Nejnovější

Oslovení: Od voleb, přes hrochy až k rozhovorům

Tvorbu Houpacího osla můžete najít i na Spotify, kde redakce publikuje na účtu Audiosel různé podcasty. Mezi nimi je politicko–společenský podcast Oslovení, který připravují členky redakce Tereza Říhová a Viktorie Antlová. A nyní mají comeback.

Po prázdninové sezóně jsme se vrátily s novými díly Oslovení. Domluvily jsme se, že novou sezónu uděláme trochu jinak. A to tak, že naše klasické díly, v kterých přibližujeme aktuální témata, občas vyměníme za rozhovory se zajímavými mladými lidmi. Od začátku roku už vyšly tři rozhovory.

Nejnovější díl je s Annou Koudelkovou, s kterou Tereza řeší jaké to je vést dramatický spolek na univerzitě. Proč se Anička rozhodla udělat tour po 5 moravských městech za rovná práva? Co je náplní stáže v Amnesty? Nejen to se dozvíte v nejnovější epizodě.

Rády bychom představily i epizodu, která se věnovala genovému inženýrství, jeho fungování a co je jeho náplní. Proč jsou pokojové květiny tak oblíbené a jak o ně pečovat? Ptaly jsme se Václava Hanzlíka, studenta Přírodovědecké fakulty u nás na UP a milovníka pokojovek.

V našem prvním rozhovorovém díle můžete slyšet Terez Tichou, naši kamarádku, spolužačku, tanečnici a redaktorku sociální sítě Instagram pro ČT Brno. Povídaly jsme si o tom, jak se dá skloubit práce, časově náročný koníček a škola. Terez nám prozradila jaké to je pracovat pod Českou televizí a připravovat se na celorepublikové soutěže. Zjistíte, že Terka nemá žádný teleport a že díky nastaveným prioritám se dá všechno zvládnout. „Je těžké pracovat pro veřejnoprávní médium, kde musíš být neustále neutrální, ale zároveň chceš být moderní,“ říká Terez.

Mimo naši novou sérii rozhovorů vyšly i čtyři klasické epizody, v který jsme řešily například slovenské a polské volby, státní vyznamenání, počínání české vlády, ale mimo jiné i hroší invazi v Kolumbii. Všechny najdete na Spotify.

Audiosel (Články)
Audiosel je podcastová sekce Houpacího osle. Oslovení moderovaly Viktorie Antlová a Tereza Říhová. Nyní ho moderují Barbora Dvořáková a Radim Senohrábek. Ejsep tvořili Ondřej Studnický a Štěpán Kollert. Na obou podcastech spolupracovali i editoři Samuel Gatěk a Bohdan Havlíček.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*