Nejnovější

Přehled týdne 26. 3. – 1. 4. 2018

Pondělí: Hlavní město Jižní Koreje Soul se rozhodlo zarazit státním zaměstnancům přesčasy. Vždycky v pátek v osm hodin večer vypnou úředníkům počítače. A oni by chudáčci tak moc chtěli pracovat. – Miloš Zeman si přihodil na svůj seznam věcí k nalezení další položku. Díky němu teď musí BIS najít plyn novičok, o kterém Rusové řekli, že by mohl být taky odsud. Je hezké, že náš prezident je ochoten hledat důkazy proti vlastní zemi jen proto, aby potěšil svého cara. – A když už jsme u novičoku, Andrej Babiš nechal vyhostit tři ruské diplomaty kvůli reakci na vraždu ruského agenta Skripala. Vyřešil tak dilema, jestli nevyhostit a naštvat si EU, anebo vyhostit a naštvat si Zemana. Na tohle Sophiina volba nemá. – Pán všech osobních informací Mark Zuckerberg se omluvil uživatelům Facebooku za nedávní průšvih se zneužitím dat. Omluvil… a toť vše. Sorry jako. – David Rath opět jednou dokázal, že se tuze rád poslouchá. Napsal si k soudu závěrečnou řeč, která trvala pět hodin a která by se celá dala shrnout jako “Všichni jsou proti mně.” Bůhůhůůů. (JL)

Úterý: Ministryně obrany Karla Šlechtová k zaúkolování BIS hledáním novičoku prohlásila, že doufá, že se potvrdí to, co ví ona. Ono to pak vyzní divně, až závěr BIS bude “Nic”. – Ve sněmovně vystoupil s projevem předseda Sněmovny reprezentantů Paul Ryan. Mluvil o tom, jak je důležité bránit demokratické hodnoty, udržovat spojenectví a jak Rusko šíří dezinformace. Ke kompletnímu americkému balíčku chybí jen, aby si při odchodu nasadil klobouk, sedl do Mustanga a cestou střelil černocha. – Česko přispěje Africe milionem eur na boj proti terorismu. Stejně se najde někdo, kdo začne ublíženě kňučet. – Turecký dik-, ehm, prezident Erdogan byl zklamaný ze schůzky EU ve Varně, přístup vůči Turecku prý nebyl spravedlivý. Takové to když chytíte třídního šikanistu jak drolí křídu do očí jednomu šprtovi, a on si pak začne stěžovat, že zůstat po škole není fér. – Italové zatkli islamistu podezřelého z napojení na IS, který zneužíval hodiny náboženství k propagaci džihádismu. Děti měl podle nahrávek nabádat k “drcení lebek bezvěrců a pití jejich krve”. Tady vidíte, jak je těžké dneska vydat originální kuchařku. (MK)

Středa: Dva lupiči přepadli s airsoftovou pistolí restauraci. Teď jim hrozí několikaleté vězení. To za těch ukořistěných 110 korun určitě stálo. – Francouzský číšník podal stížnost na svůj vyhazov. V restauraci se prý choval neslušně, agresivně a hrubě. Důvod vyhazovu označil za diskriminaci, protože Francouzi takové chování mají v povaze. Tohle je paráda. Jsem prostě ignorantský blbec, tak to všichni respektuje! – Michal David řekl o nové verzi hymny, že je příliš komplikovaná. No aby ne, ona je proti jeho písničkám komplikovaná i dětská říkanka. – Osmdesátiletý senior vytáhl na muže ve vlaku zbraň, protože kýchl a zakašlal. Hrdina chránící společnost před chřipkou! (AH)

Čtvrtek: Rusko se rozhodlo v reakci na vyhoštění z Česka tří ruských diplomatů udělat totéž. Z Ruska musí odejít tři diplomati z Česka. Podle neoficiálních zdrojů se na hradě drží smutek. – Místopředseda ČSSD Hamáček přemýšlí, že ukončí jednání o koalici s hnutím ANO. Předčasné volby is coming. – Jeden francouzský vegan napsal po teroristickém útoku v supermarketu, že s obětí, kterou byl řezník, necítí žádný soucit. Jak mírumilovné. (AH)

Pátek: Methanolová kauza má své další odsouzené. Byli to prý míchači směsi. Chudáci, určitě ani nevěděli, o co
jde. – Hradní kontroly by se měly modernizovat a přemístit do okolí hradu. Já bych to moc nehrotila a
rovnou dala kontroly ke hranicím Prahy. Stejně tam bydlí jenom pražská kavárna a cizinci si ve frontě na
hranicích do Prahy rádi počkají. Krnda by byla jistě pro. – V Budějovicích způsobila žena požár při neopatrném zacházení s cigaretou. To si ji zapalovala lakem na vlasy ? – Čuba sice na post senátora rezignoval, ale má natolik
šlechetné srdíčko, že i bez nároku na honorář pořád pracuje ve své kanceláři. Podle Valenty to dělá pro
svůj region #zlínsko. – Nová hymna stála zhruba 600 tisíc korun. Nádhera. Býti skladatelem, zdá se velmi lukrativní. (VŽ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*