Nejnovější

Přehled týdne: 26.7 – 1.8. 2021: “Stabilizované” město, z olympiády za katr a osvícená církev jde proti Lipovské?

Pondělí: Chystá se výprava za nalezením lodi Endurance, která se ztratila při tragické expedici Ernesta Shackletona do Antarktidy v letech 1914-17. Tuhle expedici čeká slušná práce, protože ten vrak se už snažili najít jiní a neúspěšně. A kdo říká, že profese dobrodruha je už dávno mrtvá? – Itálie hoří a to tak moc, že žádá o pomoc Evropskou Unii. To už na tom musí být vážně špatně. Tak ať se jim podaří tu Sardinii uhasit. – Ruský soud poslal šamana Alexandra Gabyševa do psychiatrické léčebny poté, co šaman provedl rituál na vyhnání Putina z Ruska. Teď se vám to směje, ale jen počkejte až Putin zničehonic zhebne na záhadný případ šamanské hole v dýchací trubici. – Naší hlavní hygieničkou se oficiálně stala Pavla Svrčinová. Přesně ta Svrčinová. Tak snad ještě bude aspoň nějaká sranda. (JL)

Úterý: Opatření o nošení respirátorů bylo podle nejvyššího správního soudu nedostatečně odůvodněné, jako ostatně většina covidových opatření. Zdá se, že vládě nedošlo, že když do zásuvky zapojí mizerně udělané spotřebiče (mizerně formulované opatření), musí počítat s tím, že vyhodí pojistky (zásah NSS). – V Hongkongu padl první rozsudek podle zákona o státní bezpečnosti, který výrazně omezuje nezávislost tohoto dříve relativně autonomního města. A já vím, že připomínat Milošova slova o “stabilizované společnosti” je trochu ohrané, ale myslím, že je to pořád potřeba. – V Česku vznikají plány postavit do roku 2026 obří továrnu na baterie do elektoktromobilů. Tak mě napadá, když se teď spoustu politiků ohání křesťanskými hodnotami, nemohl by jim někdo říct, že když člověk mluví o svých plánech, Bůh se směje? (Ogo)

Středa: České Jizerskohorské bučiny jsou nově zapsány jako světové přírodní dědictví UNESCO. Čekali jste nějakou chuťovku? Smůla. – V Číně se šíří útoky na novináře ze Spojených států a Evropy. Nedostatek znalostí citátů medvídka Pú už začíná být očividný, takže se učte, novináři. – Tématu se drží i Rusko. Tamní policie provedla domovní prohlídku a vyslýchala šéfredaktora nezávislého titulu The Insider Romana Dobrochotova. Ten ale zkouškou lásky k Putinovi nejspíše prošel a byl později policií propuštěn. (VK)

Čtvrtek: Kolotoč klimatických pohrom tentokrát zastavil na Aljašce. Podle agentury Reuters zde bylo tornádo o síle až 8,2 stupňů, a tak se řadí mezi sedmé nejsilnější zemětřesení v historii Spojených států. To, co měli přijít, naštěstí nepřišlo: vláda totiž vydala i varování před tsunami, které bylo později zrušeno. – Kardinál Duka obdržel dopis se stížností. Pod otevřený dopis se podepsalo dvacet osob katolické církve. Týká se zejména spojování církve s politickými stranami. A to přesně kandidatury Josefa Nerušila za SPD a Hany Lipovské za Volný blok. Oba byli členy církve vyzváni k rezignaci v radě. Pane bože, děkujeme za osvícení církve i v tomto ohledu! – A poslední, dobra zpráva. První zlato nám z olympiády přinesl Jiří Lipták za trap. Gratulujeme a děkujeme! (TL)

Pátek: Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila dva členy prezidentské ochranky z krádeže a prodávání střeliva. Na tom Hradu snad nebude čistý ani kuchař. – Jízdenky v Praze podraží. *Laughs in ISIC a studentské slevy.* – Podle nového průzkumu by v červenci vyhrálo volby ANO, Spolu by bylo na druhém místě před Piráty a STANem. Tady se asi sklízí plody za defenzivní kampaň. – Rostoucí ceny stavebních materiálů prý lidi nutí žádat o navýšení hypoték o stovky tisíc korun. Tak to abychom ještě trumfli dobou, za kterou dostanou lidé stavební povolení a budeme best in všechno. (Lab)

Víkend: Není bez zajímavosti, že ve Francii a také v Německu demonstrují statisíce lidí proti covid pasům. Obávají se toho, že neočkovaní nakonec ztratí možnost chodit do restaurací nebo cestovat za hranice – a mají pravdu. – Stoletý dozorce z Osvětimi konečně skončil u soudu. Sprovodil z tohoto světa přes tři tisíce lidí, tak ať pyká navždy! Škoda jen, že ho spravedlnost dohnala až teď. – Polské zdravotnictví může nabídnout ještě méně než to české. Svědčí o tom závratný úbytek sil v nemocnicích. No ale kde se nyní uplatní? Mnozí v okolních zemích, a ti zbylí v místním potravinářském průmyslu. – A něco ze sportu. Běloruskou sportovkyni Tsimanovskou chtěli “stáhnout” do vlasti přímo z olympiády, ale nepovedlo se jim to. Naštěstí tu máme Kubu Kulhánka, ten ju pozval k nám a je to vyřešený. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*