Nejnovější

Přehled týdne 23.–29. 1. 2017

Pondělí: Česku podle expertů chybí tisíce IT odborníků. Jenže oni tu jsou, jen je pro ně asi výhodnější živit se tvorbou virů, scamovacích odkazů nebo hraním CS:GO. Otázka, co je horší. – Ministr průmyslu Jan Mládek navrhl, aby stát odkoupil OKD. Babiš je proti. Na státní podnik by se asi blbě čerpaly dotace. – České dráhy používají na tratích lokomotivy, kterým správně nefungují motory, a některé mají prý i problémy s bržděním, a jako takové by neměly vůbec vyjíždět z depa. Nicméně žijeme post-fakticky, takže ty předpisy sepsal korupčník, lokomotivy jezdí naprosto v pořádku a je to celé výmysl NWO. – Skupina švédských mladíků vysílala živě na Facebooku znásilnění mladé dívky. Úvodní slogan Facebooku “Facebook helps you connect and share with the people in your life” teď získal docela nechutný rozměr. – Donald Trump zrušil Transpacifické partnerství, dohodu o vytvoření největší zóny volného obchodu. Nechce on tu zeď postavit i na západním pobřeží? (MK)

Úterý: Islamisté mohou v Německu otrávit i pitnou vodu, píše deník Bild. Já jsem už dávno otrávený, dál. – Sobotka odmítl jmenování Srpa do Etické komise. Ubohé, reagoval Zeman. Okopávání kotníků mezi premiérem a Hradem stále trvá. – Prezident dostal v Plzni kolo Favorit, hejtmanovi přivezl slivovici. To naštve. Člověk čeká alkohol a dostane kolo. – Problém pro Mayovou. Brexit musí schválit i parlament, rozhodl soud. Britové si už stejně dávno myslí, že už jsou mimo EU. – Česko opět vydělalo na EU. Získalo o 80 miliard víc, než zaplatilo. Ale my se nenecháme obalamutit bruselským diktátem a chceme vystoupit. Aspoň Mach. – Obama na poslední chvíli a v tichosti poslal peníze Palestincům. Jdu se podívat na účet. Možná mi taky něco poslal v tichosti. (AB)

Středa: Ptačí chřipka útočí poprvé v komerčním chovu! Jsou vegani rádi, protože je nikdo nebude mít na talíři, nebo brečí, protože je nikdo nebude mít ani na talíři? – Czechia v korupčním žebříčku spadla z 57. na 47. místo. Není se čemu divit, když některé diskutabilní kroky vycházejí přímo z nejvyššího stupínku Ministerstva financí. – „Build the wall! The Mexicans are coming!” Trump podepsal dokument o přistěhovalectví a pohraniční bezpečnosti. (JŽ)

Čtvrtek: Zloděj cpal muži do batohu parfém, pět tisíc korun vybral u bankomatu za něj. Možná se tak narodil, možná je to Maybelline. Kdo ví? – V jedné ruce televize, v druhé motorová pila. V jihomoravském městě se natáčí pokračování kultovního filmu Kunštátský masakr motorovou pilou. – TOP 09 by se dle STEM nedostala do sněmovny. Kalousek číslům nevěří, za důležitější považuje trendy. Jakože teď fičí bezlepkové recepty, smoothie a longboardy? Proto ty klesající preferenční body. – Mexičané za zeď rozhodně platit nebudou, mexický prezident na návštěvu do USA nepojede. Twitterová bitva o Alamo Trumpa a Nieta pokračuje. (LM)

Pátek: Ve světle nedávných událostí a změn se i Mount Everest cítí menší než kdy dřív. Kdo by chtěl stínit našemu novému velikánovi. – Theresa May a Donald Trump tvrdí, že NATO je základ společné obrany. Ale já se ptám, kdo před nimi ochrání samotné NATO? – Tak ten Woman’s March konečně přináší své ovoce. V Rusku jdou příkladem a upravují zákony o domácím násilí. Kdopak by se facky bál… – Opačným směrem se ale bohužel vydává Norsko a dosadilo do čela letectva ženu. Jak říká staré rčení: Kam nemůže čert, tam nastrčí ženskou. – VZP aka nový bořič mýtů o pojišťovnách. Pojišťovny jsou štědré! V některých případech až čtyřicetkrát štědřejší. – Na závěr jeden příklad ze života. I bezedný kelímek jednou prostě přeteče. Teď to byl ten francouzský, který bude další? (BAG)

Víkend: Současná vláda už asi nestihne projednat zákon o obecném referendu. Napřed se přeskočil, teď už na něj nezbývá čas. To zas budou lidi hýkat zlostí. – Jihočeská ČSSD nepodpořila Bohuslava Sobotku v nominaci do čela strany, místo něj navrhla Jeronýma Tejce. Čím dál víc se zdá, že to Sobotkovo “chceme mladé liberální voliče” byl takový zoufalý výkřik do tmy. – TOP 09 představila nový program Vize 2030, komplexní systém, který by měl přivést zemi konkurenceschopnost, prosperitu… no jo, my víme, že to vás nezajímá: pořád tam je Kalousek. – Během návštěvy Turecka prohlásila britská premiérka Mayová, že Turecko musí zůstat právním státem. Erdogan za oponou musel dostat slušný výtlem. – Ruská armáda představila novou stíhačku MiG-35. Podle ruských představitelů má tento stroj i značný exportní potenciál. Taková jemná narážka, že tyhle stíhačky možná jednou doletí i k vám. – Číňané slavili nový rok, tentokrát ve znamení kohouta. I přes naléhání úřadů, aby se lidé zdrželi ohňostrojů, bylo petard hodně. A ráno přišel do Pekingu extrémní smog. Někde v tom je schovaný vtip, ale nedokážeme ho najít. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*