Nejnovější

Přehled týdne 1.–7. 8. 2016

Pondělí: Anonymous napadli weby Babišových firem, žádají zrušení evidence tržeb. Člověk si už ani nekoupí salám nebo nekoukne na majetky, které patří do nějakého holdingu. Hrůza. – Tokio poprvé povede žena. Obhroublé rivaly ve volbách převálcovala. Prahu poprvé vede žena. Obhroublá kandidátka převálcovala své rivaly, kteří byli samej debil. Ty kulturní rozdíly. – Kájínek neuspěl ani u Ústavního soudu, žádost o obnovu je neopodstatněná. A četli ti soudci komentáře na Novinkách? Tam to přece je, jak to bylo doopravdy. – Nahá Trumpova žena se objevila na titulní straně bulváru. Když už nám ty nahotinky v Playboyi zakázali… – Pivo místo jízdenek. Plzní projel první pivní autobus. Czechia – země zaslíbená, kde se pije pivo, víno a škvarky v bazénku. (AB)

Úterý: Texas povolil nošení zbraní na univerzitách. Má to prý zabránit šíleným útokům šílených střelců. Na druhou stranu, o zápočtech už teď bude namísto znalostí rozhodovat kalibr a rychlost tasení. – Opilý myslivec zbil ženu a s deseti flintami vyrazil na vandr do lesů. Asi šel chránit hranice proti těm imigrantom. – Izraelští vojáci nesmějí hrát Pokémon GO. Vracejí se tak k obyčejnému, leč oblíbenému ostřelování palestinských dětí na houpačkách. – Zeman nesouhlasí s přijetím jakéhokoliv imigranta. Pro jistotu, kdyby z Ukrajiny začali zdrhat Ukrajinci kvůli ruským vojákům, kteří tam ovšem vůbec nejsou. No a čmoudy mu stejně každý odkýve. – Mamut srstnatý vyhynul kvůli žízni, tvrdí vědci. Takhle to dopadne, když bude v supermarketu k dostání jen Budvar. – Kamarádi do mě někdy rýpnou, ale já jim to oplatím, říká mladý komunista. Jo. Pověsit, pověsit, do dolů, pověsit, do dolů, do dolů, pověsit a tý krávě, co mi loni nedala, zničím život jinak. (JM)

Středa: Republikán, ze kterého mají strach samotní republikáni. Takhle by se dalo definovat současné postavení Donalda Trumpa. Snad proto si myslí, že v jeho kampani je větší jednota než kdy jindy. A teď si vás kúpim všecky! – Babiš řekl, že nebude respektovat kvóty ani za cenu hrozících sankcí. Vox Babiš, vox Dei. – V Česku žádá o azyl šedesát Číňanů. Tak to jsem zvědavý, jak tohle Zeman vyřeší… – Jak mluvit s Čechy o migraci. Ministerstvo vnitra v tom nemá jasno, a tak si před volbami hledá PR agenturu, která na základě analýz novinových článků a reakcí na ně v diskuzích sestaví plán, jak se s lidmi o tomto tématu bavit. Jasně, však co s prachama, že? (ToP)

Čtvrtek: Inkluzivní boom nepřišel. Do normálních škol nastoupí příští školní rok pouze 205 nenormálních dětí. Václav Klaus junior může být šťastný. Díky super antikampani udělal skvělé jméno sobě i ODS. Tak teď už jenom zrušit ty předjíždějící kamiony, Péťo. – První Čech, který se chtěl přidat k IS, údajně také připravoval teroristický útok. Nemusíte být totálně vylízaní, abyste něco takového udělali, ale pomůže to. – Babišův střet zájmů má evropský dosah, píše německý Zeit. Andrej si z toho nic nedělá a raději přemýšlí nad tím, že by zase něco koupil. – Haškova mluvčí, která neexistuje, psala tiskovky i pro komanče. Prostě to vzala jedním vrzem, rudá, oranžová, stejně v tom není rozdíl. – V Londýně útočil Nor somálského původu, píše iDNES.cz. To jen aby bylo jasno, že byl černý, nebo jako proč? (JM)

Pátek: Soudci ustupují od trestů v podobě domácího vězení. A není divu. Vězni se jim smějí a vesele si lumpačí dál. Výsledek? Nakonec stejně skončí v normálním vězení. Tomu se říká kvalitní trest. – V Brazílii byly oficiálně zahájeny olympijské hry. Kromě zapalování olympijského ohně (spojitost se zapalováním ohňů Zdeňka Škromacha dosud nebyla ověřena) to hořelo taky v brazilských ulicích, kde se konaly mohutné demonstrace proti současnému prezidentovi Michelu Temerovi. Nic zvláštního se však nekonalo. Slzák, sem tam nějaký ten gumový projektil, a tím to bylo vyřešeno. – EU sestavila seznam 37 invazních druhů zvířat a rostlin, které ohrožují místní ekosystémy. Prostě pouze přibude nějaká ta práce pro naše myslivce. (ToP)

Sobota: Starostové menších obcí si nejsou jistí jejich přímými volbami. Argumentují, že jeden přímo zvolený člověk by nefungoval tak dobře jako kolektivní zastupitelstvo a musel by mít rozšířené pravomoce. Odkdy by něco takového českým politikům vadilo? – Deseti nigerijským studentům z Univerzity Karlovy hrozí, že po třech letech budou muset ukončit studium, jejich vláda jim odmítá zaplatit další roky. Jedinou možností bude přispění české vlády. A tady to vidíte, už vykořisťují náš sociální systém a to ani nejsou imigranti! – Američtí policisté zastřelili dalšího černošského mladíka. Neozbrojeného. Který jim utíkal. Po krádeži auta. ‘murica! Fuck yeah! – Další průzkumy veřejného mínění, plác sem, plác tam, Trump, Clintonová, horor, volby… my si raději počkáme na výsledky. – V Belgii muž s mačetou ohrožoval dvě policistky, vyřvával při tom “Alláhu akbar”. To pořvávání začíná být už stereotypní a nudné. Na druhou stranu, lepší než kdyby vyřvávali nové hity Miley Cyrus. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Romové na olympiádě v Riu mohou posbírat všechny kovy. ROMOVÉ A SPORT
    Na olympijských hrách reprezentovali Česko také romští sportovci. Vůbec prvním byl Miroslav Šandor, boxer, který se v Moskvě v roce 1980 umístil sedmnáctý. Početnější romské zastoupení ve složení boxeři Stanislav Tišer a Miroslav Toráč a gymnastka Dana Gažiová (dnes Beránková) mělo vyrazit o čtyři roky později do Los Angeles. Bojkot ale jejich sen zhatil. „Romský sport v minulosti i dnes je neprobádanou oblastí. Rozhodli jsme se proto ukázat tyto příběhy obrovského množství nadaných a cílevědomých osobností, z nichž několik se dostalo až na olympijské hry,“ http://romove.radio.cz/cz/clanek/26350

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*