Nejnovější

Přehled týdne 29.4. – 5.5.2019

Pondělí: Írán je na tom špatně. Po amerických sankcích jim roste inflace až o 40%. Za chvíli si budou jezdit pro výplatu s kolečkem. – Vůdce Islámského státu Bagdádí se ukázal po pěti letech v osmnáctiminutovém videu, ve kterém chválil atentátníky ze Srí Lanky. A nebo to byl jeho dvojník? Či dokonce trojník? – Vězni v Guantanámu stárnou a z věznice tak bude za chvilku domov důchodců. Dost možná lepší domov důchodců, než jakého se dočkají zákonů dbající Američané. – Jaromír Soukup se musí omluvit České televizi za pomluvu. Takže nejdřív obvinil ČT, pak se jí musí omluvit, a o co, že hned potom začne splétat novou konspirační teorii. Kdo v ní bude tentokrát? Soroš? Emzáci? Nebo snad španělská inkvizice? Těžko říct. (JL)

Úterý: Skupina senátorů sepsala ústavní žalobu na Miloše Zemana. Už Ovčáček sepsal něco o fašizující se Pražské kavárně nebo tak? – Andrej Babiš prohlásil, že pokud operátorské společnosti nezlevní, zasloužily by si více zdanit. ANO, budou větší biče. – Komár tygrovaný, přenašeč nemocí jako zika nebo dengue, už se prý vyskytuje v polovině Francie. To zase budou všude úžasně chytré paralely s migrací. – Japonský císař Akihito po třech dekádách ve funkci abdikoval. Ale nebojte se, teď ho odvezou na jednu hezkou farmu za městem a tam se bude mít moc dobře. (MrK)

Středa: Japonsko oslavuje nového císaře Naruhita a vstupuje do nové éry, Reiwa. V neveřejném obřadu převzal panovník tři posvátné poklady, čímž se oficiálně ujal pozice panovníka. Gratulujeme. – Česko oslavilo první máj. V Brně vyšli do ulic pravicoví extrémisté, aby si chvilku zamávali pochodněmi. V Praze na setkání komunistů po sobě lidé stříkali pepřákem, zatímco členové STAN, TOP 09 vysazovali strom. Ale hlavně, že se máme všichni rádi. – Šéf venezuelské opozice Juan Guaidó vyzval Venezuelany ke generální stávce, která by měla vést ke svržení Nicoláse Madura. Ozbrojené složky se ale Guaidóovi k pomoci přemluvit nepodařilo. Viva la revolución! (VK)

Čtvrtek: Senát chce povolit alkohol nejen vodákům, ale taky cyklistům. Přesně, tím se nejlépe vyřeší naše národní problémy s chlastem. – Miloš Zeman podepsal zákon o zdanění církevních restitucí. Jó, mrzí nás, že vám bolševici ukradli majetek, tady ho máte zpátky, ale část nám vrátíte. Snažte se mít smysl pro humor, nebuďte tak zapšklí. – V USA se na Floridě povolilo učitelům nosit do škol zbraně. Cynicky tušíme, že to změní pouze to, že střelci si v krámech k munici přikoupí kevlar. – Japonský premiér hodlá navázat diplomatické vztahy s KLDR. No tak, to je Trump taková hrůza, že radši dáte přednost raketovému diktátorovi? (MrK)

Pátek: ODS se čertí na ANO a Andreje Babiše, že jim prostřednictvím sloganu “Silné Česko” vykradli program. Jo, kdyby v téhle zemi vykradli jen program… – Senát plánuje zrušit zákaz prodeje o vybraných svátcích. To ne! Neberte nám zábavu v podobě cynického smíchu nad zoufalci, co se na Facebooku ptají, kde mají otevřeno! – Venezuelští vůdci se ve sporu o zemi začínají přetahovat i o vojáky. Nebojte se, mužici z Ruska už jedou na dovolenou. – Britští konzervativci po fiasku s brexitem notně ztratili procenta při místních volbách. Pche, amatéři, jeden Prchal a taková banalita jako brexit bude znamenat deset procent navíc! (MrK)

Víkend: Ministryně spravedlnosti Marie Benešová popřela, že by po nástupu kohokoli vyhazovala. Trochu smutné, že už ministři musí při nástupu slibovat, že nebudou dělat pochybná rozhodnutí. – Miloš Zeman sdělil, že hodlá vyznamenat generála Emila Bočka, a že uvažuje mimo jiné o Jardovi Jágrovi. Po té Číně to beztak dělá jen ze škodolibosti. – KLDR odpálila další balistické rakety směrem k Japonskému moři. Japonské moře se k této agresi zatím nevyjádřilo. – Kvůli rostoucím počtů obětí kvůli závislosti na syntetických opioidech USA odsoudilo prvního farmaceutického magnáta. A proto, děti, neberte drogy. Jinak kvůli vám pošlou starého pána do vězení. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 6.5.2019 v 12:00 | Odpovědět

    Nejak moc “kvuli”, ne?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*