Nejnovější

Přehled týdne 24. – 30. 1. 2022: novinář je motherfucker, náklady influencerky Schillerky a už víme, na co vláda kupovala skartovačky

zdroj: Facebook, profil Aleny Schillerové

Pondělí: Po republice se rozmohl takový nešvar, podomní prodej energií. Proto pražští radní schválili znění jeho zákazu. Nejčastější oběti energošmejdů jsou nepřekvapivě důchodci. Ti stejní lidé, kteří vás učili, že si nemáte brát bonbóny od cizích lidí. Nepodepisovat smlouvy, co vám šoupnou, bychom je měli doučit zas my. – Zatčený Assange uspěl u londýnského soudu a oddálil tak své případné vydání do USA, kde by ho čekala jistá budoucnost za katrem po předem rozhodnutém procesu. Tam je šéfredaktor WikiLeaks obviněn z 18 trestných činů. Odhalování válečných zločinů je skvělá věc, ale očividně jen když se jedná o ty protivníkovy. Protože Amerika je nepáchá, a pokud dokážete opak, tak vás čeká mezinárodní zatykač. Smutné. – Ameriku spáchal student na univerzitě v Heidelbergu. Tragédií vyhasly tři životy, jeden z nich byl útočník. – Vojenský převrat v další africké zemi, tentokrát kolo štěstí ukázalo na Burkinu Faso. Velení armády (a už i státu) oznámilo zrušení ústavy, rozpuštění parlamentu a uzavření hranic. Ale buďte v klidu, lídr povstání slíbil obnovení ústavy, jakmile budou vhodné podmínky. (KL)

Úterý: Lež má krátké nohy a schovává se v Downing Street. Britská policie začala vyšetřovat lockdownové večírky, kterých se měl zúčastnit i premiér Johnson. K rezignaci ho vyzývají už i jeho stranící a upadá i v očích veřejnosti. Rád bych jen podotknul, že to je ten stejný člověk, který vyhrál volby a referendum díky tomu, že lhal. Je tedy skutečně takové překvapivé, že znovu lže? – Křeslo šestého místopředsedy Sněmovny je stále volné. Ani dnešní schůze nerozhodla, komu tento post připadne. Připravil jsem si pár rad pro dva předem jasně zklamané nominanty. Pane Okamuro, nechovejte se jako malé dítě. A pane Havlíčku, o žádnou funkci se už neucházejte. Čtyři roky jste pracoval za dva. Užívejte si volna. Zasloužíte si to. – Milostivé léto by se mohlo zopakovat, oznámil ministr spravedlnosti Pavel Blažek. Nebylo by ale lepší nejdříve dokončit první milostivé léto. Třeba donutit exekutory, aby více spolupracovali? Nebo alespoň dát dlužníkům vědět, že se můžou svého dluhu zbavit? Jen pár takových návrhů… – Joe Biden sice většinou působí jako váš lehce senilní děda, kterým vás na opakovaně oslovuje jako Ditu. A to i přestože se jmenujete Karel a ve vaší rodině žádná Dita ani není. Dnes ale dokázal, že i on se umí pořádně rozčílit. „To je ale pitomý zku***syn,“ pronesl Biden na adresu novináře Fox News. Diví se mu někdo?  (JŠ)

Středa: V Praze bude méně kontejnerů. Bude jen jeden na všechno, kam budem moct házet papír, plast, kov i sklo a prý se to roztřídí samo. No stojí to strašný prachy, ale zase nám to zjednoduší život. – Při jmenování nových rektorů vysokých škol, Zeman jednomu z rektorů nepodal ruku. Jednalo se o Petra Michálka. Michálek je totiž autor satirického divadelního představení, které se jmenuje “Ovčáček čtveráček”. Ve hře je především Ovčáček prezentován ironickým způsobem, což se Zemanovi samozřejmě nelíbí. – To jestli máte jít do karantény, protože jste se setkali s nakaženým, můžete zjistit klidně až po uplynutí karanténní doby. Systém je přetížený, takže nestíhá kontaktovat všechny ty, kteří by do karantény měli jít. To je super, že vám zpráva s upozorněním přijde s tří denním zpožděním. Ale jak se říká, co oči nevidí, to srdce nebolí. Aneb vaše karanténa nestihla ještě ani začít a už skončila. (MK)

Čtvrtek: Veřejně prospěšné informace konečně bude dodávat i Hrad. O žádostech o informace doteď rozhodoval kancléř Mynář, ale nesmyslnou výjimku ministr Rakušan zrušil. Máme právo vědět víc, než co prezident obědvá v nemocnici! -V Polsku má protipotratový zákon další oběť. Matka tří dětí měla rizikové těhotenství s dvojčaty, kdy jeden plod zemřel, ale právě kvůli zákonu ho lékaři odmítli vyjmout. Bohužel zemřel i druhý plod…a nakonec i žena sama. A řeknu to ještě ještě jednou, tenhle zákon do společnosti 21. století nepatří… -Vědci z Austrálie zpozorovali nový objekt ve vesmíru. První ho objevil vysokoškolský student, údajně jde o kometu a vysílá radioaktivní vlnění… a pro zbytek asi pusťte Don’t Look Up na Netflixu, třeba se dočkáme stejného konce. (TL)

Pátek: Na hodně draho přišel hlavní zdroj bizáru od minulé vlády. Za instagramové příspěvky Aleny Schillerové zaplatilo Ministerstvo financí skoro dva miliony korun. Hořkosladký je fakt, že se to v tom skoro půlbilionovém schodku zdá jako kapka v moři. – Psychiatrička Džamila Stehlíková se za výroky o prezidentově zdravotním stavu omlouvat nehodlá. Hrad proto nejspíš podá žalobu a celá věc půjde k soudu. Že bychom se konečně dočkali zveřejnění informací o prezidentově zdravotním stavu? – Vědci z Wuchanu objevili nový typ koronaviru, který by se mohl přenést na člověka. To zase někdo v oblasti 51 hrál Plague.inc na špatném počítači. (ŠF)

Víkend: Někdo se během víkendu evidentně nudil, neboť Seznam a Česká televize byli pod palbou DDoS útoků. To na Twitteru vlnu diskuzí a našlo se v komentářích spousty “odborníků”, kteří poučovali, jak jednoduché je přeci se těmto útokům vyhýbat. – Apokalypsa? Konec světa? Naštěstí ne. To jen matka příroda ukazuje, jak je silná a posílá nám výhružky v podobně vánic, sněhových bouří a silného větru. Tak bacha na silnici. – Australian Open nám odkryl nové vítěze. Tenistky Krejčíková a Siniaková bojovaly do posledního konce a nakonec vybojovaly titul ve čtyřhře. Dalším vítězem je španěl Rafael Nadal. Ten získal 21. grandslamový titul, kterým se v žebříčku posunul nad Federera a Djokovice. – Na Hradě zas jedou bomby. Asi se snažili udělat inventuru a zbavit se nepotřebných dokumentů. Jenže co se nestalo. “Omylem “ se jim k tomu připletla tajná zpráva, v které stálo, že za výbuchy ve Vrběticích stojí agenti GRU. Jeden bizár za druhým. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*