Nejnovější

Přehled týdne 18.–24. 6. 2018

Pondělí: Letadlu, ve kterém se vraceli arabští fotbalisté domů, začalo hořet křídlo a museli nouzově přistát. A to proti Rusům prohráli. – Jiří Paroubek chce kandidovat do Senátu za ČSSD. Ta ho v Senátu nechce. Kromě socdemů v Ostravě. Ta strana je vážně roztříštěná. – V Praze se narodila po patnácti letech první čtyřčata. Prosím, nepolitizujte to. Děkujeme. – Amerika se vrací k vesmírnému programu. Donald Trump si asi řekl, že pokud chce naštvat někoho nanovo, budou to muset být mimozemšťani. Nebo tučňáci. Tak jako tak to neskončí hezky. – Ombudsmanka Anna Šabatová dostala od francouzského prezidenta Macrona Řád čestné legie. Heeej, česká stopa! – Švagr španělského krále skončí ve věznici pro ženy za zpronevěru a daňové podvody na skoro šest let. Chci jen říct, že ho v tom vězení nejspíš nečeká to, co si myslí, že ho tam čeká. (JL)

Úterý: Tropická vedra sílí, meteorologové varovali před vznikem požárů na jižní Moravě. To asi kdyby Zdendu Škromacha zase napadlo zapalovat pochodně. – Předseda ČSSD Jan Hamáček avizoval, že spor kolem jmenování ministra Pocheho chce vyřešit do týdne. S časem bych tak moc neoperoval, kolikrát už jsme do týdne měli mít vládu… – Podle Transparency International premiér Babiš stále ovládá koncern Agrofert. Brnkněte Prchalovi, ať se na Facbooku připomene, že Babiš už na papíře vlastníkem není, takže přeci nemůže koncern ovládat, protože to dá rozum. Čau lidi. – Finsko má problémy s deportacemi iráckých žadatelů o azyl, Irák je kvůli chybějícím dokumentacím vrací zpátky. Proč ty země nemůžou hrát tichou poštu jako všichni ostatní? – Marine Le Penová musí po rozhodnutí Evropského soudu vrátit vyplacené peníze za neexistující činnost evidentně neexistující asistentky. Tak nás na tom Západě zase předběhli, neexistující článek je objektivně o několik úrovní níž. – Orbánova strana v Maďarsku připravuje novelu, která by měla zakázat pobyt bezdomovců na veřejném prostranství. Přesně tak, mají jít domů, lajdáci! (MK)

Středa: Václav Klaus ml. se vyfotil s předsedou slušných lidí. Tolik slušnosti na jedné fotce jsem už dlouho neviděla. – V britské nemocnici na konci minulého století předepisovali lékaři bez zdůvodnění heroin. To jsou ty zlatý devadesátý, ne? – V Maďarsku schválili zákon trestající podporu nelegální migrace a míří hlavně proti neziskovým organizacím. Schválně, jak že se ten zákon jmenuje? Stop Soros! – Angela Merkelová přednesla projev ke Dni uprchlíků. Odsun Němců označila za morálně a politicky neomluvitelný. Teda ono to samozřejmě mělo kontext a smysl, ale na ten čeští vlastenci při vztekání jaksi zapomněli. (AH)

Čtvrtek:  Lídři zemí Visegrádské čtyřky se rozhodli, že na nedělní minisummit o migraci v Bruselu nepojedou. Rozhodnutí odůvodnili tím, že by stejně nesouhlasili se závěry, ke kterým summit dojde. Pussivní politika už je zase v módě? – Babišova (ex)firma Imoba musí vrátit dotaci na Čapí hnízdo. No, beztak už si na svou “půjčku” stačila vydělat. – “Taková spravedlnost je na hovno”, opakovaly protestující ženy ve španělské Pamploně, kde před dvěma lety okradli a znásilnili osmnáctiletou dívku. Pět pachatelů bylo odsouzeno za “sexuální obtěžování” a po necelých dvou let vězení propuštěno na kauci 6 000 euro. Čin odsoudily i všechny politické strany království. – “Lidé si mohou za problémy se suchem sami,” tak reagoval geolog a ekolog Václav Cílek na semináři o suchu v Česku. Jen částečně, na vině je i úbytek srážek, ale nezaškodilo by, kdyby lidi začali myslet. (DL)

Pátek: Francouzský kněz dal při křtu dítěti facku. Konečně církev ukazuje svou pravou tvář hned v začátcích. – Zatloukat, zatloukat a zatloukat. Žádné chemické zbraně v Sýrii nebyly, říká země Potěmkina. – Taťána Malá by se mohla stát novou ministryní spravedlnosti. Ale spravedlnost se dá, jak víme, vyložit mnoha způsoby. Takže bránit svého šéfa před trestním stíhaním by bylo v pořádku. Ave Babiš! – Červenec bude teplotně podprůměrný. Tak už i to počasí se naladilo na českou politiku. – Karla Šlechtová v nové vládě nezasedne. To ji opravdu ŠLECHTÍ. Děkujeme.  – Zeman by souhlasil s dočasně neobsazeným postem ministra zahraničí. Bodejť by ne, když nás tak hezky v zahraničí reprezentuje on sám. K čemu je mít úplnou a stabilní vládu? Je to přežitek. Pojďme příští týden společně a lidově  spálit třeba dámské negližé. (BAG)

Víkend: Majitelka americké restaurace vykázala ze svého podniku tiskovou mluvčí Donalda Trumpa. Tomu se říká dobrý marketingový tah. – Ukrajina chce vyměnit zadržené Rusy za Olega Sencova a další ukrajince zadržené v Rusku. Asi nikdy neslyšela o rčení Нас много. Good luck! – Zakončení projevu prezidenta Zimbabwe skončilo poněkud rušněji, než by se dalo očekávat. Zkrátka B-O-M-B-A. – Macron označuje země, které nechtějí přijímat uprchlíky, za sobecké a vyžaduje pro ně trest. Ještě chvíli takhle bude pokračovat a zbyde v té unii sám. Čichám, čichám referenda… –  Polským policistům hrozí postih za hlídkování s rukama v kapsách. Tento zákaz se přidal k již déle platným směrnicím, kterým bezpochyby kraluje zákaz nošení síťovky. Zločinci, třeste se! – Čeští policisté pojedou pomáhat českým turistům v Chorvatsku a Bulharsku. Je tam těch Čechů prý pořád moc málo. – Moudro na závěr: Když vás někdo kritizuje, prostě ho ignorujte. Macron vs. Babiš.  (BAG)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*