Nejnovější

Přehled týdne 14.-20.3.2022: Rozlučka s Instagramem, vítání jara a všech rýmiček k tomu

zdroj: Flickr.com, Marco Verch

Pondělí: 3…2…1… S odbytím půlnoci Rusko zablokovalo na svém území Instagram. Místo něj začne fungovat náhražka Rossgram. Fotky jídla? Boršč. Domácí mazlíčci? Medvědi. Zahraniční zpravodajství? Nyet. Kdybych před vás postavil dvě stejné sociální sítě a o jedné bych řekl, že je Americká, která bude lepší? – Už je možné odložit respirátory na většině míst. Tentokrát se to obešlo bez hostiny na Karlově mostě a oslav veřejnosti. Spousta lidí ani už na milostivé povolení od vlády nečekala. Skoro se může zdát, že Putin vyléčil svět z covidu. Stejně bych roušky ještě raději nevyhazoval, nikoho asi nepřekvapí, když se za pár týdnů dočkají comebacku. – Kamioňáci zablokovali hlavní tahy. Přišlo jim, že vláda se o ně málo stará ohledně drahých pohonných hmot a rozhodli se tak zaseknout na dálnicích všechny, kteří měli tu smůlu tam v tu chvíli být. (KL)

Úterý: Rusko uvalilo sankce na třináct vysoce postavených amerických politiků, včetně prezidenta Bidena nebo bývalé ministryně zahraničí Hillary Clinton. Ta na svém Twitteru uvedla, že sankce vnímá jako ocenění za dobře vykonanou práci. – Čečenský vládce Ramzan Kadyrov emotivně prosí britského premiéra Johnsona, aby mu v rámci sankcí nezamezoval vstup do Británie. Projít se po Londýně je prý jeho klukovský sen. Možná by to ale úplně špatný nápad být nemusel. Kdyby se po Londýně procházet mohl, možná by se splnil klukovský sen agentům MI6. – Královna Alžběta II. má podle tamních médií problémy s chůzí. Spekuluje se tak poté, co se nezúčastnila oslav Commonwealthu, vozíček prý odmítá. Třeba to bude tím, že z Ruska jsou omezeny dodávky Adrenochromu. Ale to se bez Aeronetu už nedozvíme. (ŠF)

Středa: Pamatujete si otravu řeky Bečvy z roku 2020? Samozřejmě, že ne. Policie však asi ano a tak ve středu skončilo vyšetřování. Policie navrhla obžalovatjinou společnost, než DEZA, takže možná proto se Andreji Babišovi ulevilo a pár dní nato byl propuštěn z nemocnice… – Další věc, kterou už si nikdo nepamatuje! A naštěstí už ani nebude muset… Nejvyšší správní soud rozpustil hnutí LIST Jaromíra Soukupa. Podle mě to je trest za seriál Premiér… Ale nebojte! Hnutí “ANO, vytrollíme Europarlament” má pouze pozastavenou činnost, takže pokud budou chtít, můžeme se těšit na další povedenou kampaň.- Ze Zelenského si všichni udělali těžký byznys. Nejen, že si už můžete koupit polštář s jeho hlavou nebo si ho pustit na Netflixu, dokonce si ho teď můžete koupit i jako lego postavičku. (Shut up and take my money, mrk mrk). Obchod v Chicagu totiž vytvořil limitovanou edici s ukrajinskými motivy. Najdete tam už zmíněného Volodymyra nebo mini Molotovův koktejl. No nekup to. (MK)

Čtvrtek: „Svoje lidi neopouštíme,” další superhrdinská věta Zelenskýho, kterou uvítal starostu z Melitopolu. Ivan Federov byl týden zajat ruskými vojáky. Nakonec starostu vyměnili za pár jejich, v podstatě dětských vojáků, v průměru devatenáctiletý kluků. Válka je smutná. A zbytečná. – Lepší je i situace v trávicím traktu poslance Babiše, jak dnes informovala Schillerová. V IKEMu si prý poleží do konce týdne, tak to ještě čekám zprávu o tom, co měl k obědu! – Začíná být teplo, rozvolňujeme. Ano, koronavirus ještě existuje a od zítra vláda ruší všechna koronavirová omezení po příjezdu z EU. Ten denní nárůst je sice stále okolo deseti tisíc, ale to už není v populárním kurzu. (TL)

Pátek: Václav Klaus nehodlá vracet Puškinovu medaili, kterou dostal od prezidenta Putina. Že prý to není medaile od Putina, ale od Ruské Federace. Logika has left the chat. – Praha varuje před krachem dalších dodavatelů energií. Se společností Pražská plynárenská na to upozornila premiéra. Mno, nebylo by na čase se od plynu začít odstřihávat? – Ruská státní televize RT usekla Putinův projev k národu, kde děkoval vojákům a armádě. Nejspíš použil slovo válka, které je v Rusku zakázané a musel být umlčen. Cenzura holt platí pro všechny. (ŠF)

Víkend: Opět se špekuluje o 3. světové válce. Nyní tento „termín“ použil ukrajinský prezident, když uvedl, že je připravený jednat s Putinem. Varoval, že válka by mohla nastat, pokud by vyjednávání selhaly. – To že by Miloš Zeman měl na nadcházejícím summitu NATO reprezentovat Česko jsme asi už dávno všichni zavrhli. Této role se ujme Petr Fiala. Jelikož ten v posledních pár dnech ukázal, že toho je hoden, tak si myslím, že Česko opět zastoupí důstojně. – Nouzovému stavu opět dochází funkční lhůta, a proto vláda požádá o jeho prodloužení. – Do nemocnic za dětmi z Ukrajiny nechodí pouze Zelenskyj, ale i papež František. Ten děti navštívil v sobotu v římské nemocnici, kde se o ně zdravotníci starají. – V Číně koronavirus ještě nevymřel, ale jen jsme o něm rok neslyšeli. V sobotu se po více než roce dostala do světa informace, že ve spojení s covidem- 19 zemřeli v Číně dva lidé. – Lukašensko nás v sobotu ujišťoval, že Putin je zdravý jak řípa a pomluvy okolo jeho zdravotního stavu jsou pouze hoax. Škoda… – I přes nelehkou dobu nám v plném proudu začalo jaro. Pomalu se můžeme těšit na vyšší a vyšší teploty. – V neděli jsme se i dozvěděli vítěze prvního závodu Úvodní cena formule 1, který se odehrál v Bahrajnu. První místo vyhrál Leclerc za Ferrari. Velkým překvapením byl fail týmu Red Bull, kterému do cíle nedojelo ani jedno vozidlo. (TŘ)   

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*