Nejnovější

Přehled týdne 26. 6. – 2. 7. 2017

Pondělí: Cerheničtí sociální demokraté schválili přijetí Paroubka i přes nesouhlas vedení pražské ČSSD. Opravdu je nutné tolik lobbovat za někoho, kdo po pár úvodních minutách vzdá rozhlasové vysílání? – Volebním lídrem ANO ve středních Čechách se stává… Andrej Babiš. No, ještě že se obětoval. – Svitavská policie zorganizovala pátrání po ženě, která při odchodu z domu oznámila, že se jde utopit. Později vyšlo najevo, že popíjela se sousedem v garáži. Aneb volné pokračování divadelní hry Mnoho povyku pro nic. – Klánovický vrah odmítá trest 25 let a rád by si nadělil doživotí. Tohle se opravdu děje? (MS)

Úterý: Kvůli suchu a klesajícímu množství podzemních vod je zdevastovaná většina polí, zemědělci přirovnávají Česko ke Středomoří. Ale ani to moře nedostaneme. To je pech. – Poslanecká sněmovna prosadila novelu zpřísňující pravidla pro pobyt cizinců na území ČR. Podle některých je protiústavní, podle některých zvýší bezpečnost ČR, i když nikdo neřekl jak. No, čas si hodit mincí, kdo má pravdu. – ODS vystavila školní vysvědčení současné vládě, ve kterém zkritizovali, co mohli. Někdo by jim měl říct, že do mrtvých zvířátek se nekope. – Severní Korea přirovnala Donalda Trumpa k Hitlerovi. Tak když to říkají ti, co mají s podobnými magory tak bohaté zkušenosti… – Na Slovensku v armádním muničním skladu podle ministra obrany chybí “větší množství” nábojů. Ti lidi prostě ví, jak uklidnit veřejnost. – Švýcarský soud uložil podmínku řidiči, který přejel sebevražedkyni ležící na silnici, protože s něčím takovým prý měl počítat. Také měl počítat s hromadnou dopravní nehodou, rozlitým pivem v zatáčce, trhavinou u motoru a deštěm surikat z čistého nebe. – Sebevražedný atentátník Islámského státu odpálil sebe i jeho dvanáct kolegů, co mu šli před akcí přát hodně štěstí. Uděluje se cena “Pracovník měsíce” in memoriam? (MK)

Středa: Policie prověřuje ČEZ kvůli korupci, z firmy šly na Balkán stovky milionů. Ještě že korupce není v ČR trestný čin, jinak by měli hoši na mále. – Lidovci a Starostové přešlapují na prahu Sněmovny, ukazuje nový průzkum. Vede Hnutí ANO a druzí jsou Komunisti. To bude ale pěkná koalice, jak za starých časů. – Britové spustili na moře novou letadlovou loď, je vyzbrojena Windows XP. XPčka jedou, i bez oficiální podpory Billa Gatese jde o nejlepší armádní operační systém, hned po Lollipop droidovi. – Soud zrušil a poslal do likvidace doněcké zastupitelské centrum v Ostravě. Může existovat konzulát neexistujícího státu? Soud rozhodl, že ne. – Armáda testuje pásové obrněnce. Za 50 miliard jich koupí 210. Mají ty tanky aspoň nějaké pěkné jméno jako Pandy? Mývalové nebo ježci? Bojové vozidlo 90? Tak nic. (LM)

Čtvrtek: Havel je StB. Kleslová je StB. Kalousek je StB. Sobotka je StB. Bývalá je StB. Nevoliči jsou StB. Serou tě, Babiši. – Je vědec, textař, opilec, aktivista a bývalý šéf automobilky. To není začátek vtipu ale prezidentské volby 2018. – Čuba bude posílat svůj plat do Valentovy nadace na podporu talentovaných studentů, synů a dcer, vnuků a vnuček, synovců a neteří kamarádů. – Začal platit Trumpův imigrační dekret. Smí do země, či nesmí? To je, oč tu běží. – Dvě sta berlínských policistů vzalo summit G20 ve velkém stylu. Opilí v noci močili na veřejnosti, souložili a jedna policistka v županu tančila na stole s pistolí v ruce. To musela být řádná kocovina. – Erdogan nebude moct veřejně vystupovat v Německu. Život je krutý, když ti někdo něco zakazuje, co, Erďo? (JŽ)

Pátek: Francouzi obvinili Le Penovou ze zneužití peněz Evropského parlamentu. Macron si mne ruce a pomalu strojí pohřeb Národní frontě. – Do libereckých ulic se vrací hazard, počet kasin bude neomezený. Bílí tygři budou mít nový stadion. – Milost pro Kajínka nebyl předvolební tah, dušuje se Zeman. Stejně tak nebyl předvolební tah Peroutka, Mynář, viróza a tsunami. Kdyby totiž byly, tak by ho přeci nikdo nevolil, že? – ČSSD změnila logo. Zaorálek vidí nepřítele v programu ODS, TOP 09 a ANO 2011. S komunisty tradičně problém socialisté nemají a Okamura má volební program výborný… jejich slova. – Majitelé budou muset psy povinně očipovat. Poslanci legalizovali i zabijačku. Ptáte se, proč tyto dvě události uvádíme v jedné zprávě? Ale jděte, vždyť Houpacího Osla čtou i děti. – Německo schválilo zákon o sociálních sítích. Za závadný obsah hrozí pokuty. Tešte se již brzy na novou směrnici EU. (LM)

Víkend: Výměna názorů v arkansaském klubu vyústila v přestřelku s 25 zraněnými. Někdo tomu říká výměna názorů, já tomu říkám výměna nábojů. – Za počítačovým útokem stály ruské tajné služby, tvrdí Ukrajinci. Kdy tohle skončí? – Průjezd konvoje po D1 zkomplikovala nehoda dvou armádních vozidel. Tu naší D1 už nedávají ani americké hummery. – Fotbalista Messi si vzal dlouholetou partnerku, svatbu hlídalo 460 policistů. Messimu se tak nepodařilo utéct ze svatby. Partnerka to měla dobře promyšlené. – Povolání rodičů ovlivňuje pozdější studijní zaměření dítěte, říká průzkum. Objev století? Asi ne. – Imám v Indonésii vyzval k bojkotu Starbucksu, firma prý podporuje homosexuály. Má pravdu, kde jinde si můžete svobodně dát dvojité latté se sojovým mlékem a duhovým posypem! (AB)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*