Nejnovější

Přehled týdne: 19. – 25.4. 2021: Prezident se bohužel vyjádřil, #smalldickenergy a střet zájmů? Zlí Piráti!

Pondělí: Vláda statečně zakročila proti Rusům a mimo jiné vyloučila firmu Rosatom z výběrového řízení na dostavbu Dukovan. Tak to máme ambasádu, energetiku… z čeho je ještě můžeme beze strachu vyrazit? Z Karlových Varů? Nebo to už je moc? – Čeští konspirátoři mají žně. Po skoro roce a půl se konečně stalo něco, co přepláclo covid. Pandemie je passé, teď se všichni soustředí na to, kdo odpálil Vrbětice. – Armáda dostala zpátky slíbených 5 miliard, které jí vláda sebrala na začátku roku. Abych citoval jistého věhlasného a obdivovaného umělce, tak letos jsem to vážně nečekal. – Komunistická strana Kuby má nového vůdce! Teda… nového. No prostě Raúla Castra vystřídal v pozici prvního tajemníka strany Miguel Díaz-Canel. No co čekáte? Pořád je to stará dobrá komunistická Kuba. (JL)

Úterý: V Česku loni výrazně klesla spotřeba piva, vrátila se na úroveň šedesátých let. To je zpráva, která jistě potěší všechny české abstinenty. Oba dva. – Policista Derek Chauvin, který loni zabil Afroameričana George Floyda, byl odsouzen za vraždu. Komentářová sekce českých zpravodajských portálů tak dostala skvělou příležitost ukázat, že jako extrémně homogení národ bez větší koloniální historie perfektně chápe problematiku amerického rasismu. A protože Češi jsou lidičkové činorodí, okamžitě se jí chopili. – Bývalý pražský imám byl odsouzen za podporu terorismu. Čeští fLastency by se pochopitelně mohli radovat a brát to jako důkaz pro svůj světonázor… dokud policie nezatkla několik z nich za to, že podporují separatisty na Donbase. (Ogo)

Středa: Máme nového ministra zahraničí. Jakub Kulhánek je už ve funkci rekordní čtyři dny, tak snad se pochlapí a zůstane tu s námi alespoň do konce měsíce. – Rusko pořádá lov na organizace Navalného. Myšlenka na novodobého lorda Voldemorta je snad pro Putiha horší než pomyšlení na jídlo za Sovětského svazu, a proto musí zmizet. Tečka. – Indonésie ztratila ponorku. Jmenuje se KRI Nanggala-402. Nekouše a je přítulná, takže kdybyste ji někdo našli, tak tamní armáda se vám jistě odmění. (VK) 

Čtvrtek: Stalo se neočekávané, po dlouhé době jsme se zachovali jako hrdý stát. Rusové si sbalí čemodán a koncem května pomažou k hrobníkovi. Ať si to vyžere, debil. Kradete kufry a cizí území. – Systém PES skončil. Oficiálně teda dneska, ale stejně už o něm, podobně jako o Vratislavu Kulhánkovi, nikdo neví delší dobu. – Je Den země, proto se prezident USA Biden rozhodl, že promluví o klimatické krizi. Institut jednoho méně významného bývalého prezidenta si toto tvrzení podtrhává nesouhlasnou vlnovkou. – Slovensko ze solidarity s Českem vyhostí tři ruské diplomaty. Je hezké vědět, že se bratry můžeme spolehnou. Na rozdíl od prezidenta. (KN)

Pátek: Podle reinkarnovaného Josepha Goebbelse do těla šéfa ruské rozvědky SVR je výbuch ve Vrběticích „ubohé a nízké lži určené jen lidem s nízkou inteligencí. – Pobaltské státy (Litva, Lotyšsko a Estonsko) se rozhodly vyjádřit solidaritu, tedy slovo, ze kterého se náš premiér reaguje jak čert na kříž, a vyhostí ze svého území dohromady čtyři ruské diplomaty. Na což, *SPOILER ALLERT*, o víkendu zareagovalo ruské velvyslanectví v Bělorusku. – Alexej Navalnyj se po 23 dnech rozhodl ukončit hladovku. Na scéně je opět verze, že mu Rusové otráví jídlo. – Za měsíc začíná didaktická část maturity a především poslanci ANO proto na pokyn svého pastýře žádají Plagu, aby maturantům umožnil úřední maturitu. Otázkou je, jak moc naštvaní by studenti byli, kdyby se učili měsíce na zkoušku, kterou jim někdo pár dní před jejím konáním nakonec zruší. – Evropská komise vydala závěrečnou část auditu, ve kterém trvá na tom, že Andrej Babiš je ve střetu zájmů. To je ale neřádný teroristický útok na Českou republiku! Zlí, nepěkní Piráti! (Lab)

Víkend: A jejda, Evropská komise rozhodla, že Agrofert musí vrátit dotace z Babišovy éry. Ve skutečnosti to však zaplatíme my všichni. – O letadlech se říká, že představují nejbezpečnější způsob dopravy. U ponorek to bude přesně naopak, jak potvrdily nedávné události v Indonésii. – Co je nového ve Francii? Zemřel Yves Renier, představitel komisaře Moulina. A taky tam z vězení úřaduje chlípník a starosta v jedné osobě, Georges Tron. To prostě nevymyslíš. – A to nejzajímavější na závěr. Miloš Zeman ukončil mlčení a vyjádřil se k rejdům hochů z GRU. Neřekl nic překvapivého, a ještě u toho stihl pošpinit moderátorku Terezii Tománkovou. Inu, tak to někdy bývá, život není žádná procházka růžovým sadem. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*