Nejnovější

Přehled týdne: 19. – 25.7 2021: Vystřelení Bezose do vesmíru, doktor za všechny prachy a vzhůru na gyndu a ještě dál!

Pondělí: Premiér Haiti Joseph Claude odstupuje ze své funkce, kterou plánuje předat svému rivalovi Arielovi Henrymu. Henry má podporu velmocí a mezinárodních organizací, takže není divu, že Claude usoudil, že bude lepší se poučit z příkladu daného prezidentem. Přece jen, být expremiér je pořád lepší než být exživý. – Na program izraelské společnosti NSO Group prasklo, že jej vlády Ázerbajdžánu, Maďarska a Saúdské Arábie používaly ke špehování opozičních novinářů. Společnost se brání, že její program má sloužit pouze ke sledování teroristů. No jo, ale co se stane, když nějaký stát definuje terorismus o dost jinak než vy? – Kubánci v exilu dávají dohromadi petici za vojenskou intervenci USA na Kubu. Hele a víte jak ta intervence dopadla posledně? Tak bacha. – V Kodani zemřel kreslíř Kurt Westergaard, jehož karikatury proroka Mohameda vyvolaly… řekněme poprask. Určitě to pro něj bude velmi trapné, jestli se nakonec ukáže, že Alláh je tím pravým bohem a vůbec se mu tyhle lumpárny nelíbí. Nám budiž útěchou, že ho na tomto světě náboženští fanatici nedostali a že mohl v klidu dožít. (JL)

Úterý: Zakladatel Amazonu Jeff Bezos se podíval do vesmíru v suborbitální (čti: nepoužitelná pro cokoliv mimo vyhlídkové lety) raketě své vlastní firmy. Je to nepochybně solidní výkon, ale bylo by snazší mu tleskat, nebýt pocitu, že miliardáři odsud chtějí utéct, než jejich firmy učiní zemi neobyvatelnou. – Senátní komise nedoporučila jednat o Zemanově neschopnosti vykonávat úřad, prý proto nejsou dostatečné podklady. Chápu, že v případě využívání neobvyklých mechanismů demokracie je potřeba být trochu opatrný. Na druhou stranu, přehnaná opatrnost může vést k tomu, že se na takové mechanismy bude jen snášet prach. – V ČR výrazně přibylo falešných bankovek. Či lépe řečeno, v ČR bylo odhaleno výrazně víc falešných bankovek. Kolik jich je ve skutečnosti, to nelze zjistit už z definice. (Ogo)

Středa: Představte si, že celý život trénujete na olympijské hry a cestou na ně vás nakazí neočekávaný lékař. Covidem samozřejmě. Jaká to paradoxní situace. Neočkovaný doktor. To se stane opravdu jen u nás v Česku… Nakazit několik českých sportovců, jo to chce odvahu pane doktore. – V Česku po sobě budem moct brzy střílet. Jako legálně. Teda jen při obraně, ale to si vysvětlujte u soudu. – Lekce plavání nebo schopnost řídit loď se bude hodit taky v Číně. Záplavy si zřejmě dělají letní výlety po světě. Takže než se kamkoli vydáte, ujistěte se, že umíte plavat. Nebo si radši přibalte rukávky. (MK)

Čtvrtek: Český olympijský tým již skýtá šest nakažených. Na turnaj tak nenastoupí ani beach volejbalistka Sluková. Kvůli olympiádě odložila i založení rodiny. Ale alespoň v něčem jsme nejlepší, #bestinCovid! – Samotné zahájení za Českou republiku odstartuje dvojice vlajkonošů Tomáš Satoransky a Petra Kvitová. Poprvé v historii mohly zastupovat jednotlivé země dva vlajkonoši. Ovšem kdyby Kvitová platila daně ve své vlasti a ne v Monaku, tak by ta sláva v českém “kroji” byla uvěřitelnější. – Zemědělský fond vymáhá po Agrofertu neoprávněně vyplacené dotace. Stejně tak i ministerstvo zemedělství od trojice dceřiných firem Agrofertu. Od zahájení auditu o střetu zájmů Babiše má Agrofert pozastavenou možnost čerpat evropské dotace. Že bychom konečně od Babiše dostali, co nám patří a dá se to lépe využít? Ta křiklavě zelená knížka se nepočítá. (TL)

Pátek: Konec se blíží! Teda minimálně pro čestné prohlášení o tom, že jsme !POCTIVĚ! podstupovali testování, mrk mrk. – Tak praktičtí lékaři prý neví, co s vakcínami, že prý jich mají přehršel a končí jim trvanlivost. Já bych věděl o někom, kdo brzo bude potřebovat vrátit Rakousku a Maďarsku přes 300 tisíc vakcín, které nám tyhle země milosrdně půjčily. – V Plzni řádí gynekolog. Teda on to není gynekolog, páč nemá ani licenci, ale úřady ho nechávají být, protože nezjistili žádné protiprávní jednání. Není zač, to máte od nás jako tip, čím se živit, pokud nenajdete práci s vystudovanou politologií, studiem filmů… anebo s žurnalistikou. – Indii zasáhly masivní záplavy. Překvapuje to ještě někoho po posledním měsíci? – Dow Jenosův index, který zahrnuje akcie největších firem USA, se poprvé vyšplhal nad 35 tisíc bodů. Já sice nevím, co jsou to vůbec za čísla, přeci jenom jsem dneska prohlásil, že litr a kilo borůvek je to samé, ale líbily se mi barvičky na úvodní fotce, tak už si to přeberte sami. (Lab)

Víkend: V Severní Koreji se už nedaří dobře vůbec nikomu. Je to prostě krach ekonomický, politický i společenský. Už to zabalte, soudruzi, na nějakej kimokomunismus už není nikdo zvědavej. – Trojice západočeských lázní se dostala na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Je to zpráva vítaná, ovšem až čas ukáže, jaké bude využití v praxi. – V dnešní době stačí jeden tweet a smetou vás. Přesně to se stalo britskému ministru Sajidu Javidovi, jenž se chtěl přestat krčit před covidem. Vzápětí své tvrzení ale odvolal. Tak sakra chlape, buď si za něčím stojíš, a nebo ne. – Po tornádu, bouřkách, suchu a záplavách přichází opět bouřky. Venku je opravdu nevlídně, samé hromy blesky, jen aby nevypadla elekt (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*