Nejnovější

Přehled týdne 11.-17.4.2022: Chlebíček a fernet, výbušný batoh a velbloudí pojištění – jdeme ke dnu

Pondělí: Konečně do Senátu kandidují individua, která přehlížené volby trochu vyhecují. Svoji kandidaturu oznámila Daniela Kovářová, ta se proslavila svojí obhajobou sexuálního obtěžování, kritikou MeToo a ženské emancipace. Také spolupracovala s Radimem Uzlem na knize, ten pak dostal rakovinu. Náhoda? – Chlebíčková aféra číslo dvě má dohru. Jilemničtí radní vyzvali svého kolegu Bronislava Kalvodu k rezignaci a odvolali ho ze všech funkcí, ze kterých mohli. To je ten, který ozdobil chlebíčky písmenem Z, chlubil se s tím na FB a pak se bránil, že mělo odkazovat na přítelkyni Zuzanu. Těžko se tomu věří v kontextu dalších příspěvků a členství v SPD. To mi připomíná, kdy jste naposledy viděli v obchodě Fernet Zetko? (KL)

Úterý: Kazetová munice? Ano! Nášlapné miny? Tady prosím! Fosforové bomby? Zde. Chemické zbraně? Zřejmě další políčko zaškrtnuté v bingu se zakázanými zbraněmi použitými Ruskem na Ukrajině. Měly být použité na obránce ocelárny v Mariupolu. Hezky se tomu věří, nedělejme ale předčasné závěry, ve hře je možnost úniku chemikálie z obléhané továrny kvůli normálnímu bombardování. – Letištěm Václava Havla otřásl výbuch, původní zděšení vystřídalo uklidnění, že šlo o zábavní pyrotechniku v batohu. Nakonec se ze zábavní pyrotechniky vyklubala část granátu, jeho majitel byl následně vyhoštěn. – A do třetice všeho smutného. V New Yorku došlo k další masové střelbě. Možná vás překvapí, že tentokrát to nebylo ve škole ale v metru. (KL)

Středa: Už se vám stalo, že jste někdy někoho omylem pohřbili? Jakože ne doslova. A jestli jo, tak to si to raději nechte pro sebe. Každopádně Bětce II. – anglické královně, vyšel v brazilském deníku předpřipravený nekrolog. Ups. Si představte, že čtete noviny a najednou narazíte na svůj nekrolog a zjistíte, že už jste vlastně mrtví. – Majitelé velbloudů v Saúdské Arábii si ode dneška můžou sjednat velbloudí havarijní pojištění. Jo, prostě těžký velbloudí byznys. Já už se nedivím ničemu, teď si fakt můžeme pojistit snad úplně všechno. – Dneska je poslední den, kdy se v MHD dusíme. Ano, ano, poslední den s respirátory v hromadné dopravě. Ale buďme upřímní, on už je stejně nikdo nenosil. (MK)

Čtvrtek: Zásah! Ruská vlajková loď Křižník potopena. Rusko samozřejmě nepřiznává porážku, za vše může bouře na moři. I když to měly být ukrajinské střely Neptun, které ho poslaly ke dnu. – Kariéra jedné pražské učitelky také ztroskotala. Osmákům během hodiny vyprávěla svoji verzi války na Ukrajině. Zkráceně ruská propaganda, v Kyjevě se nic neděje a média jsou podplacený. Takže pozor, pochybná individua jsou všude kolem nás. -Čína vyvinula plášť neviditelnosti. Měl by hlavně skrýt vojenskou techniku před radarovými satelity. Nevím, jak to vykouzlili, ale kdyby to fungovalo jako plášť Harryho, tak by mi splnili dětský sen. -A jedno malé ohlédnutí, dnes je to rok, kdy Hamáček oznámil cestu do Moskvy kvůli vakcíně Sputnik. Tak co, hodíme ho taky přes palubu? (TL)

Pátek: Vladimir Putin oznámil USA, že dodávky zbraní na Ukrajinu budou mít “nepředvídatelné” následky. Na jednu stranu má pravdu. Pro Rusko budou mít dodávky zbraní za 800 milionů dolarů opravdu nepředvídatelné následky. – Andrej Babiš po dlouhé době vystrčil růžky (pun intended) a zkritizoval cestu na Ukrajinu předsedy senátu Vystrčila. Označil ji za marketingovou záležitost. Je to kampáň! – Princ Harry s manželkou Megan, Vévodkyní ze Sussexu, navštívili královnu Alžbětu II. na hradě Windsor, kde panovnice trvale pobývá. Atmosféra by se dala krájet, ještěže má Její Veličenstvo letité zkušenosti se šavlí. (ŠF) 

Víkend: S každým novým přehledem doufám, že se mezi zprávami už nebudou objevovat žádné špatné o Ukrajině. Ale bohužel i tento víkend se situace neuklidnila a válka na Ukrajině eskaluje každým dnem víc a víc. Příkladem nám může být třeba situace v Mariupolu. Velkou část jeho území mají v moci ruská vojska. Ukrajinští vojáci se ale nevzdávají a bojují do posledních chvil. – Dobrou zprávou pro Česko je, že se umístilo v první desítce nejbezpečnějších zemí světa! Umístili jsme se na 9. místě hned za Irskem. První místo drží Island. – České tenistky zaskórovaly. Postoupily totiž do finálového turnaje Billie Jean King Cup. Rozhodnou byla čtyřhra, kterou Češky vyhrály nad týmem Velké Británie. – V neděli proběhl nejdůležitější křesťanský svátek, Velikonoce. Ty slaví nejen křesťané, ale i nevěřící po celém světě. Ovšem letos se stalo to, že ve stejnou dobu slaví jeden ze svých hlavních svátků, kterým je Pesach, i Židé. Tento svátek připomíná vyjití z otroctví a cestu ke svobodě. Tyto dva svátky probíhají souběžně i s muslimským Ramadánem. – V neděli jsme se dozvěděli, že Rusko v polovině týdne vyhostilo českého velvyslance. A schválně hádejte, o kterého šlo. Ano, je to ten, kterého ještě před nedávnou dobou chtěli zlanařit, aby s nimi spolupracoval. How bizare… (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*