Nejnovější

Přehled týdne 13. – 19.7. 2020

Pondělí: Polsko má nového prezidenta! Teda nemá, zase to vyhrál Duda. – Na základně v San Diegu hořela vojenská loď. Představte si, hořet uprostřed vody. Amatéři. – Ruský Norilsk řeší ekologickou havárii. Další. Do vody jim uniklo 45 tun leteckého paliva. Soudruzi, nebylo by načase ty vaše trubky spravit i něčím jiným než jenom izolepou? – Američané se bez rozdílů ras i tříd ozbrojují. Prý kvůli bezpečnosti, ale řekl bych, že je celkem jasné, že jde o přípravu na druhou občanskou válku. To by byl celkem vhodný závěr tohohle zpropadeného roku. (JL)

Úterý: Zemřel Miloš Jakeš. Vzhledem k tomu, že o mrtvých se má mluvit jen dobře, tuto zprávu nebudu dále komentovat. A vůbec to není proto, že mě aktuálně nic vtipného nenapadá. – Británie zakázala firmě Huawei účast na budování 5G sítí. To není nic překvapivého. Překvapivá je však absence jakýchkoliv tweetů od Jana Zahradila na toto téma. – Kvůli vy-víte čemu byl v České republice zrušen první dětský tábor. Pokud to takhle půjde dál, zářijové slohovky na téma „nezapomenutelné léto“ budou docela nudné. (Ogo)

Středa: Předseda vlády Andrej Babiš je, podle dříve neveřejných dokumentů, „jediným obmyšleným“ v rámci jeho svěřeneckých fondů. To znamená, že při ukončení správy svěřeneckého fondu vydá správce fondu veškerý spravovaný majetek Babišovi. Je dobře, že s tím nakonec nemá co do činění, co? – Kvůli sérii nehod na železnici svolal ministr dopravy Karel Havlíček komisi k bezpečnosti na železnici. „Zjednodušíme systémy. To určitě strojvedoucím od únavy pomůže.“ – V Praze hořelo Muzeum Kampa. Do výstavních prostor se sice oheň nedostal, ale řekněte, že by těm sochám trocha toho moderního nádechu neuškodila? (VK)

Čtvrtek: Hackeři napadli twitterové účty známých osobností USA, kam následně napsali, aby jim jejich sledující zaslali bitcoiny, že jim to zdvojnásobí. To zní skoro jako jako heslo populistické strany mířící na méně bystré voliče. To by nevymyslel ani Mára. – Donald Trump se dozvěděl, že má v průzkumech má nízkou podporu. V reakci na to vyhodil šéfa volebního týmu. Jo Donalde, tím to bude. Tvoje osobnost a výroky v tom nehrají žádnou roli. – USA chce po vzoru Indie zakázat TikTok a namále má i v Evropě. No tak aspoň něco dobrého ten rok 2020 donese, sláva. – Na Igora Maťoviče zase padá zloba jeho voličů za to, že opsal diplomku. Prý odstoupí, ale až splní sliby. Sakra, to už je několikátý politik, kterému hrozí konec kvůli diplomce. Kde si ty tituly kupují? Na Wishi? Nechcete to radši začít kontrolovat před začátkem voleb? Ušetříme si spoustu práce, ministrů a premiérů. A vůbec, viděl někdo diplomku Andreje Babiše? Proč se plní Letná, když stačí tak málo? (KN)

Pátek: Královna Alžběta pasovala stoletého veterána Toma Moorea na rytíře za vybrání 33 milionů liber na boj s koronavirem. O jeho zásluhách není pochyb, ale občas se bavím představou, jak by to vypadalo, kdyby Británie opět vstoupila do války a povolala všechny své rytíře zpátky do služby. – Írán se začíná kamarádit s Čínou. Sblížili se kvůli své společné nenávisti vůči USA. A zápletka se nám začíná zamotávat! – Tomio Okamura si naříká, že je terčem rasistických útoků. No na nás se nedívej, my jsme lidem odvahu být rasisti nedali. – Jo a dneska vychází Ghost of Tshushima. Sbohem, uvidíme se za tři týdny a kdo ví jestli. (JL)

Víkend: Podle děsivých zpráv ve všech médiích to vypadá, že druhá vlna koronaviru je tady. Jak to tak čtu stále dokola, tak si říkám, že nejlepší by bylo to konečně dostat. Aspoň budu vědět, na čem jsem. – Robert Fico opět uspěl ve volbě předsedy Smeru. Sice to vypadá trošku sobotkovsky, ale většinu voličů teď stejně bude zajímat jenom jeho diplomka. – Požár monumentální katedrály v Nantes znamenal pro mnoho lidí katastrofu. O to více šokující je zjištění, že požár někdo založil úmyslně. Při pátrání po pachateli stačí zabrousit do internetových diskuzí, tam v tom mají jasno. My ostatní si ale pěkně počkáme na závěry regulérního vyšetřování, bo čas vždy ukáže! – V neděli jsme si připomněli výročí slavného projevu nedávno zesnulého Milouše Jakešů na Červeném Hrádku. A protože o mrtvých opravdu jen dobře, tak si radši připomeňme jeden z jeho výroků, který je stále aktuální: Do toho procesu mohou snadno vstoupit různí neprátelé; a vypadají přitom jako přátelé! – A ani tentokrát nemůžeme zapomenout na pravidelnou sondu do světa ,,rasismu.“ V Anglii museli předělat náhrobek muže, který se jmenoval Nigger: negr. Jestli tohle vidí Karel Černoch, tak se musí otáčet v hrobě! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 20.7.2020 v 18:14 | Odpovědět

    1) S temi zbranemi se pomalu zaciname Americanum priblizovat – do Ustavy pribylo pravo branit se se zbrani v ruce. To bude brzo mrtvych! 2) Jakes se jmenoval Milous, nikoli Milos, jak nekteri studenti mylne uvadeji. 3) Mas problem, ktery ne tebe vrha spatne svetlo? Zaloz komisi! Ta sice nic nevyresi, ale deni kolem ni odvede pozornost od tebe. Rika se tomu – spin. 4) U nas bychom nejspis neresili Cernocha, ale Cigana/Cikana. Treba takova uzenarska lahudka – cikanska pecene. Nebo maso “po cikansku”.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*