Nejnovější

Přehled týdne 19.–25. 2. 2018

Pondělí: KFC v Británii zavírá obchody. Proč? Protože jste si sežrali všechna kuřata, proto! – Slováci se perou s novou drogou, kterou k nim pašují Maďaři. Tedy, perou se jen někteří, další si s chutí zapálí. – Polská církev urguje za posunutí hranice pití alkoholu z 18 na 21 let. V Polsku. Zvýšit věkovou hranici pro pití alkoholu. Ve slovanské zemi. Oukej. – Premiér v demisi Andrej Babiš si stěžuje na přílišné pracovní tempo, které mu ničí zdraví. Tak to dopadá, když makáte 18 hodin denně, protože blbě hospodaříte s časem. – Most v Libni se může zbourat, protože není kulturní památkou. Zdá se, že po defenestracích si našli Pražáci nové hobby: likvidaci mostů. – Na polskou ambasádu v Izraeli někdo načmáral hákové kříže. Může za to polský premiér, který tak nějak řekl, že i pár Židů mohlo mít svůj podíl na holokaustu. Vytáhněte popcorn, drama začíná! (JL)

Úterý: Předseda KSČM Vojtěch Filip se vyjádřil pro možnou podporu vlády ANO, zároveň vyzval k tomu, aby KSČM a ČSSD zapomněly na své staré spory. Nazývat Bohumínské usnesení starým sporem je trochu jako nazývat soudem schválený rozvod malým zádrhelem ve vztahu. – Z údajů ČSÚ vyplývá, že Čechy ohrožuje spíše obezita než chudoba. Pche, nějací hubeňouři nám nebudou diktovat, co nám může přivodit infarkt! – V Praze by mohly vzniknout lanovky spojující Prahu 6 a Prahu 8. Jejda, oni už se s těmi mosty definitivně rozloučili. – Polsko těžbou dřeva v Bělověžském pralese podle rozhodnutí soudu porušuje unijní právo. Och, to musí současnou polskou vládu ták moc mrzet. – Britská opozice obvinila Jeremyho Corbyna ze spolupráce s StB. A pak že nejsme světoví, už i Angláni kopírují našeho premiéra. – Japonský podnikatel v Thajsku vysoudil právo na péči o všech třináct dětí, které mu tam na klinice umělého oplodnění ženy porodily. Proč by si to někdo, prokrindáčka, dělal? (MK)

Středa: Ministr v demisi Robert Pelikán prohlásil, že je nepřijatelná spolupráce ve vládě s SPD. Okamurovu stranu označil za fašistické hnutí a Tomio už podává trestní oznámení. A ano, řeč je o tom samém Pelikánovi, který zvedl ruku pro Tomia do vedení Poslanecké sněmovny. Ale to jen tak mimochodem. – V Japonsku vypěstovali banán, který se dá jíst i se slupkou. First world problem, z které strany loupat banán, vyřešen. – Policie obvinila Staníka, někdejšího tajemníka SPD, z popírání genocidy. A co Tomio a Lety? – Nástupní plat prodavačky v Lidlu bude 28 tisíc. Tak honem všechny zdravotní sestry a učitelé do řady, teda pokud se chtějí mít líp. (AH)

Čtvrtek: To si tak jedete v kabrioletu po amerických pláních a zničehonic nabouráte, protože z vaší oblíbené rádiové stanice zní screamcore. Ale ne, to jen americká moderátorka Cassiday Proctorová rodí “on air”. – Slyšeli jste o trollích továrnách? Ne? V Rusku tomu říkají “Ústav pro výzkum internetu”. Jeden z jeho bývalých pracovníků Marat Mindijarov jej v rozhovoru pro BBC popsal jako “továrnu na lži”. Zanedlouho k němu přijela policie. Dědulům z domoviny mezitím chodí na e-mail spousta věcí, které by se daly označit spíše za pitomost než za lež, o to horší, když tomu věří. Ale podle BIS jsme v cajku. – Severní Korea posílá na závěr olympiády generála Kim Jong-čchola, který je podezřelý z potopení jihokorejské lodi roku 2010, Trump posílá svoji dceru Ivanku. Ta řekla, že se s Jong-čcholem nemá v plánu setkat. Osudový unmatch, Ivanko.

Pátek: Nagano se opakovat nebude, hokejisté prohráli zápas o finále. Češi naštvaně sundávají vlaječky z aut a nadávají, že oni to zase prohráli. Až se uklidní, vlaječky půjdou na auto zpátky, můžeme přece získat ještě třetí místo. – Mladý pošťák měl doručit dopisy, ale nechtělo se mu, proto zahodil všechny zásilky ke kontejnerům. Mluvčí pošty uvedl, že mladík už není jejich zaměstnancem. Aha, já myslela, že mu jenom seberou prémie a nedostane 13. a 14. plat. – Ve Sněmovně podražili. Gulášovka už nestojí 10, ale 13 Kč. Mrkvový salát si budu moci dovolit už jen movitější zaměstnanci, protože podražil na celých 11 Kč. – Okamura bude mít na Břevnově tubusový dům. Kruhové prostory prý vypadají jako nekonečné. Tomio tak může celé dny chodit v kruzích. Už si na stavbu požádal o dotace? – Australský vicepremiér a praktikující katolík rezignoval kvůli poměru se svou sekretářkou, se kterou čeká dítě. U nás pořád nuda. To jsou samé účelovky, uprchlíci a urážky novinářů, ale nějaké velmi křehké vztahy chybí. (VŽ)

Víkend: Meteorologové varují před silnými mrazy. Jako by všichni zapomněli, že únor je stále zima. – Jiří Drahoš zvažuje kandidaturu do Senátu za Prahu 4. Přišel čas modifikovat rčení: Kdo umí, dělá. Kdo neumí, kandiduje do Senátu v Praze. – O tom, zda Sněmovna odvolá Tomia Okamuru z pozice místopředsedy, rozhodnou zejména poslanci ANO, ti však nejsou jednotní. Nebojte, direktivy od šéfa dorazí brzo, jen co si dá osmé kafe. – Tureckem hledaný ex-šéf kurdských milic Sálih Muslim byl zadržen v Praze. Krása, další konfliktní osoba v Česku, jako by Nikulin nestačil. Nezatkneme ještě třeba někoho z KLDR? – Rada OSN schválila rezoluci o příměří v Sýrii. Tam se ale stále bombarduje. Hm, čím to asi bude… – Demokraté v USA zveřejnili svou reakci na republikánskou kritiku postupu FBI při vyšetřování ruského vlivu na Donalda Trumpa. Ten to otweetoval ve zkratce slovy: Naprostý propadák. Vrcholná politika, dámy a pánové. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*