Nejnovější

Přehled týdne 14.-20.2.2022: Hledání skartovaček, bunkrů na Ukrajině a vůle poslouchat Okamuru 6 hodin v kuse.

Zdroj: Wikimedia Commons, autor Papershredder1

Pondělí: Rusko ohlásilo ukončení části vojenských cvičení, která jsou oficiálním důvodem nashromáždění armády u hranic. To nejdřív vypadalo jako dobrá zpráva, ale vojáků i agrese neustále přibývá. Asi to mysleli tak, že odteď už jedou na ostro. Poté, co k invazi nedošlo v žádný předem avizovaný den, z médií zní, že přijde každou chvíli. Něco jako Svědci Jehovovi s koncem světa. – Na Hrad dorazila inspekce ministerstva vnitra kvůli nakládání s dokumenty. Hnedka po ní dorazí další z Národního bezpečnostního úřadu, aby si posvítila na skartovanou tajnou zprávu. Měli jste na základce inspekce? Učitelé milí, žáci milí, všude vytřeno. Tak nějak tak. – V záplavě anonymních kriminálek se zrodil skvost. Devadesátky jsou nejsledovanější český seriál za posledních 18 let, z trůnu sesadily Most!. (KL)

Úterý: Primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib navštívil Ukrajinu. Podíval se i do krytu civilní obrany, ze kterého by se případě války na Ukrajině vládlo. Zřejmě okukuje možnosti, jak se vyhnout občanům Prahy až jim zase rozkope půl města naráz. – Audit ministerstva financí prokázal závažné chyby při zaměstnávání fotografů Aleny Schillerové. Ne, vážně. A já už si myslel, že dvě mega za fotku s pávem jsou standard. Okamžitě ruším svoji přihlášku na studium fotografie. – Řeporyjští Piráti chtějí odvolat tamního starostu Pavla Novotného. A teď popravdě: Novotný je možná zábavný v debatách s Jaroslavem Foldynou, nebo když si otevře hubu v ruské televizi. Mít ho ale za starostu musí být skutečně šoková terapie. – Šéf Českých drah Ivan Bednárik ve své funkci končí. Nástupce se zatím hledá. Stejně jako moje ztracené mládí na spoji Teplice – Olomouc. (JŠ)

Středa: Schillerová jako modelka. Její sociální sítě jsou plné až nápadně kvalitních fotek. Aby taky ne, když se nechala fotit profesionály. Ty samozřejmě neplatila ona. Peníze na její foceníčko šlo ze státního rozpočtu. Tak snad se dočkáme i nějakých aktů. Haha, ne tohle je asi špatný vtípek. – 3 roky byla nezvěstná, teď ji našli. Holčička přežívala v přístěnku pod schody neskutečné 3 roky. Rodiče asi hodně sledovali Harryho Pottera. – A u dětí ještě zůstaneme. Na německém Berlinale totiž vyhrál film, ve kterém účinkují hlavně děti. Děti, které s herectvím doteď neměli nic společného. To by mě zajímalo, jak může vypadat takový film s dětským amatérským obsazením a umístit se na prvním místě. Aspoň mám nedělní program a vy už taky. (MK)

Čtvrtek: Jestli nemůžeš najít práci, je to tvůj problém. Tak se na blogu vyjádřil ombudsman lidských práv, Vladislav Křeček. Týká se to obzvlášť  výroků na lidi z vyloučených lokalit, kterým se ombudsmanova slova teda moc nelíbí a žádají i odvolání. Já se jim teda nedivím, když se nechce za výroky omluvit a nevidí jejich problém. – U srdíčka zahřála fotografie z olympiády – radujících se sportovců z výhry. V objetí radost sdílel ukrajinský a ruský lyžař z druhého a třetího místa v lyžování. V porovnání s tím, že obě země jsou ve válečném konfliktu, je to možná malé gesto, ale alespoň nese naději míru. – Opravdu nešťastné přeřeknutí bude pronásledovat kněze z Arizony asi už nadosmrti. Kvůli špatnému slovu při křtu nejsou platné žádné křtiny, které od nástupu do církve vykonal, tedy 26 let. Tak to bude asi společná koupačka v kostele, ne? (TL)

Pátek:Po sedmatřiceti hodinách ve sněmovně poslanci schválili pandemický zákon. Rekordně dlouhé zasedání mají na svědomí poslanci z SPD, samotný Tomio Okamura vydržel obstruovat skoro šest hodin v kuse. Poslanci za SPD to podle slov některých svých členů dělají pro dobro občanů. Co na tom, že daňové poplatníky stojí provoz sněmovny statisíce na hodinu. – Karel Havlíček byl zvolen místopředsedou sněmovny. V hnutí ANO zkrátka sázejí na stará esa a Karel Havlíček byl ideálním kandidátem nejspíš i proto, že vydrží dlouhé dny bez spánku. Což se ve světle protahování jednání ze strany SPD opravdu hodí. –  V Atlantském oceánu zachvátil požár nákladní loď vezoucí luxusní auta. Na této nehodě se dá krásně určit, zda jste v jádru skutečným levičákem. Potěšilo vás to proto, že si to ti sobečtí pracháči zaslouží a auta by měla být nahrazena hromadnou dopravou? To the left, to the left… (ŠF)

Víkend: Klesá počet lidí pobírajících důchody. Vliv na to měla i pandemie. Pěkně eufemistické, Seznam zprávy. –  Etiopie začala vyrábět elektřinu na přehradě na Modrém Nilu. Ta je kontroverzní, protože sníží přítok vody do Egypta a Súdánem a tím ohrozí tamější zemědělce. Etiopský premiér ale prohlásil, že se Egypt a Súdán nemusejí bát. Nově získanou elektřinu budou jim budou rádi dovážet. Ví, ale že zemědělci nemůžou žrát elektřinu? – Kalifornské úřady podali žalobu na Muskovu automobilku Tesla. Důvodem je ignorování rasismu na pracovišti. Pověst firmy, kde se nad rasismem mávne rukou, má Tesla už dlouho. Zde vidíte vašeho pokrokového techdaddyho v celé jeho kráse. – Ukrajinský premiér Volodymyr Zelenskyj ve svém emotivní projevu řekl, že Ukrajina chce mír. To si přeje celý svět. Kéž by pro to taky zbytek světa něco udělal. Hmm, pane Scholz? (JŠ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*