Nejnovější

Přehled týdne 4.–10. 12. 2017

Pondělí: Rusům spadla z vesmíru družice. A to i přesto, že byla posvěcená. Přichází doba, kdy už ani církvi nelze věřit, že svou práci odvede kvalitně. – Na 13 let byl odsouzen Pavel Nárožný, který chtěl zamordovat vlastní tetu pěkně po husitsku – palcátem. Styl je přece až na prvním místě. – Dva psí veteráni z Afghánistánu se prý nehodí k adopci, a tak mají být utraceni. To se ale spoustě vojáků nelíbí. Co čekáte? Lidé mají psy rádi. – Vepřín v Letech konečně přejde do rukou státu, který ho pak bude moct zbourat. Bylo nám potěšením s vámi dělat byznys. – USA a KLDR na sebe zase dělají ramena. Američani si navíc přitáhli na pomoc Jihokorejce a vesele ze svých stíhaček mávali Kimovi. Že je to pořád baví. (JL)

Středa: Slušný Čech, oblečený v mikině s anglickými nápisy, zbil v Ostravě zahraniční studenty kvůli tomu, že mezi sebou komunikovali anglicky. A jak se vlastně mluví v Ostravě? Polsky? – Putin oznámil, že bude znovu kandidovat na prezidenta. Předpokládaná účast je 101 %, z toho 102 % hlasů bude pro Vladimira Vladimiroviče. – Donald Trump uznal Jeruzalém za hlavní město Izraele. Nejspíš mu přišlo, že je izraelsko-palestinský konflikt málo vyhrocený. Gratulki Trumpovi, rozdmýchává mír, kde může. – Zeman jmenoval Babiše premiérem. Babiš o důvěru požádá až v lednu, prý aby lidem nekazil Vánoce. Do dalších Vánoc se snad už smíříme s tím, že máme menšinovou vládu bez důvěry. (AH)

Čtvrtek: Polský kankán. Dosavadní premiérka Beata Szydlová, přezdívaná též jako “polská Angela” nebo “Kaczyński v sukni”, na svém postu končí a nahradí ji ekonom Morawiecki. Minimálně jméno zní slibně. – Mezinárodní tým vědců objevil v léku Antabus, běžně používaným proti závislosti na alkoholu, protinádorové účinky. Studii publikoval tým, který vedli vědci z jednoho z ústavů Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Problému se chopí parta Moravanů a ejhle, in chlastus veritas. – Republikánský zástupce Pensylvánie Daryl Metcalfe přerušil řeč kolegy z partaje demokratů, aby si postěžoval, že se dotkl jeho paže. Nejspíš se snažil přeřvat tu hroznou erekci pod lavicí. Takhle to dopadá, když dáte do kupy meganárod z kontaktních a nekontaktních kultur. – Skupině hackerů se podařilo odcizit bitcoiny v hodnotě desítek milionů dolarů. Útok načasovali na období, kdy hodnota bitcoinu dosahuje svého maxima. Lidi, kdy už se vrátíme k merkantilismu?

Pátek: V Brně se mezi dřevěnými paletami zaklínil jezevčík. #justbrnothings – Zeman se v Lánech sešel s kandidátkou na ministryni financí Schillerovou. Prý by do dvou let mohl fungovat online finanční úřad. No jasně, a úředníci nebudou mít co žrát. – Babiš se nesouhlasně vyjádřil k Trumpovu návrhu na přesun ambasády z Tel Avivu do Jeruzaléma. Dostal za to pokáráno od Ovčáčka. Za tento krok by mohl Babiš viset na Jirkově nástěnce na špatné straně. – V Ostravě se do firmy se stavebním materiálem vloupali zloději. Zaměstnanci je obklíčili vysokozdvižnými vozíky. Ostrává, černá džungle a velkej méjdan. Tak tyhle ulice dejchám… tady vždycky to dávám. – Česká školní inspekce testovala vědomosti žáků na základních školách. Nejhloupější děti jsou na severu Čech. Jestli je tam učí pedagogové jako Tereza Hyťhová, není se čemu divit. (VŽ)

Víkend: Pamatujete si ještě Martina Schulze, vůdce německých sociálních demokratů? Na začátku roku to vypadalo, že by mohl porazit Merkelovou. Teď říká, že by se z EU měla stát federace Spojené státy evropské. Je téměř škoda, že nebyl zvolen, už kvůli té představě, jak by se tvářili “slušní Češi”, kteří v něm viděli naději proti té hrozné Merkelové. – Znovu se potvrdilo, že má česká politika lehce telenovelní rysy: mezi Milošem a Andrejem donedávna panoval stabilní vztah, nicméně Miloše zaujala exotika v podobě Tomia a slibuje si od něj podporu. Tomio váhá, nechce se vyslovit, ale neoficiálně ho podporuje. Rozřešení v dalším díle. – Brexit znovu pokročil, podařilo se částečně vyřešit některé otázky, jako třeba ochranu britských a evropských občanů a finanční vyrovnání, jednání ale ztroskotalo na Severním Irsku. Irové: bolehlav pro Británii since osmnácté století. (VMJ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Josef Lukeš | 14.12.2017 v 17:46 | Odpovědět

    Zatím vám moc fandím.Jen do nich!!!

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*