Nejnovější

Přehled týdne 19. – 25.10. 2020

Pondělí: Řecko toho má dost a hodlá postavit zeď na pozemní hranici s Tureckem. Ty zdi se poslední dobou vracejí do módy, co? Theodosius doporučuje. – Zatímco zbytek světa se snaží nalézt vakcínu, Indonésie řeší opravdové problémy. Co když vakcína pro převážně muslimskou zemi nebude halal? To bychom měli teprve potíže! – Zemanův poradce Zdeněk Nejedlý má koronavirus. Dovolme si nyní připomenout, jak se vrátil z Číny na začátku roku a odmítl karanténu. Snad se teď nebude řídit stejnými pudy. – Poláci otevřou polní nemocnici na Národním stadionu. Oficiální důvod je přeplněnost nemocnic, všichni ale víme, že si doktoři jen chtějí zkrátit směny koukáním na fotbal. (JL)

Úterý: Prymula s poslanci hovořil o zpřísnění opatření. Ok, když tenhle přehled píšeme v neděli, je to daleko vtipnější, protože víme, jak to dopadlo. – Soud rozhodl, že rozhodnutí pražské hygieny o zákazu přítomnosti vysokoškoláků na výuce je neplatné. Prakticky se ale nic neděje. A tak si tu žijeme. – Piráti chtějí, aby Sněmovna jednala online. Když si vezmu, jak probíhá moje online výuka, tak je to docela vtipná představa. Faltýnkovi nepůjde mikrofon, Maláčová si naopak myslí, že je ztlumená, ale všichni slyší, jak nadává, Filip nemůže najít odkaz a Šlechtová všem ukazuje svoji Rambohafíka. – Vrah novinářky Kim Wall unikl z vězení. Asi už měl se spoluvězni ponorkovou nemoc, haha, chápete, ne? No, každopádně byl hned chycen. – Kanadské město Asbestos chce změnit jméno, odmítá se jmenovat po rakovinotvorné látce. To až se dozvědí v Řiťce… (KN)

Středa: Ruské úřady nařídily tamním univerzitám, aby nahlašovali podezřelé studenty, kteří by mohly zdiskreditovat Rusko, nebo prezidenta Putina. Nepřipomíná vám to něco? Ano, historie se skutečně opakuje. – A u zlých a ošklivých nepřátel státu zůstaneme. Jedna hrozná novinářka pokládala americkému prezidentovy Donaldu Trumpovy nepříjemné otázky při předvolebním speciálu televize CBS. Jemu tedy nezbylo nic jiného, než se hrdinně stáhnout a postěžovat si na internetu. Běda! – Abychom středu nekončili špatnou zprávou, tak papež František poprvé veřejně projevil podporu homosexuálům a jejich právu na registrované partnerství. Jen tak dál. (VK)

Čtvrtek: EU daruje České republice 30 plicních ventilátorů. Teda, v tom Bruselu mají trpělivost. Představte si, že někoho opakovaně žádáte o pomoc, ten vás opakovaně pošle o háje a když je v háji dotyčný, tak mu i tak pomůžete. – Poláci opět ukázali, že žijí ve středověku a zpřísnili zákon o potratech. Chtěla jsem narážet na to, že za chvilku přijdou ženy o volební právo, ale tohle k tomu vlastně má docela blízko. – Prezident Zeman přesunul hradní party, která se měla konat 28. října, na příští rok. Takovýho optimismu bych taky chtěla mít. – Jo, málem bych zapomněla: Začalo platit omezení pohybu a zavřela se většina malých obchodů. Doufám, že jste si užili poslední návštěvu vaší oblíbené kavárny, možná jste tam byli naposled. – Pražský primátor Zdeněk Hřib nastoupil jako dobrovolník do nemocnice. Vyvěste prapory, našli jsme politika, co pomáhá lidem. (KN)

Pátek: Teda, nic nedokáže podělat plán se pořádně ožrat víc než nějaký paparazzi od Blesku. Internet ráno obletěla fotka stále-ještě-ministra-zdravotnictví Prymuly, který ve čtvrtek kolem půlnoci vychází z restaurace… která má být dle opatření zavřená. A bez roušky… kterou by měl mít. Jen si představme jeho výraz, když si ráno otevřel internet. Jen za pátek Prymula prohlásil, že “pokud si to veřejnost přeje, tak odstoupí”, což následně za dvě hodiny ale odmítl, protože se podle něj ničeho závažného nedopustil. – Ale už pryč z toho našeho Absurdistánu a hurá do Polska, kde tisíce lidí protestovalo proti rozhodnutí ústavního soudu, který zakázal legální potraty. *Povzdech* Anebo víte co? Jdeme radši na víkend. (JiL)

Víkend: Ne všichni jsou proti Prymulovi. Zastání se mu dostalo od Radka Vondráčka, známého milovníka koček a dobré hudby, který to nevidí zas až tak černě. Pan Lebeda z UPOLu v tom zase vidí něčí úmysly, takže není co řešit: je to brutální kampaň! – Velký kormidelník Si promluvil na sjezdu čínských komoušů. Zásadní sdělení: imperialistům odpovíme válkou! A ten covid, to bylo jen varování. – Někteří lidé mají vážně smůlu. Nejdříve chytnou covid, pak jim hacknou účet na Twitteru a nakonec se k nim otočí zádi i samotní voliči. Vypadá to na životní příběh Donalda Trumpa. – A když už jsme u těch smolařů, tak jedním z nich je i Roman Knap. Jako by nestačilo, že řídí obludný kolos jménem Česká pošta, teď ještě podruhé chytil covida. – Je libo energeťák? Tak si ho pěkně kupte, nebo skončíte jak jeden hošan z jižních Čech, co ho ukradl a nyní mu hrozí osm let vězení. Nezáviděníhodné. – A na závěr se podíváme na rodinu plukovníka Prymuly. Dcera Karolína nyní získala tučnou dotaci na výrobu zdravotnických pomůcek. To se ale vybarvila, dceruška, kdo by to do ní řekl? (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 26.10.2020 v 14:21 | Odpovědět

    Korektura: “studenty, kteří by mohly”, “americkému prezidentovy Donaldu Trumpovy”.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*