Nejnovější

Přehled týdne 10.-15.6. 2019

Pondělí: Sardinie má pořádný problém s kobylkami, kterých už je tolik, že ostrovanům drze lezou do domů. Jestli se chce nějaký náboženský fanatik ohánět tvrzením, že na Evropu padne nových deset ran egyptských, teď má možnost. – Václav Klaus mladší oficiálně představil svůj nový plán na ovládnutí republiky, kterým je hnutí Trikolora. Ve svém programu nemá nic, co bychom už od juniora neslyšeli. Tradiční rodina, závistivé řeči na adresu šestnáctiletých holek, které mají větší důvěryhodnost než on, a Česko především. – V Chorvatsku na Makarskou připlaval žralok mako. Heh, mako na Makarské. Chápete? Chytáte se? Mako na Makarské. Hehe. – Strom přátelství, který společně zasadili prezidenti Trump a Macron před Bílým domem, uschnul. Někdo v tom vidí symboliku, já v tom vidím pana Trumpa, který na ten strom potají chodil močit, aby Macronovi ukázal, co si o něm myslí. (JL)

Úterý: Ruský ministr vnitra oznámil, že skončí stíhání investigativního novináře Ivana Golunova. Golunov, který se proslavil odhalováním korupce, byl totiž obviněn z údajného držení drog. Vypadá to, že příběh o novináři, který ve dne odhaluje korupci a v noci prodává drogy, se moc neprosadil. – KLDR varuje USA, že, pokud nezmění nepřátelskou politiku, smlouva ze Singapuru padne. Vypadá to, že vztah Kima a Trumpa prochází menší krizí. Zkusili už manželskou poradnu? – V USA vyšla nová kniha o Donaldu Trumpovi s názvem Skutečná dohoda. Prezident knihu chválí a tvrdí, že ji napsali chytří lidé, co ho dobře znají. Autoři asi nebyli moc kritičtí, když prezident chválou nešetří. – Podle obžaloby muž předstíral 12 let mentální retardaci a pobíral invalidní důchod a příspěvky na péči a mobilitu. To je dneska doba, už ani blbci nejsou opravdoví! (MoK)

Středa: Hongkongský parlament musel kvůli protestům odložit hlasování o sporném zákonu, který by umožnil vydávání lidí podezřelých z trestného činu do pevninské Číny. Podle organizátorů se protestů účastnilo přes milion lidí, ale policejní odhady jsou, samozřejmě, mnohem nižší, okolo 240 000 lidí. Není přece možné, aby soudruzi nesouhlasili! – Nová studie publikovaná v prestižním časopise Proceedings of the national Academy of Sciences tvrdí, že kvůli globálnímu oteplování a intenzivnímu rybolovu ztratí moře Evropy až od 30% ryb a jiných mořských živočichů. Vyzívá tedy k řešení klimatické krize a citlivějšímu rybolovu. Jak by řekl Václav Klaus, je to jen levicová propaganda! Ňáká příroda, pf… – V Moskvě se konal pochod za investigativního novináře Ivana Golunova, kterého policie, pod záminkou držení drog, minulý čtvrtek zatkla. Nebyla by to ale ruská policie, kdyby se s pochodem nevypořádala tradičně: kdo se nevzdá, toho zbijeme a kdo se vzdá, tak toho zbijeme taky. Vítejte v Rusku. (VK)

Čtvrtek: Třicet senátorů podepsalo návrh žaloby na Miloše Zemana kvůli porušování Ústavy. Sázkové kanceláře připravují kurzy na to, odkud poprvé zazní názor o zbytečnosti Senátu. – Mykologové hlásí, že rostou houby. Univerzálně pozitivní zpráva, to už jen tak neseženete. – Z britského hlasování o nástupci Theresy Mayové zatím nejlíp vychází Boris Johnson. Evidentně, když nevíš roupama coby, dej funkci blonďatému ňoumovi. V USA to zatím zábavu obstarává. – V Ománském zálivu byly údajně napadeny dva ropné tankery, Mike Pompeo z útoku obvinil Írán. Sledujte pozorně, děti, takhle vznikají průsery. (MrK)

Pátek: Odborníci v Senátu odsoudili plán stavby vodního koridoru Dunaj-Odra-Labe. Senát by měl zvolnit, tímhle tempem se Zeman brzo vykašle na jízlivé poznámky a bude úkolovat Ovčáčka nájmem zabijáků. – Vláda navrhuje zdvojnásobit poplatek za vklad do katastru nemovitostí. Kreativní mysl asi vážně zvládne tahat peníze z dříve netušených míst. – Australan zodpovědný za střelbu v mešitách v novozélandském Christchurchi u soudu prohlásil, že je nevinen. Pro takové případy doporučujeme se během útoku nenatáčet a nestreamovat to. – Velké francouzské firmy zatím nedostály slibům o přispění na opravu Notre-Dame. Copak, nelíbí se jim navrhovaný design, nebo přišli na to, že by to stálo peníze? (MrK)

Víkend: Vedro! – Čeští europoslanci podporují návrh EU na zrušení klecového chovu hospodářských zvířat. Dá se v tom případě očekávat nárůst cen? Pokud ano, musíme rychle vymyslet jinou munici na protesty. – Armáda plánuje zrychlit nákup více než tisíc vozidel jako náhradu za dosluhující vozy. Ministerstvu financí se to ale nepozdává. Přesně tak, bráníme tradice! Sovětská kvalita nezradí, soudruzi! – Hic! – Zuzana Čaputová složila jako první žena prezidentský slib na Slovensku. Klidně vám popřejeme hodně zdaru, ale Babiše vám vážně budeme promíjet dlouho. – V Hongkongu prostestoval milion lidí proti návrhu zákona o vydávání podezřelých Číně. Vidíte, takhle se dělají koncerty! (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*