Nejnovější

Donald a jeho kačeři – Trump sestavuje kabinet, Walt Disney by tleskal

https://www.good.is/

Donald Trump má už jen několik málo týdnů na to, aby prošacoval kouzelný klobouk a s obdivem vytáhl na slunce světa členy svého prezidentského kabinetu. Jedná se o součást přechodového systému moci ve Spojených Státech, kdy zanikne velká část Obamovy administrativy a nahradí ji zbrusu nová a nadějná sestava s tupé v čele. V zahraničí je tento čas popisován jako chaos, rivalita, souboj o moc, nebo války gangů. Prostě normální dny Trumpova povolebního dýchánku v Trump Tower. Musíme uznat, že budoucí prezident zeměkoule to nemá lehké a čas, který mu byl vyhrazen na analyzování jeho nejbližších přátel na twitteru, je šibeniční.

To nejšťavnatější jméno, které americká média těžce přežvykují v puse už pár týdnů, je Steve Bannon – člověk, kterého Bloomberg News označili jako „nejnebezpečnější politický článek v Americe“. Bannon je bývalým výkonným ředitelem mediální společnosti Breitbart News, která je jím samotným popisována jako „platforma pro alternativní pravici“. Jiní se podobným meliorativům vyhýbají a webové stránce připisují jiné zásluhy: je ultrapravicová, sexistická, antisemitská, mizogenní a rasistická. Podívejte se na výběr jen několika vypečených titulků nad články z Breitbart News.

2016-11-30_202702

http://www.breitbart.com

2016-11-30_135352

http://www.breitbart.com

2016-11-30_135343

http://www.breitbart.com

2016-11-30_135329

http://www.breitbart.com

2016-11-30_135248

http://www.breitbart.com

Brumbál ve Zmijozelu a antisemitismus

Bývalý vrchní vůdce (Grand Wizard) Ku Klux Klanu David Duke o Trumpově volbě prohlásil, že je excelentní. Můžeme být v klidu, když vašeho kandidáta podpoří bývalý kouzelník. Vlastně teď všichni žijeme v pohádkovém románu J. K. Rowlingové, jen Moudrý Klobouk poslal Brumbála do Zmijozelu.  V roce 1996 se Bannon potkal před soudem se svou bývalou manželkou, která ho obvinila ze sexuálního napadení a domácího násilí. U soudu dále řekla, že si její manžel nepřeje, aby jejich dcery chodily do školy Archer School v Los Angeles, protože je v ní mnoho židovských dětí.

„Ten největší problém, který měl se školou (Archer), byl počet židovských studentů, kteří ji navštěvují. Řekl, že se mu nelibí způsob, jakým vychovávají své děti, aby se z nich stali ukňouraní spratci. Nechtěl, aby holčičky chodily do školy s židy,“ řekla u soudu bývalá manželka Mary Piccard. Tím Bannonova antisemitská krasojízda nekončí. Jiné školy odsoudil podobně – je v nich prý až moc knih o Chanuce. Sám tato nařčení samozřejmě popírá a uvádí, že jeho dcery nakonec školu Archer stejně navštěvovaly. Jak jinak, když Trump University musel budoucí prezident zavřít kvůli dlouholetým soudním sporům a obviněním z podvodů? Známý literát Bannon tak asi více běduje nad stavem a obsahem školních knihoven, než nad etnickou diverzitou tamního kampusu.

Jeff Sessions a špatný, zkouřený Ku Klux Klan

Senátor státu Alabama Jeff Sessions je Trumpovým favoritem na post generálního prokurátora. Je to muž tvrdých zásad, tvrdých slov a tvrdé mexické zdi. V roce 1986 čelil obvinění z rasistických postojů a s tím mu byla upřena pozice federálního soudce. Útočil prý na afroamerickou komunitu rasistickými nadávkami a nenávistnými komentáři. O Ku Klux Klanu domněle prohlásil: „Myslel jsem si, že jsou oukej, dokud jsem nezjistil, že kouří marihuanu.“  Jediné, co dokáže starého zástupce amerického, bělošského patriarchátu vytočit víc než lidi v bílých prostěradlech, co si hrají na Halloween 365 dní v roce, jsou očividně už jen hipíci.  To, že ve své dvacet let dlouhé kariéře v americkém senátu neschválil skoro žádný návrh zákona týkající se úprav imigrace, nás už asi ani nepřekvapí.

jeff-sessions-washington-post

Jeff Sessions Foto: washingtonpost.com

Perličkou nakonec je jeho prohlášení z roku 2015, kde se vyjadřuje ke klimatickým změnám: „Emise jsou oxid uhličitý, ale CO2 není znečisťující; je to přece jídlo pro kytky, které nikomu neublíží. Je ale pravda, že může vést ke zvýšení teploty.“ Nezaslouží si snad takový výrok hned čtyři Zelené perly? Jen proto, aby na pomyslné první příčce eko-žvástů vystřídal Václava Klause?

Jak jsem ale předeslal na začátku, my můžeme být v klidu. My dostaneme zpátky Ivanu Trumpovou, ta už ale nebude ani jezdit na lyžích, ani pózovat na obálkách modních časopisů. Jaká škoda.

Autor: Ladislav Matoušek

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*