně? To je jen pro ty v první třídě. – A ještě jednou Rusko. Jednoho šikulu totiž rušila oslava sousedů, tak jim přes plot hodil granát. Sousedské spory už nejsou to, co bývaly. Modernizují se. (JL)

Úterý: V Jižní Koreji zaznamenali prudký nárůst nakažených vy-víte jakým virem, zatímco jejich severní sousedi nikdy žádné nakažené nehlásili. Ale asi není třeba zdůrazňovat, že to souvisí spíše s tím nehlášením než se s kvalitou Kimova režimu. – Hamáček se sešel s Milošem Zemanem na schůzce v Lánech. Podle dostupných informací mu ale prezident ale na rozdíl od předchozího předsedy ČSSD hůlkou nehrozil. – Soudy se vrací do plného režimu a začínají řešit případy, které byly během karantény ukončeny. Takže pokud máte po několika měsících domácí izolace chuť na rozvod, tato možnost je opět na stole. (Ogo) 

Středa: Ministryně financí Alena Schillerová se nezúčastnila ani jedné ze sedmi videokonferencí s ostatními politiky z Evropské unie. Podle Hospodářských novin je to proto, že Alenka prostě neumí moc dobře anglicky a bez tlumočníka se prostě nedomluví. Taky by se mohli naučit v EU česky, že jo. – Americký ministr zahraničí Mike Pompeo v Izraeli podpořil anexi Západního břehu Jordánu. Proč by si to taky borci nemohli přivlastnit. Vždyť si to přece nikdo nebrání. – Seniorka z Berounska vypila hrnek dezinfekce. Údajně ze strachu před covidem. Asi si frázi „vypálit červa“ vzala až moc doslovně. (VK)

Čtvrtek: V USA opět vzrostla nezaměstnanost. Neradi se opakujeme, ale vážně se naučte ten Charleston, dvacátá léta přichází. – Podle WHO může svět zasáhnout vlna duševních onemocnění. Máme ale hromadu expertů, co vypráví, že nic jako duševní onemocnění není a když máte depresi, tak prostě nebuďte smutní. Takže hádám, že jsme tenhle problém vyřešili, co tam máme dál? – Ve Sněmovně se mezitím řeší, jestli ženy budou mít možnost rozhodnout o svém příjmení bez koncovky -ová. Ne, nedělám si z vás srandu, vážně kvůli tomu musí zasednout Sněmovna. (KN)

Pátek: Trump se chlubí, že USA bude mít vakcínu proti koronaviru do konce roku. To je fajn, ale víte, co nebude mít v té době zbytek světa, který tohle celé bral vážně? Pandemii. – V Hong Kongu začala jedna zmrzlinárna prodávat zmrzlinu s příchutí slzného plynu. Aaah, konečně, chuť dětství. – Slovinsko vyhlásilo konec pandemie a otevírá hranice. Tak snad jim to vydrží. – Zemřel indiánský náčelník a cestovatel Miroslav Štingl. Cesta do Věčných lovišť bývá jednosměrná. Tak snad se mu tam líbí. (JL)

Víkend: Našemu premiérovi prý nepřipadá práce ministryně Maláčové dost dobrá. Ta tvoje taky není nějakej velkej zázrak, Bureši! – Vojta Falmer, známý pod krycím jménem Filip, žádá demisi ministra Petříčka. Ale prosimtě, radši by měli odvolat tebe za ten výrok o legionářích. To byla vlastizrada! – Rakousko otevřelo všechny hraniční přechody s Českem. Tak snad nám tam neuteče půlka republiky! – V sobotu počet nových případů covidu opět poklesl. Víte co… já už to přestávám sledovat, protože zítra zase vzroste. Nemám pravdu? – Na Barrandově máme dva typy lidí: jedni bourají do okolních aut a mají dvě promile, druzí bourají veřejné mínění a mají tolik promile, že to ani nejde změřit. – Ostravsko-karvinský revír hlásí další a další nakažené koronavirem. Co s tím? Tak třeba Poláci v tom mají jasno: měli jsme to Slezsko vybombardovat! – Podle Al-Hamajdy musí za vypuštění informací o ruském agentovi s ricinem přijít trest. No vida, aspoň na něčem se s Rusy shodne! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 19.5.2020 v 14:58 | Odpovědět

    Korektura – mu ale prezident ale

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*