Nejnovější

Přehled týdne 4.-10.7.2022: Čelisti naživo, konec britské party a co takhle regulovat držení zbraní?

Cizrny i expremiérů ubývá - Ilustrace Emy Kašparové

Pondělí: Další masová střelba v USA. Tentokrát střelec zabil v Chicagu sedm lidí v průvodu ke Dni nezávislosti. Svůj útok údajně dlouho plánoval. A víte, jak by se tomu dalo předejít? Kdyby měli zbraně i lidi v průvodu! Samopal do každé rodiny! (JŠ) – Kontrola odhalila, že ministerstvo financí zaplatilo 14 milionů za údržbu systému Účtenkovky i potom, co se soutěž přestala konat. Ta se zrušila, protože bylo potřeba šetřit na boj s covidem. Předtím bylo určitě v pořádku, že stát rozhazoval auta těm několika štastným občanům. Loterie je v podstatě daň státu na hloupý, tak co takhle nevymyslet novou? Nákupem vajíček k hazardu. A vyvolávací systém na úřadech bych nahradil ruletou prosím. – Čelisti 2 v Egyptě, takže tragédie. Druhá žena smrtelně zraněna žralokem, nejspíš tím samým, který zabil tu předchozí. Oba útoky se od sebe staly zhruba půl kilometru. (KL)

Úterý: Státy NATO podepsaly protokoly o přistoupení Finska a Švédska do aliance. Skvělá zpráva pro Evropu a pohroma pro Kurdy. Vážně bylo tohle nejlepší řešení? – Pospíšil údajně přemýšlí, zda odstoupit z voleb. Máte moji podporu. Jen si prosím pospěšte. – Romský herec Godla se distancuje od své podpory SPD. Prý udělal chyba a nedomyslel to. Vážně? Jenom nedomyslel? Co je tohle za masochismus? (JŠ)

Středa: Europoslanci schválili zařazení zemního plynu a jaderné energie mezi zelené investice. Podle premiéra Fialy je „jaderná energie a plyn jako dočasný zdroj energie pro řadu členských sátu Unie jediným nástrojem, jak dosáhnout našich společných klimatických cílů.“ Jo, asi je to tak. Ale tou zelenou bych se moc neoháněla. A jako bývalý předseda jeho strany bych si vlnovkou podtrhla to slovo dočasný. – Říkáte si někdy, že vám fakt strašně smrdí nohy? Jestli jste řekli, že ne, lžete! Každopádně na pána z Vídně nejspíš nemáme nikdo. Někdo totiž zavolal policii, protože v chodbě cítil smrad, který připomínal rozkládající se maso. No po příjezdu policie našla jen sousedovy boty, které si chudák nechal větrat přede dveřmi. Očividně si je i on moc dobře vědom toho, že mu nohy nevoní zrovna po fialkách, když si je raději nechává venku. Já je nechat přede dveřmi u nás v Ostravě, tak se sice asi zbavím smradu, ale někdo by mě zbavil i bot. (MK)

Čtvrtek: Lídr britské Konzervativní strany a skandálů Boris Johnson končí. Nebyly to nakonec nepovolené večírky, které ho dovedly k rezignaci. Poslední kapkou bylo obvinění za sexuální napadení u poslance, kterého sám Johnson prosadil. V pozici premiéra by chtěl skončit na podzim, a to teprv bude party! – Za svoji pozici naopak stále bojuje Rakušan. ANO žádá jeho odstoupení kvůli kauce Dozimetr. Jasné, určitě bylo líp s přímo trestně stíhaným premiérem! Ten ať se radši připravuje k soudu. – Ale ještě že tu máme pravého bojovníka s korupcí! Karel Janeček představil svou novou kampaň na prezidenta. Nabažit se můžete Karla chodícího po laně, boxujícího Karla nebo Karla po skoku padákem. Zkrátka tohle je neohrožený bojující Karel. (TL)

Pátek: Na protivládní demonstraci před Poslaneckou sněmovnou, na které demonstranti kritizovali vládu především za podporu Ukrajiny, zatkla policie muže s vytetovaným hákovým křížem. Asi by byla potřeba denacifikace v řadách Putilízalů. – Na Babišově mítinku v Domažlicích (který vůbec není prezidentskou kampaní) napadla Babišovu odpůrkyni matka tamního druhého místostarosty za to, že expremiéra vypískala. Prostě nekecá a maká. – Ruský ministr zahraničí Lavrov si stěžoval na “rusofobii” na summitu G20. Vadilo mu, že ho západní politici konfrontovali s tématem války na Ukrajině a nikdo se s ním nechtěl fotit. Ze summitu tak odletěl dřív. Na dlouhý ksicht jsme u Lavrova naštěstí zvyklí. – Japonský expremiér Šinzó Abe zemřel po atentátu na předvolebním setkání ve městě Nara. Útočník střílel z podomácku vyrobené zbraně. V Japonsku platí velmi přísné zákony o držení zbraní a jen zřídka se něco podobného stává. Možná na té regulaci zbraní něco bude, Ameriko… (ŠF)

Víkend: Česko opustil ukrajinský velvyslanec Jevhen Perebyjnis. Nestojí za tím žádné velké drama. Velvyslanec tu byl pět a půl roku a normálně mise trvá pouze čtyři. – Finsko a Švédsko už má první hlasy ke členství do NATO. Na Česko se prý čekat nebude, řekl mluvčí vlády. Tak doufám, že se to tak opravdu bude.- Zase ten Musk, ach jo. Koupí ten Twitter nebo ne? Přes víkend uvedl, že chce od koupi odstoupit. To by ale znamenalo, že by zaplatil pokutu ve výši jedné miliardy dolarů. – Wimbledon má svého vítěze. Stala se jím kazašská teniska Rybakinová. Gratulujem. – Skončil Karlovarský filmový festival, na kterém získal Bolek Polívka, Benicio del Toro a Geoffrey Rush cenu za celoživotní dílo. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*