Nejnovější

Přehled týdne 24.–30. 4. 2017

Pondělí: Na petici pro prezidentskou kandidaturu Miloše Zemana se objevil první podpis. Patří vedoucí jeho volebního týmu a manželce Ivance. Zemanovic holky jsou prostě zlatíčka. – Pozornosti médií neunikl lidovecký tandem Čunek–Bělobrádek. Současný předseda strany radí po vzoru Jiřího Čunka matkám samoživitelkám, aby si lépe vybíraly partnery. Nutno dodat, že vztahové poradenství je jistě vděčnější oblast než politika. Stojí za zvážení. – Soud otevřel do třetice všeho dobrého případ Jany Nečasové. Ok. Srdcervoucí lovestory s Nečasem rozlítostní kde koho, ale… Kdy tato šaškárna skončí??? – Zásadní informace pro naši pivní kulturu. Nový ředitel Budvaru Petr Dvořák se chce zasadit o „jeho roli vlajkonoše a tvůrce image českého piva ve světě“. Hm, tak tohle je taky slušný šrapnel. (MS)

Úterý: Česká města zamořují štěnice, šíří se i v domech bohatších čtvrtí. Odposlouchává nás NSA, nebo Rusko? – Lidé v Praze přestávají kupovat nové byty. Jsou pro ně už příliš drahé. Omyl, život je příliš drahý. – Nebyla jsem lehkomyslná, hájí se HIV pozitivní prostitutka Niky69. Ale taková prvoplánová přezdívka se neodpouští. Zavřít na dvacet let. – Zemanova schůzka s Trumpem se odkládá. Podle Ovčáčka na termínu nezáleží. Schůzka se uskuteční 17. června někdy mezi léty 2017–2047. – Vejce jsem neházel, Zeman je ostuda národa, říká obžalovaný z Albertova. Nevíte, kde mají vajíčka v akci? – Dejte strážníkům pušky, navrhují odborníci. Aby se ubránili třeba kancům. Když je někdo kanec, tak ani ta puška nepomůže. (AB)

Středa: Petr Dvořák byl opět zvolen na post generálního ředitele ČT. A taky vyžral veškerou slávu Jiřímu Majstrovi, který stejné postavení v ČTK uhájil také. – Soud nepřiznal Rathovi odškodné 90 tisíc za měsíce strávené ve vazbě. Třetina měla být za to, že byl “vlečen” k soudu v poutech, a tím byl dehonestován před veřejností. Aha. Jeden by si řekl, že za to mohla krabice napěchovaná miliony, a ono ne…. – Lidé z okruhu Kroměřížské výzvy zakládají novou politickou platformu Spravedlnost a inovace. Pokud bude prý podpora lidí veliká, šli by na podzim do voleb. „Jsme ale realisté,“ dodává jejich představitel Jan Kalvoda. Co na taková slova říká Petr Robejšek? – Turecká policie zadržela přes 800 lidí v rámci operace proti síti příznivců duchovního Fethullaha Gülena. Většina ze zadržených byli… Policisté. Když už si rozvracet zemi, tak pořádně. – Ženy bez partnerů nezískají nárok na umělé oplodnění, zamítli návrh zákona poslanci. Chuděry holky tak budou muset dál přemlouvat kamarády, aby podepsali papír, že jsou spolu. Velký rozdíl, vskutku. (PEW)

Čtvrtek: Babiš navštíví Zemana, prý jde na konzultaci kvůli Sobotkovi. Děti pro to mají trefnou říkánku: Žalovníček kopeček postavil si domeček… – Bude pršet. Vemte si deštník. – Skupina Ztohoven a jejich rudé trenýrky půjdou znovu před soud, státní zástupkyně žádá přísnější trest! Jak vůbec dopadla kauza Peroutka, pane prezidente? – Kdo je nejupovídanější politik? Stanjura. Co to, kdo to? – Do makedonského parlamentu vtrhl dav rozzuřených lidí, vyjádřili tak svůj nesouhlas. Kdybychom to udělali my, ani by tam ti politici nebyli. – ,,Macrona?” ,,Ne, raději makronku.” Francouzský kandidát na prezidenta ztrácí procenta v průzkumech. – Českem projedou Noční vlci. Kdy vůbec začíná nová řada Hry o trůny? (JŽ)

Pátek: Branná výchova se může vrátit do škol, stát chce z dětí udělat vlastence. Hnídek si už brousí zuby na 1. místo Slavíka. – Vsetínští radní vyhodili členy opozice z komisí. Historický milník, který se do dějin zapíše jako Velká Čunkova čistka. – Babiš odvrací vyhazov od Sobotky. Píše sněmovně, jak získal dluhopisy. Cituji: „Redaktoři tomu nerozumí, poslanci tomu nerozumí, soudy tomu nerozumí. Jde o složité transakce, ve kterých se vyznám jen já, a proto nemá význam vám blbcům něco vysvětlovat. Dáte si koblížek?” – Na Faerských ostrovech chybí nevěsty, drsní seveřané si je vozí z Asie. No aby nešlo o ekonomické migranty, převážně muže ve středních letech s mobily od Applu v kapse. To by se Dánským úřadům vysvětlovalo těžce. – Babiš je podle průzkumů nejoblíbenější politik, Sobotka se propadl. Stejně tak je nejoblíbenějším politikem Severní Koreji Kim Čong-un. Náhoda? Nemyslím si. (LM)

Sobota: Podle ministra životního prostředí Richarda Brabce i přes povodně a silné deště vysychají důležité prameny a podzemní vody. Ministr tímto odhalil jeden z kroků Modré velryby: Běžte vysvětlit lidem z povodňových oblastí, jak je tu extrémní sucho. – Podle průzkumů pro Evropský parlament mají Češi nehorší vztah k EU. Čas rozšířit Murphyho zákon o Český dotační paradox: Pozitivita vztahu k organizaci je nepřímo úměrná tomu, kolik peněz z ní čerpáte. – Slovenská policie obvinila dva poslance strany LSNS z extremismu. Přišla totiž na to, že jsou členy LSNS. – Turecká administrativa zablokovala přístup k Wikipedii. Upřímnou soustrast všem tureckým studentům. – Ministr zahraničí Ruska Sergej Lavrov prohlásil, že Rusko je připraveno v Sýrii spolupracovat s USA. Jednou ze zahraniční politiky těchhle dvou zemí někdo udělá zatraceně zvrácenou telenovelu. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*