Nejnovější

Přehled týdne 31.1. – 6.1. 2022: Geni(t)ální pytláctví, ukecaný Okamura a zimní olympiáda, hra o život

Zdroj: Pixabay | DavidRockDesign

Pondělí: V korupční kauze Stoka došlo ke zvratu. V den, kdy měly padat rozsudky, přistálo na stole 12 000 stránek nových důkazů. Obžalovaní teď musí dostat čas se s nimi seznámit a vzhledem k rozsahu to může být i hodně času. Takže vlastně studijní volno? Jako kdyby už nevěděli, co v nich je…Schválně jestli se při příštím jednání objeví další zbytek. – Vojtěch Adam (někdo jiný než Adam Vojtěch) rezignoval na post rektora Mendelovy univerzity. Provalilo se, že ve vědeckých pracích jeho týmu jsou obrázky upravené tak, aby odpovídaly předloženým datům. Modelky nebo buňky, díky Photoshopu budou vypadat přesně tak, jak chcete. Škoda, že s ním nevyléčíte rakovinu. – Vytloukat klín klínem. Aby se vyhnuli trestu za pytláctví, tak popravili dva policisty, kteří je zastavili s úlovkem v kufru. Profilu kriminálních géniů nenahrává skutečnost, že zmizeli z místa činu, aniž by si vzali zpátky od zastřelené svoje doklady. Policie tak neměla s pátráním příliš velký problém a pro dvojici vrahů je soud zvažuje i doživotí. (KL)

Úterý: Započala schůze Sněmovny, která měla projednat novelu pandemického zákona. Pokud si myslíte, že to stihli během úterka, tak jste na omylu. Sešlost se jim protáhla až do středy, díky dlouhým a únavným proslovům poslanců SPD. Takový Okamura zvládnul řečnit přes tři hodiny. „Až do padnutí těla. Doslova.“ Schůze se samozřejmě neobešla bez demonstrantů před budovou Sněmovny. – Že by v Norsku ze dne na den vymizela korona, a proto se země rozhodla zrušit všechny protikoronavirová opatření? Omyl koronu tam stále mají, ale občané Norska pochopili, že cestou, jak by se opatření mohla zrušit, je očkování. Nejen Norsko by tak mohlo být pro nás inspirací, jak se díky vysoké proočkovanosti z pandemie dostat. – Whoopi Goldberg opět v akci nikoliv jako sestra. Herečka v pořadu televize ABC pronesla, že holokaust nebyl o rasismu, protože šlo o násilí mezi bělochy. To jsou mi ale novinky. Ještě že nám vysvětlila, jak to s tím vyhlazováním židovského národa bylo. (TŘ)

Středa: Cesta pendolinem aneb boj o přežití. A teď nemyslím to, že pokaždé, když jedete pendolinem, tak bojujete s časem, jelikož nikdy nejezdí bez zpoždění. Mezi cestujícími byl děda s nožem, který ostatním vyhrožoval, že se zabije. Asi dostal od všech takzvané zobrazeno v reálném životě a tak se bodl. Taková normální cesta vlakem. – Co má společného myš a bitcoin? Zatím vůbec nic, ale nějací šílení umělci chtějí vložit bitcoin do DNA myši. Chtějí zjistit, jestli hodnota myši poroste nebo bude klesat. Fakt nechápu, v jaké době to žijeme, že někdo chce vkládat do zvířat kryptoměny. – Správní soud si jede svoje. Zrušil zákaz vstupu do restaurací a ubytovacích zařízení pro neočkované lidi. Ministr zdravotnictví Válek byl tímto rozhodnutím šokován a okamžitě začal shánět náměstka pro legislativu. (MK)

Čtvrtek: Kdo by to byl řekl, ale i Babiš uznal, že rozhazování peněz Schillerky za Instagram bylo naprosto zbytečné. Za ANO se ale žádné proplacení fotek, které byly osobnějšího rázu, neplánuje. A už vůbec ne fotky s pávy. Jen škoda, že si toho Babiš nevšiml třeba už za své funkce, že? – Dnešním dnem taky spor o důl Turow. Proti dohodě, kterou ministři dnes uzavřeli, protestovala desítka aktivistů. Dohoda je podle nich protiprávní a nezabrání znečištění vody, či ovzduší. Ale přes peníze se tady docela dobře dýchá… – A nakonec jedna bombová novinka. Americké jednotky svým zásahem v Sýrii zabily nového vůdce Islámského státu. A dalších 13 civilistů. Tak na suverénní akce na území jiného státu jsme poslední dobou nějak zvyklí, na umírání nevinných lidí ještě ne…(TL)

Pátek: Miroslav Kalousek v rozhovoru pro Právo řekl, že na prezidenta nakonec kandidovat nebude. Člověk by si i oddychnul, ale při představě, kdo další se bude o prezidentské křeslo ucházet, bychom všichni ten dech nejradši zadrželi. Na dlouho. – Turow je vyřešen! Tedy alespoň podle vlád Česka a Polska. Co na tom, že s těžbou nejspíš nepřestanou a s podzemní vodou se na severu můžeme asi rozloučit. Hlavně, že máme těch 45 miliard. Diplomacie 101. – Rusko se při příležitosti zahájení olympiády dohodlo s Čínou, že v případném konfliktu s USA půjdou do války společně. Nestálo by za to přibrat Severní Koreu? – Na Jindřichohradecku policie objevila mužské tělo zabetonované v sudu pod podlahou domu. K činu ale prý došlo už v roce 2012, takže v Devadesátkách ho nejspíš neuvidíme. (ŠF)

Víkend: O post místopředsedy sněmovny se uchází Tomio Okamura a Karel Havlíček. Ti nás o tom informovali v nedělní Partii. Kluci i přes dávné neúspěchy při hlasování na místopředsedu nesklánějí hlavu a opět to jdou zkusit. V půlce února se dozvíme, kdo obsadí křeslo šestého místopředsedy. – Pan prezident má zas s něčím problém. Momentálně se jedná o pana Koudelku, kterého nechce nadále povýšit na generála a dokonce pronesl, že kdyby jmenování šéfa BIS bylo v kompenzaci pouze prezidenta, tak pana Koudelku nikdy nejmenuje. Tak ještě, že to není jen na něm. – Co by to bylo za víkend, kdyby neproběhl v Praze alespoň jeden protest odpůrců pandemického zákonu. Ti by měli být šťastní, že žijí v Česku, a ne v Rakousku. Tam totiž v sobotu vstoupil v platnost zákon o povinném očkování. To se stát u nás, tak odpůrcům praskne cévka. – V Polsku přistáli první američtí vojáci. To vypadá, že už jde opravdu do tuhého. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*