Nejnovější

Přehled 17. – 23.1.: Držte si klobouky! Konec levných jízdenek a soutěž o nejhoršího kandidáta na prezidenta začíná!

Zdroj: Wikimedia Commons

Pondělí: Když něco nestíháte, tak se na to prostě vykašlete. Ministerstvo zdravotnictví hygieně odpustilo trasování lidí mezi 18 a 65 lety. Ti se mají „sebetrasovat“. To jó, to víte, že jo. – Svoje povinnosti také nestíhal třebíčský soudce Jaroslav Krátký. Nakonec se dočkal úlevy, kárný senát ho zbavil funkce a prakticky poslal expresem přímo do důchodu. Shánějte si taky novou práci v 66 letech s cejchem, že jste zdržoval 111 případů a řídil opilý. – V Praze jezdí první trolejbus bez klacků. Elektrobus, chcete-li. Do konce února jich má přibýt dalších 13. Pražáci si musí dávat na přechodech větší pozor. Tyhle neuslyší, dokud nebudou pod nimi. (KL)

Úterý: Dali jsme vám kamarádíčkové dary, říkají si lobbisté. Ale Starostové přeci nejsou žádní zlodějíčci, takže všechny své dary vrátili. Škoda, že si to jen neuvědomili dříve. – Jde to rychleji, než jsem čekal. Znovu se debatuje o tom, že sněmovna vydá Babiše vstříc trestnímu stíhání. –  Malta jede! Novou předsedkyní europarlamentu se totiž stala maltská lidovecká poslankyně Robersta Metsolaová. Bohužel s legální marihuanou a maltézskými psíky je to jediná maltská věc, které znám. – Válek plánuje řešit covid jako chřipku. Doufám, že to je jen chyba překladu z hantce. – Jo, a jen tak mimochodem, Francie má půl milionů nakažených. DENNĚ! (JŠ)

Středa: Studenti a důchodci slyšte (respektive čtěte)! Je konec našim levným jízdenkám. Už si neprojedeme republiku za cenu másla. Od dubna budeme za jízdné platit polovinu plné ceny. – Miliardář Radim Passer se prohání po německých silnicích až smrtelnou rychlostí. Jel přes 400 kilometrů v hodině. Naprosto chápu, proč si pro takovou jízdu vybral Německo. Po českých silnicích by se mu v takové rychlosti to auto nejspíš rozpadlo. – “Jeden Big Mac a gynekologa, prosím!” Portugalci si odteď můžou přes Uber Eats objednat kromě jídla taky lékařskou službu. Přímo u nich doma. Objednáte si jídlo a rovnou i doktora. Víte co, kdyby náhodou. (MK)

Čtvrtek: Farský nakonec kvůli své stáži v Americe složí mandát, jak jsme se dozvěděli jedenáct minut po půlnoci z tiskové zprávy STAN. Nojo, jako vždy správné načasování. Alespoň Farský nebude muset lítat sem a tam kvůli hlasování. Asi i sám usoudil, že bez poslaneckého platu by se mu to trochu prodražilo. – Venku furt mrzne a nejen, že je to pěkně otravné, ale i nebezpečné. Počasí se dnes vymstilo řidičům na dálnici D5 na Berounsko, kde během sněhových srážek došlo k hromadné nehodě desítek aut. Naštěstí bez vážného zranění či úmrtí. Ale i tak, opatrně!- Na silice vyjeli i zemědělci s traktory v rámci protestů proti změnám v dotačních podmínkách. S nápisy jako ,,Nejsme Babiš, nejsme Agrofert” projíždělo na Vysočině až 270 traktorů, nechybělo ani zapalování slámy. V tomhle případě k žádné nehodě naštěstí nedošlo… i když je to pozoruhodné. (TL)

Pátek:Kandidaturu na Hrad oznámil miliardář Janeček. Ano, slyšíte správně. Takhle země fakt nevzkvétá. Mě by jenom zajímalo, které z jeho partnerek připadne titul první dámy. Všem? Té nejstarší? A bude i druhá, třetí, a tak dále? – Komunální volby se blíží a pražská TOPka se pustila do předvolebního vyjednávání. Zatím to vypadá, že do voleb půjdou s vlastní verzí SPOLU, možná přiberou i STAN. O Pirátech však ani zmínka. Škoda, neboť kandidátka SPOLU a Piráti a Starostové a Nezávislí by v délce názvu mohla šlapat na paty Cibulkova Pravého bloku a tak dále… – Lukašenko chce v „referendu“ o změnách ústavy upravit pravidla pro kandidaturu na prezidenta. V případě schválení by se po roce 2025 mohl ještě dvakrát stát prezidentem. Není to málo, Alexandře Grigorieviči? – Rusko a USA jednali o Ukrajině. Nic nového sice nevyjednali, ministr zahraničí Lavrov však mimo jiné uvedl, že návrhy nové české vlády odposl… teda slyší, ale prý ještě uvidí, kam budou české návrhy směřovat. Munice by podle Černochové šla na Ukrajinu. Lavrovovi můžu doporučit vynikajícího výrobce naslouchátek. – Svět přišel o pořádný kus masa. Řeč je o zesnulém zpěvákovi s pseudonymem Meatloaf. Pro zlepšení nálady doporučuji jeho duet s Cher. To jsou osmdesátky jak řemen. (ŠF)

Víkend: Na Ukrajinu dorazila druhá vlna amerických vojenských zásob. Přesto to ale nevypadá, že by si Američané byli udržitelností Ukrajiny jistí. Jejich kyjevská ambasáda totiž žádá o evakuaci postradatelných úředníků. – Zemřel nejstarší český skaut Eduard Marek zvaný Hroznýš. Za války strávil tři měsíce ve vězení za pomoc židovskému příteli a ilegální působení ve skautu. Zapojil se i do Pražského povstání. Po komunistickém puči byl znovu odsouzen za „protistátní činnost“. I během těchto těžkých let udržoval myšlenky skautu. Čest jeho památce. – Nesmrtelná teta italské politiky Silvio Berlusconi byl v neděli hospitalizován. V Česku proslul hlavně tím, že se v jeho bazéně koupal nahý Topolánek. A taky to byl několikanásobný souzený premiér, ale to tady nikoho nezajímá. Důležitější je Mirkův úd. – Dosáhli jsme nejvyššího víkendového příbytku nakažených od začátku pandemie. Hip hip hurá. (JŠ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*