Nejnovější

Přehled týdne: 15. – 21.3. 2021: Zabavené respirátory, bez covid pasu ani do Jugošky a obratný prezident

Pondělí: Slovenská vláda se současnému premiérovi rozpadá pod rukama. Už i jeho vlastní koaliční partneři vyhrožují, že jestli Igor Matovič neodstoupí z funkce, tak odstoupí oni a položí celou vládu. Představte si to. Slovák, premiér, a on se nechá vystrnadit. Amatér. – Hej, pamatujete, jak se ještě čtyři měséce zpátky strašně somrovaly vakcíny? No tak AstraZenece už nikdo v Evropě nevěří a Pfizerem se u nás pořádně neočkuje, takže zůstává na skladech. Ale že jsme to nevděčníci. – A další rána pod pás. Netflix si došlápne na sdílení účtů. Protože chtít ušetřit na streamovací službě a podělit se s kamarádem zní trochu moc jako komunismus. – Papež František schválil zákaz udílet požehnání homosexuálním párům. No jo, ale byla to fajn chvíle, když to vypadalo, že se pro gaye něco změní. (JL)

Úterý: Muž, který na Facebooku schvaloval teroristický útok, skončil na šest let ve vězení. Na rozdíl od většiny z nás má tak díky tomu představu, kdy se opět podívá do hospody. Ne, ale teď vážně, vím, že lidi jsou různí, ale jak si někdo poplete Facebook s 4chanem? Vždyť se to jmenuje úplně odlišně. – Celníci nalezli několik set tisíc neoznačených respirátorů z Číny. Na tom není nic zvláštního, spíš mě překvapuje, že u toho nebyl děkovný výbor tvořený celou naší vládou. – Británie chce zvýšit počet svých jaderných hlavic. Konečně tak nějaká světová velmoc vyslyšela volání generace Z po rychlém a pokud možno bezbolestném konci světa. (Ogo)

Středa: Evropská komise navrhuje, aby lidé, kteří jsou očkovaní, vyléčení, nebo mají negativní test na covid dostali covidový pas. Ten by zaručil volné cestování napříč členskými státy EU. Tak rychle. Sem s tím! – Americký prezident Biden se opřel do Putina kvůli loňským americkým volbám, ten se urazil a stáhl z USA svého velvyslance. Prostě každodenní šarvátky mezi problémovými dětmi. – Přírodní rezervace Kamenný vrch u Brna je pod návalem turistů, kteří v rezervaci ničí vzácné koniklece velkokvěté. Začnou je tam tedy hlídat dobrovolníci. A člověk by čekal, že se domorodé kmeny budou umět v přírodě chovat. – Radní brazilského města Canela dostal zcela průlomový nápad. Rád by na lidi stříkal z letadel dezinfekci na ruce. Proč rovnou nenakázal lidem, aby dezinfekci pili? Alespoň by ušetřili za palivo. (VK) 

Čtvrtek: V Ghaně během pandemie narostl počet těhotných mladistvých. Tak ono co maj doma děcka dělat, že jo. – EMA oficiálně označila vakcínu Astra Zeneca za bezpečnou. To ale českým samozvaným odborníkům nestačí a radši si píchnou odčervovací roztok pro koně. – Pavel Novotný chce po volbách odejít z ODS. Pořád mi ale přijde jako paradox, že někdo jako Pavel Novotný je ve straně, kterou vede prototyp škrobeného profesora. – Politická mrtvola Michal Hašek se stal předsedou ČSSD v okrese Brno-venkov. Prosím, v Brně žijí milí lidé, stačí, že jeden úd stojí na náměstí a druhý v kanceláři ombudsmana. Netrestejte je ještě Haškem. – A když už jsme u těch politických mrtvol, tak Miroslav Kalousek má pořad s Jaromírem Soukupem. S tím, jak bizarní jsou události poslední doby se bojím, jak budou za necelé dva roky vypadat prezidentské volby. (KN)

Pátek: Milion, lidičky, věřili byste tomu? MI-LI-ON! … mrtvých. Přesně tolik lidí už v Evropě zemřelo s covidem. – V Česku meziročně vzrostl nákup motorek o 15 procent. Je totiž logické, že při úprku pryč odsud na Západ bude člověk potřebovat něco, čím se co nejrychleji dostane přes hraniční přechody. – Putin „obratně“ chytil tužku, což si v ruské státní televizi vysloužilo celou reportáž a neskonalý obdiv moderátora… Dokážete si představit, jak by něco takového vypadalo vypadat v České televizi, pokud ji ovládne Hrad? *prezident za pomoci personálu vstává z postele.* Moderátor: „Jeho výkony jsou úžasné, za dnešek má pouze sedm dekubitů (proleženiny, pozn. red.).“ – Mimochodem, když už jsme u státní televize, proč by ji měl ovládnout právě (a nejenom) Hrad? A kdy se dočkáme reportáží o prezidentových záškubech? To v komentáři rozebírá server INFO.cz (Lab)

Víkend: Americký prezident Joe Biden TŘIKRÁT za sebou upadl na schodech do letadla. To je toho. Cha cha cha, ukažme si na starého muže. – Výbuch sopky nemusí vždy znamenat totální zkázu. Tak třeba na Islandu z toho byli nadšení. Asi kvůli tomu, že se jim nic nestalo. Lidi od Vesuvu by jim mohli vyprávět…vlastně nemohli!- A teď něco z Rumunska. Jak jistě víte, žije tam početná maďarská menšina. Premiér Viktor Orbán ji z domova štědře podporuje. Musí přeci chránit zájmy všech Maďarů. Vypadá to, že si už chystá svou pátou kolonu. – Ne všichni studenti mají tolik trpělivosti, aby přečkali dnešní zákazy, které jim vzaly rutinní způsob života. V Miami se tak sešly tisícovky vyprahlých študáků a rozpoutaly doslova ďábelskou párty. Už se prý přidali i policajti, akorát na ruhé straně. – Ten Roman Prymula, to je ale smolař! Sotva ho zaměstnali na Hradě, tak změnil svůj názor na Sputnik – už ho prý nepotřebujeme. No nic, Romane, na stole máš vejpověď a hybaj zase o úřad dál! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*