Nejnovější

Přehled týdne 2. – 8. 3. 2020

Pondělí: Univerzita Karlova prohrává boj s vandalem, který jim nově ničí sedačky i na Filozofické fakultě. Vsadím se, že VŠE se jim určitě směje, že je nějaký malý rejpal do sedaček dokáže rozhodit. – V Maďarsku se objevuje cenzura. Novináři musí mít speciální potvrzení, pokud chtějí psát například o Gretě, migraci, Bruselu nebo volbách. To bude dobrý, to přece nemůže špatně skončit. – Pokud se pohybujete na internetu, víte, že si jeho obyvatelé dělají legraci z nakažených, kteří dostanou vedle dalších příznaků cestovní horečku. A to si tak říkáte, že to je jen sranda, že nikdo takový není… a pak vám přijede poradce prezidenta z Číny, ignoruje karanténu a zajde si hned po příjezdu do restaurace. Nejspíš na netopýří polévku. – Během narozeninové oslavy ruské influencerky Jekatěriny Didenkovové zemřeli tři účastníci, když do bazénu nasypali suchý led, aby měli pořádnou kouřovou show. Dalo by se říct, že nálada na té oslavě padla na… bod mrazu! Nebijte mě, prosím. (JL)

Úterý: V Americe proběhlo takzvané superúterý, kdy o demokratickém kandidátovi na prezidenta hlasovali hned ve čtrnácti státech. Zároveň se zde poprvé zapojil miliardář Michael Bloomberg. Ten ale velmi rychle zjistil, že je rozdíl mezi financemi a finanční podporou a svou kandidaturu stáhl hned následující den. – V Číně začala epidemie koronaviru oslabovat, ve Wu-chanu už dokonce zavřeli jednu z nově zbudovaných nemocnic jako přebytečnou. I v případě nemocí tedy platí staré pořekadlo, rychle nabyl, rychle pozbyl. – Andrej Babiš se na Twitteru omluvil, že nazval dva europoslance, kteří se zabývali jeho střetem zájmů, vlastizrádci.  Skoro to vypadá, jako kdyby Marku Prchalovi někdo hacknul účet. – Zřejmě začíná druhé kolo nechvalně známé imigrační krize, na řeckých hranicích bylo totiž zadrženo tisíce běženců. V SPD budou mít radost, třeba jim to zvýší upadající preference. (Ogo) 

Středa: Podle think tanku The Australian Strategic Policy Institute využívá v Číně nucených prací náboženských menšin 83 světově známých značek. Nevolníci se pro práci musí učit mandarínsky a absolvují ideologická školení. A jak jinak taky, přece nechcete, aby na NAŠE nové tenisky sahal nějaký špinavý demokrat. – Evropská komise přišla s návrhem klimatického zákona, podle kterého bude muset Unie do roku 2050 vyvážit všechny emise skleníkových plynů ekologickými opatřeními. Nebudou to tedy okamžitá řešení. Však jim to taky přítomná Greta pořádně strhala. – Venezuelský prezident Nicolás Maduro vyzval místní ženy, aby neměli jedno, ne tři, ale rovnou šest dětí. Protože jak jinak zachráníte hladovějící zemi, kde lidé nemají ani na chleba, než pořádným návalem hladových krků. Dobrá práce! (VK)

Čtvrtek: Ve sněmovně probíhaly interpelace. Premiér Andrej Babiš si místo odpovídání na dotazy udělal výlet na Karlštejn. Prozraď mi můj pane vážený, kudy chodí tajně ten, kdo měl být na interpelacích přítomen? – Senátorka Elizabeth Warrenová odstoupila ze souboje o Bílý dům, za demokraty už jsou ve hře jen Bernie Sanders a Joe Biden. Vsaďte si, že příštím americkým prezidentem bude bílý heterosexuální starý muž, nemůžete prohrát. Na Slovensku byl teda lepší výběr. – V Česku je 12 nakažených koronavirem. Naštěstí nás ani v této situaci neopouští smysl pro humor a jako národ vtipálků máme memes. Tak to je pohoda. (KN)

Pátek: Máme zlodějský pátek a začínáme zostra. V Rakouských Alpách dopadla policie Čecha, který tam osm let kradl lyže. Je zajímavé, že nikomu nepřišlo podezřelé, že tam dochází den co den pěšky a den co den odjíždí na lyžích. – Ve Frýdku-Místku se schylovalo k vyloupení hobby marketu, které ale policie očekávala a čekala na milého zlodějíčka. Ten se ještě před samotnou loupeží šel vyčurat… přímo ke keři, ve kterém se policajti schovávali. Překvapení! – Dva opilci na Brněnsku zkusili ukrást seniorovi elektrickou tříkolku. Nedokázali se ale dostat přes zámek a upozornili na sebe celou bytovku. Pat a Mat mají těžké časy. – V pražském metru okradli slepce, který si toho možná ani nevšiml. Teď ho policie hledá, aby mu tuhle radostnou zprávu sdělila. Nah, to není srandovní. (JL)

Víkend: Při pohledu na všechny významné zpravodajské servery zběsile informující o koronaviru může obyčejný člověk lehce nabýt dojmu, že se ani nic jiného neděje. Ale jak praví jedna nejmenovaná reklama, děje se toho přece mnohem víc! – Ministr Vojtěch v sobotu hodně zakusil. Nejdříve byl obviněn z šíření lží, potom ho jeho chlebodárce zaskočil vskutku nevybíravým výslechem. Superministr Havlíček jako vždy zachoval zdravý rozum a skryté pošklebky rychle potlačil. – Dění kolem koronaviru poněkud zatemnilo 150. výročí narození našeho Tatíčka Masaryka. I přesto si naši politici udělali čas na položení věnců. A čas si udělali i naši konspirátoři, a tak si ještě toho večera mohl každý na Facebooku přečíst, že to vlastně žádný lidumil nebyl, bo dal střílet do dělníků, i když s tím vlastně neměl nic společného, ale co už. – Všech osm českých policistů vyslaných do Řecka rázně zatočí se všemi těmi migranty a bude klid! Aspoň tak to vidí náš ministr vnitra Al Hamajda, netuše pádu dalších šutrů do hrobu socdemáků. – A v Saúdské Arábii došlo k zatčení tří členů královské rodiny pod záminkou velezrady. Ve skutečnosti za tím stojí něco úplně jiného, jak už se přesvědčil Kimův bratr nebo turečtí opozičníci. Stojí za tím neukojitelná touha po moci, mamonu, obrovském harému žen a každý potenciální protivník musí být zneškodněn! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*