Nejnovější

Přehled týdne 16.-29.5.2022: Více úmrtí, omezení a epidemií

Ilustrace Emy Kašparové

Pondělí: Začalo ohromné cvičení NATO v Pobaltí a na Balkáně, účastní se ho zhruba 18 000 vojáků z členských států a Švédska, které se pro vstup chystá. Snad cvičí doopravdy a neskončí invazí do Ruska, haha. – Z nevětšího státu světa se pakuje i McDonald, uzavřené pobočky už neotevřou. Leda jako bufet Strýček Váňa, kde budou servírovat lístek na maso mezi dvěma lístky na chleba. – Vytížený Barrandovský most v Praze se opravuje. Jestli se chcete vztekat, víte kam vyrazit. – Severní Korea nedává koronavirus. Škoda, že s ním bojuje z nevětší části propagandou. Zásoby nejsou, jídlo není, očkovaný skoro nikdo, možná politické špičky. Kvůli šíření “horečky” už ale v zemi povolali armádu a říkají v televizi, že občané mají hodně pít. (KL)

Úterý: Vláda žádá o prodloužení nouzového stavu. Důvodem je pochopitelně utečenecká vlna, kterou stát nezvládá dobře. Fiala prohlásil, že plánují uprchlíky motivovat ke stěhovaní. Nejdřív byste je mohli aspoň někde ubytovat jinde než na kolejích. – Rusko v Sýrii údajně střílelo po izraelských letadlech. Tomu říkám plán! Nejdřív svého starého spojence urazit, nazvat ho antisemitou a pak po něm ještě střílet. Tady máte jasný důkaz, proč přátelství s Ruskem smysl nemělo, nemá a nikdy ani mít nebude. – Španělský parlament dal zelnou návrhu zákona, který by odstranil požadavek, aby dívky ve věku 16 a 17 let musely mít souhlas rodičů k umělému přerušení těhotenství. Poláci mezitím řeší jestli Ukrajinky mají jak dokázat, že byli znásilněné. I to je Evropská unie. – Nebylo by to úterý aby někdo zase neumřel. Minule jsem schytal double kill Medu Mládkovou a sexistické prasátečko Radima Uzla. Dnešní úmrtí Josefa Abrháma mě ale opravdu zasáhlo. Abrhám byl člověk, který mi ukázal, co je to svěrákovský syndrom a že jím trpím taky. (JŠ)

Středa: Jediné, co Pu*in svou válkou dokázal je to, že se Evropa sjednotila, jako nikdy dřív. Dokonce i země, které byli neutrální se přidávají do západních aliancí. Finsko a Švédsko totiž podaly přihlášku do NATO. Je to asi jako když váš šílený soused zabere kus zahrady pánovi odnaproti a je na vás naštvaný, když si koupíte psa a nainstalujete kamery. Sorry, Vláďo. Vas mnogo? Nás už bude asi víc… – Od června se budou ženy ve francouzském městě Grenoble odhalit a jít si zaplavat (jako normální lidé) bez burkiny. Město ženám dokonce povolilo vršek plavek nemít vůbec. To se mi teda moc nezdá, že by to mohla být pravda, ale tak co by ne. – To chcete prodat postel za pětikilo a přijdete o čtvrt míče. No fakt, paní chtěla prodat postel za pár kaček a druhá jí místo zaslání pětistovky vybílila účet. Chudák paní, přišla o tolik peněz, ale hlavně teď nemá na čem spát, že! Takže ponaučení – nikdy neprodávejte postel. (MK)

Čtvrtek: Domink Feri podal stížnost proti obvinění ze znásilnění. Ta byla zamítnuta jako bezdůvodná, momentálně je obviněn ze dvou znásilnění a za jeden pokus, za což mu hrozí až 12 let. Tak to už není pohoda. – Pokud někoho (třeba Feriho) pošlete do pryč se slovy ,,Shoř v pekle”, stačí, když do pošlete do Indie či Pákistánu. Již během května tam teploty dosáhly přes 50 stupňů, v indickém státě Gudžarát padali i dehydratovaní ptáci k zemi. – Poslední, faakt! Vláda prodloužila nouzový stát do konce června. Důvodem je nezvladatelná uprchlická krize, ale nemám moc velkou víru v to, že by to něčemu pomohlo. Chudákům teď vichřice zničila i to stanové městečko u Tróji, tak třeba teď vymyslí něco smysluplnějšího! (TL)

Pátek: Běloruský vůdce Alexander Lukašenko vydal zákon upravující podmínky pro udělení trestu smrti. Nyní hrozí poprava za pokus o spáchání trestného činu, což je v Bělorusku prakticky jakákoliv aktivita opozice. – Ani jsme si pořádně neoddechli od Covidu a už nám na krk dýchá nová nemoc. V Německu se vyskytl první případ opičích neštovic. Škoda, měl jsem vsazeno na influenzu. – Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua se blíží osvobození Luhanské republiky. Těžko říct, jak to myslel, ale s novou dodávkou amerických zbraní Ukrajině to zřejmě skutečné osvobození půjde rychle. – V Brně půjde KSČM do komunálních voleb společně s pravicově extremistickým hnutím Slušní lidé. Jelikož z Brna pocházím, můžu potvrdit, že nás to vůbec nepřekvapilo. Prostě Brno. (ŠF) 

Víkend: Takový obrat, jakým prošel Miloš Zeman za poslední tři měsíce, by nezvládnul jen tak někdo. Zeman je teď dokonce i pro přijetí Finska a Švédska do NATO. Wow. Jen idiot opravdu nemění svoje názory. Španělsko je první evropskou zemí, která zavadí tak zvané menstruační volno pro ženy. Španělsko se začíná stávat skutečně zemí zaslíbenou. – Bývalý americký senátor John McCain je uveřejněn na ruském seznamu nepřátel federace, a to ti přestože je už čtyři roky po smrti. Buď nám CIA něco tají, nebo je si Putin hraje na krotitele duchů. Who you gonna call. Putin, Putout, Putin, Putout – Americký prezident Biden prohlásil, že epidemie opičích neštovice, je něco, co by nás mělo zneklidňovat. Prosím už ne. Tak snad to doklepeme aspoň do dalšího týdne. (JŠ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*