Nejnovější

Chceme kradené seriály a jsme na to hrdí

Zdroj: pixabay

KOMENTÁŘ. Internetový svět opustil web s online seriály zadarmo TopSeriály.to. Jde o důsledek žalob, které aliance filmových gigantů podala na světové streamovací služby. A ačkoli to je teprve týden, už se objevili bojovníci za pirátské streamování a jsou proti jeho zákazu ochotni i protestovat. Pouze  však poukazují na to, že jim nevadí využívat kradené zboží. 

Podle serveru Seznam zprávy byly nuceny weby VeryStream, Openload, Streamango a Rapidvideo ukončit své služby po tom, co se proti nim spojila velká hollywoodská studia, Netflix, Amazon a další. Ty vystupují pod společným názvem „Aliance pro kreativitu a zábavu“ (ACE). Z tohoto důvodu teď po vyhledání webu TopSeriály.to jeho návštěvníci narazí na prázdnou stránku.

Někteří zastánci streamování zadarmo se však jen tak odradit nedají, a tak na Facebooku založili událost „Stávka za obnovení TopSeriály.to“. Té se podle sociální sítě hodlá 15. listopadu zúčastnit tisíce lidí.

Všeci kradnú, ale nemusí

Taková akce by se však mohla také přejmenovat na “Stávka za zpřístupnění kradeného zboží“. A vyšlo by to nastejno. Je to jako se zlodějem, pokud něco ukradne, měl by dostat pokutu nebo si na nějakou dobu udělat výlet za mříže. Proč by tomu tedy mělo být jinak u filmů a seriálů?

Vždyť filmy jsou zboží jako každé jiné. Pokud je lidé chtějí sledovat, měli by si je koupit tak, jako to dělají u jídla, pití a dalších komodit. A to, že takové krádeže do nedávné doby procházely v podstatě bez povšimnutí, na věci nic nemění.

Nepochybně, lidé, kteří chtějí pokračovat ve sledování pirátských verzí, cestu si najdou. Přesto v této době existují způsoby, jak filmy a seriály nekrást a užít si je za přijatelnou cenu v celkem velké míře.

Již není potřeba kupovat drahá “dívídíčka” nebo chodit do videopůjčovny. Existují streamovací služby jako Netflix, HBO GO a další, které jsou legální a jen málokoho uvedou do existenční nouze. Navíc se jejich využívání může podepsat i na svědomí člověka. Nejen, že už nebude muset do světa vykřikovat “Jsem zloděj a jsem na to hrdý!”, ale také podpoří své oblíbené tvůrce a jejich práci do budoucna.

Vojtěch Kupka
Vojtěch Kupka (Články)
Mám fakt rád grilované kalamáry.
  1. Petr Kaminsky | 7.11.2019 v 17:37 | Odpovědět

    A co treba uloz.to? Zajimalo by me, proc policie nekona.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*