Nejnovější

Přehled týdne 13.6.-19.6.2022: Peníze dáme, peníze seberem, hluboko do kapsy a už jen pod stanem

Ilustrace Emy Kašparové

Pondělí: Zemřel místopředseda STANu Věslav Michalik. Asi mu to přišlo jako lepší volba než se dívat, co STAN předvádí. – V Americe to tentokrát vypadá, že by mohlo klapnout nějaké to omezení zbraní. Sice to pořád není moc, ale lepší než nic. Pokud hledáte v osmnácti letech něco, čím můžete dělat takové díry do slonů, že skrze ně projedete na motorce, tak máte pořád možnost. Ale na pivko tam musíte čekat do jednadvaceti. Priority…pro mě jako Čecha nepochopitelné. – V Pardubickém kraji bylo obtížné někam dojet. Kromě Českých drah, u kterých musíte počítat s příjezdem mezi jedním a pěti pracovními dny, nevyjely ani autobusy, běžné stálice. BusLine první den provozu svých nasmlouvaných nových linek nezvládl a zrušil devadesát osm spojů kvůli nedostatku řidičů. To dopředu asi nevěděli, že nemají kapacitu odjezdit, co si domluvili? (KL)

Úterý: Česko si zavede vlastní sankční seznam. Mám hned čtyři nominace. A všechny je najdete na Pražském hradě. – Babiš neuspěl s u Bratislavského soudu. Ten zažaloval kvůli tomu, že je prý neoprávněně veden v archivních svazcích někdejší československé tajné policie StB jako agent. Jenže geniální exministr a ještě geniálnější tým jeho právníku zažalovali špatný subjekt. Předseda tříčlenného senátu krajského soudu ve zdůvodnění vysvětlil, že žalovat by bylo třeba slovenské ministerstvo vnitra. Konečně aspoň čas Slováků poznalo, co nám sem poslali za patlala. – Důkaz, že Česko se ze srabu, ve kterém už třicet let plave, už se nikdy nevyhrabe: Ševčík i přes kontroverze bude děkanem VŠE. Doufám, že VŠE zavede semináře moderních ruských dějin a politické agitace. Samozřejmě pod vedením samotného pana děkana. – Čeští poslanci schválili takzvané jurečkovné. Rodiny tak dostanou pět tisíc korun. Pardon, zapomněl jsem. Rodiny s dětmi pod 18 let. Podle Jurečky totiž lidé nad 18 měli jít rovnou na brigádu a pomáhat udržet sebe a své rodiče nad vodou. Tak já už totiž dneska balím a jdu pracovat do Nirvány. Přijďte a dejte mi prosím dýško. (JŠ)

Středa: Začal jeden z největších hudebních festivalů u nás – Rock for People. Do Hradce Králové přijedou Green Day, Fall Out Boy, Sum 41 a také největší hudební legenda na světě! Ivan Mládek! No já mám sbaleno a jsem moc ráda, že pokrývám každý týden středu. Protože příštích pár dnů rozhodně nebudu vědět, co se děje. – Červnové zákroky na pražských úřadech má policie ráda. 13. června 2013 na Úřadu vlády a 15. června 2022 na Magistrátu. Náměstek primátora Petr Hlubuček už odpočívá ve vazbě, kvůli obvinění z korupce a účasti na organizovaném zločinu. Je prostě lidově řečeno hlubučko v… – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil k českému parlamentu. Jako nepřijel osobně, na Ukrajině má ještě nějakou práci, ale promluvil pomocí videa. Na tom by nebylo nic zvláštního, Zelenskyj měl už projevů spoustu. Zajímavá ale byla reakce poslanců SPD. Prezidentovi nezatleskali a zůstali sedět v lavicích. Prý tím potvrdili, že jsou jako jediní proti válce a prosazují mírová jednání. Vy tomu někdo rozumíte? (MK)

Čtvrtek:Pro koncerty na pražské Ledárně hrozilo výrazné omezení. Petici proti vyhlášce o regulaci hluku podepsalo víc jak 11 tisíc lidí. Ta nakonec nevznikla a ještě že tak, dodatkem by to bylo možné to rozšířit na více oblastí v Praze. Zůstalo to na domluvě a samoregulaci, takže Praha paří dál. – Babiš se opět snažil vyklouznout ze svého obvinění v kauze Čapí hnízdo. To samozřejmě není žádné překvapení, takže jen připomeneme, že v září se konečně dočkáme soudu s Babišem. – Nezvaný host pošlapal na pohřbu ostatky mrtvé ženy. Řeč je o slonovi z Indie, který danou ženu nejdříve sám udupal, když si šla ke studni pro vodu. A na pohřeb se podle webu The Print vrátil a ještě jednou na ni dupnul. Asi ji fakt neměl rád, nebo je skalním fanouškem skupiny Šlapeto. (TL)

Pátek: Ruský prezident Putin se na ekonomickém fóru v Petrohradu nechal slyšet, že “světový řád podřízený USA skončil.” Asi tím měl na mysli to, že McDonald’s už v Rusku nepotřebují a imperialistické burgery si budou vyrábět sami. – Další z důkazů o konci světového řádu USA je bankrot Googlu v Rusku. Dobrou náhradou by mohlo být něco ve stylu “vyhledávač strýčka Váni.” – Ruská válečná loď narušila dánské vody. Dánský ministr zahraničí si k sobě na kobereček ihned pozval ruského velvyslance. Člověku nezbývá než si představit, jak by to asi bylo, kdyby dánská loď narušila ruské vody. To by museli Dánsko asi denacifikovat…(ŠF)

Víkend: To by nebylo, aby se v té politice zas něco nedělo. Hnutí STAN přináší další kauzu, kvůli které odstoupil z funkce ministra školství Gazdík, a dokonce opouští i jeho funkci místopředsedy v již zmiňovaném hnutí STAN. – K této kauze se vyjadřovali i jiní politici, hnutí a strany a například Okamura z SPD vyzval na Twitteru hnutí STAN, aby opustili vládu. Mám lepší nápad, co kdyby Okamura opustil Twitter? – Přes víkend jsme si mohli postěžovat na tropická vedra, která jsme po celé republice pociťovali. Taky přes tu zimu vždycky zapomenete, jak náročný ty vedra jsou? – Psychické problémy bohužel stále nezmizely a stále nás obklopují. S tím se pojí, že pro děti, které se s některými těmito problémy potýkají, nejsou psychiatři. Proto bych i ráda apelovala na to, abyste dávali pozor na své mentální zdraví. – Ve Francii se konaly parlamentní volby, které podle prvních prognóz vyhrála Macronova koalice, ovšem nedokázala získat většinu v Národním shromáždění. Trochu Kocourkov jak u nás v Česku. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*