Nejnovější

Přehled týdne 7.2. – 13.2.2022: Život bez socek, hraní karet ve Sněmovně a dementní Biden

Pondělí: Meta pohrozila, že zruší Facebook a Instagram Evropanům. Kvůli GDPR nemůže tak snadno kupčit s jejich osobními daty. Sice nechce evropský trh opustit, ale pokud jim nedá EU jinou možnost…Brzy uvidíme, jestli Zuckerberg drží Brusel za koule, nebo Brusel jeho. – Vít Rakušan místo hokejových kartiček sbírá rezignace. Po vzácném policejním prezidentovi dostal chuť na dozorčí radu České pošty. Z patnácti členů ušetřil jen šest, kteří nebyli členy politických stran. Místo vyhozených chce v radě odborníky, aby byla Česká pošta méně v mínusu. – Macron jednal v Moskvě s Putinem ohledně Ukrajiny. Místo toho, co vyřešili, všechny zajímalo, proč mají mezi sebou pětimetrový stůl. Odpověď je jasná. Macron odmítl test na koronavirus, aby Rusko nezískalo jeho DNA. U nich nevíš, jestli si tě třeba nenaklonují. (KL)

Úterý: Emeritní papež Benedikt prosí o odpuštění za svá pochybení. Ještě jako kardinál totiž nezbavil čtyři kardinály funkce ani poté, co byli odsouzení za sexuální zneužívaní. Smutné, že odpouštět je božské. – Rakušana vyšetřuje policie. Údajně pochybil při správě cizího majetku ještě jako starosta Kolína. Trestní oznámení na Rakušana podalo hnutí… Chcípl pes! Aha, kdo jiný. Komické bude, jestli se nařčení potvrdí. Stan pak bude mít na svém kontě víc průserů než již umiňované čubičky. – Slovenský parlament opět dokázal, že jediné, co můžeme závidět našim bratou, je tak jejich prezidentku. Během projednávání obranné smlouvy s USA se přímo na půdě parlamentu strhlo hned několik potyček. My jsme naštěstí zažili jen ve Sněmovně jen jeden zápas ve volném stylu. – O proteinovou vakcínu Novavax je mnohem menší zájem než si ministerstvo zdravotnictví představovalo. Nečekaně. Rovnou to měli pojmenovat NoVax. (JŠ)

Středa: Internet v Česku dneska slaví své třicáté narozeniny. Což nám dává důvod k oslavě! Takže žádné výmluvy a slavíme! Teda doufám, že jste slavili, protože bez internetu byste nedodělali ani základku. – Sprejeři útočí na české vlaky. Graffiti je téměř na všech a škody jsou milionové. Nejaktivnější umělci jsou v Praze. – Dánsko si z pandemie udělalo soutěž. Sice teď zrušili všechna omezení, ale kdyby se opravdu o soutěž jednalo, prý by měli zlato. No nevím, nevím, řekla bych, že Česko by mělo ještě víc než zlato. (MK)

Čtvrtek: Rusko vpřed! Jako první získává medaili z dopingu na zimní olympiádě! Pozitivní test měla teprve patnáctiletá Ruska, která zde soutěží v krasobruslení. Tak to se tedy ten Ruský olympijský výbor od roku 2014 moc nepolepšil. – Heslem ,Kdo si hraje, nezlobí’ se řídíme i u nás. Ministr Válek byl přistižen, jak při jednání o novele pandemického zákona hraje na telefonu karty. Asi se hodně soustředil, a tak odpálkoval senátora Lásku, který si na tajňačku vyfotil jeho rozehraný Solitaire. Špehovaní nakonec skončilo dobře, omluvou, jen novela neprošla, hold karty ve sněmovně byly rozdány jinak. – Neúspěch dnes zažil i Elon Musk, tedy doslova vyhoření. Většina jeho satelitů zasáhla geomagnetická bouře, a tak obyvatelé Portorika místo padajícího hvězd viděli asi 40 hořících satelitů. Podle Muska jsou navrženy tak, aby při pádu na Zemi shořely kompletně celé. No i tak bych si možná dávala pozor, co mi to letí na hlavu. (TL)

Pátek: V Kanadském Ontariu demonstrují řidiči kamionů proti koronavirovým opatřením. Došlo to už tak daleko, že tamní provincie musela vyhlásit nouzový stav. Organizátoři protestů se nazývají konvojem svobody a podle kanadských úřadů je řada z nich pravicovými extremisty. Překvapuje to vůbec ještě někoho? – Desítky kongresmanů z republikánské strany vyzývají prezidenta Bidena, aby podstoupil kognitivní test na demenci. Doufejme, že v budoucnu Amerika proti sobě postaví prezidentské kandidáty, kterým nebude přes sedmdesát. To se pak těžko vybírá. – Šéfka londýnské policie Cressida Dick rezignovala na svůj post. Dlouhodobě čelila kritice, že v řadách londýnské policie udržovala kulturu zamlčování a zavírala oči před policejní brutalitou. Inu, nomen omen. (ŠF)

Víkend: Babiš opět zasedl na trůn hnutí ANO. Také pronesl, že bude potřeba, aby ANO postavilo nějakého kvalitního kandidáta do prezidenské volby. Že by Andrej mluvil o sobě? – Situace kolem Ukrajiny stále eskaluje. V návaznosti na tuto situaci se v neděli před ukrajinským velvyslanectvím modlili lidé za mír. Tak doufejme, že byli úspěšní. – Další kdo opět zasedl na svůj vyhřátý trůn je německý znovuzvolený prezident Steinmeier. – V sobotu všechna média měly uši na špičkách. Všechny totiž zajímalo, jak dopadne hovor Putina s Bidenem. K žádnému velkému odhalení nedošlo. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*