Nejnovější

Přehled týdne 18.-24.7.2022: Globální oteplování for real, covid taky a opičí neštovice už snad ne

Ilustrace Emy Kašparové

Pondělí: Covid… Ale k už třem Tečkám za koronavirem se dnes přidává čtvrtá. Pro druhou posilující fčeličku si mohou chodit všichni 18+. Zdravotníci budou věk kontrolovat. Ale v tomhle případě se nechat opíchat nepožene tolik náctiletých jako do večerky pro pivo a pak (v lepším případě) doma na porno stránky. – V Americe ze zase střílelo. Tentokrát to mělo obzvlášť šťávu, protože útočníka zastřelil skoro hned kolemjdoucí. Jak se do davu střílí, tak dav střílí zpátky. Že by řešením pro mnoho zbraní bylo opravdu více zbraní? Tři oběti mimochodem. – Ještě k těm děckám. Dneska se ve vládě řešilo, že řídit auto by mohli brzy už i sedmnáctiletí. A pro začínající řidiče budou platit mnohem přísnější pravidla. (KL)

Úterý: Putin se vydal na návštěvu do Teheránu, kde se potkal s íránským nejvyšším vůdcem a taky s prezidentem Turecka. Ano toho Turecka, které je členským státem NATO… – Stovky hasičů bojují s požáry v Anglii, při požáru ve Španělsku zemřeli dva lidé a na letišti u Oxfordu se kvůli vedrům roztekla runway. Ještě že globální oteplování je jen mýtus. – Česko se ale kvůli nedostatku plynu stále bojí zimy. Dohoda o využití nizozemského terminálu, který pokryje až 1/3 spotřeby plynu, situaci trochu zlepšila. Teplé ponožky bych ale ještě nevyhazovala, budou se hodit. (AK)

Středa:  Boris Johnson se rozloučil s funkcí premiéra. Během interpelací měl poslední proslov. Nejvíce fascinující na něm bylo to, že mu bylo rozumět! Také se “rozloučil” hláškou Hasta La vista, baby. To celkem ilustruje to, jak seriózně bral Johnson svou funkci.. – Sněmovna schválila zákaz plastových brček. To je sice výborné, ale zkoušeli jste se někdy dostat tím papírovým brčkem do Capri-Sun, které jsou mimochodem zabaleny v plastu? (MK)

Čtvrtek: Vedro jak v … pekle! Takové musí být teď žít v Řecku, kde i kvůli extrémnímu suchu v týdnu hasili přes 117 požárů. Od úterý hasiči bojovali s lesním požárem, ten je naštěstí po čtvrtku pod kontrolou. A Grónsko nenávratně taje. – Snad záchrana STAN? Do Česka se k nám přes moře vrací student Jan Farský, chtěl by získal místo ve vedení. Jen aby to opět neotočil až zjisti, jak to tady s tou vládní stranou je. – Další covidové zprávy, tentokrát pozitivně pro Bidena. Americký prezident i přes plné očkováni a posilující dávky ten covid chytil. Ono se není čemu divit, v 79 letech už to zdraví není ono, alespoň že podle zpráv z Reuters má mírné příznaky. (TL)

Pátek: V areálu bývalého koncentračního tábora v letech (ano, ten, o kterém Miloslav Rozner z SPD tvrdil, že vlastně neexistoval) začne demolice bývalého vepřína kvůli budování památníku obětem nacistického režimu. Tak snad to nebude pseudopamátník. – Velká vlna kritiky se snesla na maďarského ministra zahraničí Pétera Szijjártóa když se rozhodl jet do Moskvy za svým ruským protějškem Sergejem Lavrovem s prosíkem o plyn. A nechal se s vysmátým Lavrovem vyfotit zatímco na Ukrajině denně umírají civilisté… – Hrad dostal pokutu za to, jakým způsobem zpracovával tajné dokumenty týkající se čínské velvyslankyně. Dokument nebyl zaznamenán v manipulační knize. Možná by bývalo bylo lepší ho skartovat. (ŠF) 


Víkend
: V sobotu proběhla kmenová rada hnutí STAN. Long story short všichni se shodli, že se STAN musí opět vzchopit a něco se sebou udělat. Jo a taky si znovu zvolili za předsedu Rakušana. Jak nečekané. – Rusko stále nepřestává překvapovat. Dohodu o vývozu obilí, kterou uzavřeli s Ukrajinou, hned druhý den porušili a ruské rakety zasáhly Oděsu. – U nás padají teplotní rekordy, kdežto v Íránu mají problémy s deštěm, kvůli kterému už zahynulo 17 lidí. –  Tento víkend padala jen samá moudra. Třeba Viktor Orbán pronesl, že Západ chce rozbít Visegrádskou čtyřku. Chápete to? Co si to zas ten Západ dovoluje! – Opičí neštovice ještě nevymizely, dokonce jejich šíření WHO označila za stav globální zdravotní nouze. Nevim jak vy, ale Já už jen nechci žádnou další pandemii. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*