Nejnovější

Přehled týdne 23. – 29. 1.: Generální vítězství! A spoustu vražd a střílení

Ilustrace Emy Kašparové

Pondělí: Rusko vyhostilo estonského diplomata. Estonsko na oplátku ruského. Jde tak o další zhoršení vztahů mezi RF a Pobaltskými státy. – Po masové střelbě v Kalifornii policie dopadla pachatele – už mrtvého, zastřelil se. Překvapivě mu bylo 72 let. Na stará kolena se rozhodl vystřílet taneční klub. – V Německu se pokusili unést ministra zdravotnictví. Spekuluje se o dalším pokusu nastolit autoritářskou vládu. Jak toho ale docílí jedním únosem, je mi záhada. (KL)

Úterý: Z džihádistických zajateckých táborů v Sýrii repatriovala Francie 15 žen a přes 30 dětí. Nezletilí už jsou v péči služeb a dospělí byli předáni příslušným soudním orgánům. – Miloš Zeman navštívil Náchod. Po městě se starostou Birkem projížděl fancy golfovým vozíkem. Při uvítání místní nezapomněli vyvěsit na náměstí velké rudé trenýrky. Odpoledne se prezident setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou. – Andrej Babiš oznámil, že končí s kontaktní kampaní před volbami. Je to důsledkem stupňující se agresivity občanů, výhružek smrtí, nábojů vystřelených i nevystřelených a tak. Jak to, že to vždycky schytají ti největší chudáčci, co celou dobu chtěli jen a pouze mír :( ?(VJ)

Středa:Přemýšleli jste někdy nad tím, za co všechno byste mohli jít sedět? Protože mladý Ind, co pašoval krávy, zřejmě ne. Věřím, že byznys to teda musel být úspěšný, ale to finále teda nic moc. Do konce života si totiž o kravách bude moct nechat zdát maximálně ve vězeňské cele. – Co má společného vlak a kostel? Tipla bych asi místa k sezení, ale pro dnešek je spojují vraždy. V německém vlaku chlápek s nožem kuchnul dva lidi a dalších pět zranil. Prý to byl psychopat, ale to je asi zbytečné doplňovat. Nebo? – No a kostely byly dnes nebezpečné ve Španělsku. Další psychouš, co si myslí, že je dobrý nápad zabíjet v kostele. Nebo jako takhle.. Ono to asi není dobré na žádném místě že, ale rozumíte. No ale zpět k věci. Podřízl kostelníka a zranil kněze. Samurajským mečem. Skvělé, teď si zpívám Vypsanou fiXu. (MK) 

Čtvrtek: Volby šli do finále. Byla by fakt smůla, kdyby takhle poslední den jeden z kandidátů třeba zemřel, že? Ale nestalo se to, že ne? Byl to jenom hoax způsobený hackery kteří to oznámili na kopii webových stránek Petra Pavla. Naštěstí všichni zúčastnění ve volbách přežili, což ostatně dokázala poslední předvolební debata, která se odehrála později večer. – V noci ze čtvrtka na pátek kolem Země proletěl meteorit. Šlo o jeden z nejbližších průletů v historii měření. Nebyl ale nebezpečný, zůstal v bezpečné vzdálenosti, a navíc byl poměrně malý. Velikostí je přirovnáván k žirafě. Takže něco jako normální meteorit o velikosti koně, jenom si k němu domyslete ten krk. – Společnost Meta oznámila, že umožní Donaldu Trumpovi návrat na Facebook a Instagram. Budou ale použity speciální pojistky, kdyby bývalý americký prezident měl zase chuť podnikat nějaké nepřístojnosti. Podle něj je Meta stejně trapná a obnovení účtu na její platformě by nikomu nepřál. V téhle výměně už snad chybí jenom Tvoje máma vtipy a bojkotování spánku po obědě v družině. (AH)

Pátek: První den druhého kola prezidentské volby s sebou opět přinesl rekordní účast voličů. Tentokrát jich k urnám přišlo 68 %, což je více voličů, než v druhém kole prezidentské volby z roku 2018. Z velké účasti těžil hlavně generál, protože podporovatelé Danuše a Fischera to šli hodit zejména jemu. – Zatímco se budoucí prezident vybíral, ten stávající se vyslýchal. Milošovi údajně na Hrad přišla nemilá návštěva v podobě BIS. Ta pátrá po tom, kdo Zemanovi vynesl informaci, že BIS odposlouchávala Martina Nejedlého, který je známý svými vazbami na Rusko. Upřímně doufám, že až Miloš s prezidentováním skončí, vezme si z Hradu tu ruskou zatuchlinu s sebou. – Rumunský soud prodloužil Andrew Tateovi a jeho bratrovi pobyt ve vazbě o 30 dní. Tate má na triku obvinění ze znásilnění, obchodování s lidmi a založení zločinecké skupiny, no a jelikož mu prokuratura zabavila domy i auta, tak se v Lambu asi jen tak neprojede. (JS)

Víkend: Dočkali jsme se soboty a s ní i výsledku prezidentských voleb. A vyhrál nám generál Petr Pavel. Volejte sláva a tři dny se radujte. Jak řekla Monika Andrejovi: To stačí už. A buď hodnej Andreji. – Britský premiér Sunak odvolal předsedu Konzervativní strany Zahawiho. Zahawi se totiž dopustil vážného pochybení a to ještě v době, kdy byl ministrem financí. Nezaplatil penále za neuhrazené daně, a tak se jeho dluh vyšplhal až na pět milionů liber. – Ve východním Jeruzalémě probíhá represe proti útočícím Palestincům. Ultrapravicový premiér Netanjahu plánuje usnadnění zbrojních průkazů pro Izraelce a zrušení sociálních dávek pro rodiny útočníků. – Donald Trump zahájil předvolební kampaň k primárním volbám v roce 2024. Zase se cpe do Bílého domu a je naštvanější než kdy předtím. Tak snad se Andrej Babiš neinspiruje a nebude za pět let na volební lístku znovu. (AR)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*