Nejnovější

Přehled týdne 11.–17. 12. 2017

Pondělí: Prezidentský kandidát Petr Hannig se nechal slyšet, že migranta poznáte jednoduše tak, že nemluví česky. Ten chlap na to přišel! – Putin stáhnul svoje vojáky ze Sýrie, protože prý dokázali zničit Islámský stát, tak co by tam dělali? Bude se divit, až se zase objeví. Anebo taky zuřit. – Máslo začíná zlevňovat, novým českým zlatem se ale stávají vejce. To je dobře, protože přece jen platit máslem je trochu nepohodlné. – Opozice ve Venezuele nebude moct nastoupit do prezidentských voleb, protože bojkotovala volby starostů. Tamější soudruzi se učí rychle. Už přišli na to, že opozice je velké nene. – V New Yorku se Bangladéšan pokusil o teroristický útok. Ale protože je trubka, tak jeho bomba z trubky ho akorát popálila, zničila mu bundu a několika lidem doteď zvoní v uších. Kdyby byli všichni teroristi jako tenhle, máme po problému. (JL)

Úterý: Poslanec za ODS Jakub Janda prohlásil, že by bylo vhodné přesunout peníze z humanitně zaměřených neziskovek do sportu. To máme zase vytahovat ty tabulky sportovních neziskovek? – Podle Miloše Zemana je slovenský premiér známkou dobrých vztahů se Slovenskem. Spíš to ale zavání nějakou formu fingovaného vyhlášení války. – KSČM stále trvá na Zdeňkovi Ondráčkovi jako šéfovi komise pro kontrolu GIBS. Holt zvyk je železný obušek. – Donald Trump plánuje novou strategii národní bezpečnosti USA. Jedním z kroků má být i “zachování míru prostřednictvím síly”. Jo, to se USA v posledních dvaceti letech osvědčilo. – Šéf Evropské rady Donald Tusk prohlásil, že kvóty rozdělují Evropskou unii. Příště se třeba dozvíme něco stejně šokujícího, třeba že ledovec rozdělil Titanic. (MK)

Středa: Lidé si zvolili v jižanské, ryze republikánské Alabamě po 25 letech demokratického kandidáta do senátu Douga Jonese. Roy Moore už byl i pro republikány příliš velký blázen. – Americký ministr zahraničí Tillerson usiluje o setkání s KLDR. Ta týden co týden vyhlašuje Američanům válku a Tillerson navrhuje, ať se baví třeba o počasí. – Babišova vláda poprvé zasedla a do Sněmovny přišla další žádost o vydání. Tentokrát se týká poslance Růžičky (ANO). To už jsou tři poslanci za ANO, co by měli sedět někde jinde. – Kebab je zachráněn! Europoslanci nezakázali používání fosfátů, které se přidávají do masa. Opilí lidé approve! (AH)

Čtvrtek: Poslanec Růžička z hnutí ANO se nebude proti trestnímu stíhání bránit. Naopak Sněmovnu sám požádá o vydání, stejně jako to kdysi prohlásili i Babiš s Faltýnkem. Nic totiž neřekne “Jsem oběť” tak dobře, jako “Zatkněte mě!” – Řidič, kterého během září v Plzni zastavili bezdůvodně dva policisté v civilu, podal další stížnost, GIBS mu neumožnil nahlédnout do vyšetřovacího spisu. Oba provinilí policisté byli šéfy západočeské zásahové jednotky, jeden prý dostal medaili “za plnění úkolů nad rámec služby” (čti buzerace ve volném čase). – Stůj, nebo babička vystřelí! Důchodkyně v černém oloupila poštu v Hradci Králové o několik desítek tisíc korun, a to za plného provozu. Taky způsob, jak  si vydělat na vánoční dárky pro vnoučata. (DL)

Pátek: Prezidentští kandidáti získali volební čísla pro lednovou volbu. Pro Miloše šťastná sedmička, jedničkář Topolánek je na první pozici a zbytek je nuda. – Míla Rozner, mistr v zabrušování a hlavně slušný člověk, byl zvolen předsedou komise pro kontrolu činnosti Národního bezpečnostního úřadu. „Dobrý den, máte nějakou praxi?“ „Býval jsem manažerem kapely Argema.“ „Výborně, bereme.“ – Mlátička Ondráček nebyl zvolen předsedou komise pro GIBS. Horáček se mohl vyfotit u hlasovacího výsledku a myslet si, že je to jeho zásluha. – Proti setkání protiimigračních stran se v Praze demonstrovalo. To by mě zajímalo, kolik za to dostali od Sorose zaplaceno? – Britové očekávají další královskou svatbu. V květnu si princ Harry vezme herečku Meghan Markle. Britové ale smutní, protože na svatbu nedostanou pracovní volno. (VŽ)

Víkend: Prezidentský kandidát Fischer se vyjádřil, že “homosexuála nebo pedofila by za ústavního soudce nejmenoval”. Vzhledem k tomu, že Fischera budou volit prakticky pouze městští liberální voliči (ostatní nevědí, kdo to je), právě nám pan kandidát ukázal, jak dosáhnout spektakulárního propadu preferencí. Bravo. – Prezident Trump se vyjádřil, že jeho daňový plán je “skvělým vánočním dárkem pro střední třídu”. Trumpova hlava na podnose s mašličkou by rozhodně sklidila větší úspěch. – Šestiletý youtuber vydělává čtvrt milionu korun ročně za videa, kde rozbaluje a testuje různé hračky. Jako malou by mě v životě nenapadlo o ničem takovém ani snít, natož že to bude jednoho dne regulérní povolání. Kdy přijdou zámky z cukrové vaty a opravdové létající hoverboardy? – V Ostravě došlo k dalšímu napadení v tramvaji. Napadlo už Ostravaky dát na tramvaje nápis “Vstup na vlastní nebezpečí”? – V Pákistánu zaútočili teroristé na kostel a zabili několik lidí. Otázka pro naše vlastence: Jsou to křesťani, takže nadáváme na muslimy, ale zároveň jsou to čmoudi, takže jsme rádi, že jich ubylo? Ach, jaký to paradox. – Slováky pobouřilo pornovideo natočené v prešovském kostele. Hlavně že tady ve střední Evropě si svých svatostánků vážíme a máme je v úctě. (VMJ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*