Nejnovější

Přehled týdne 15. – 21.11. 2021: Oslavy svobody, vojenské přehlídky a uzdravený/holografický prezident

Zdroj: Wikimedia Commons, Rémi Diligent

Pondělí: Talibán uspořádal vojenskou přehlídku. A co na ní předvedl? Tanky z Ameriky a vrtulníky z Ruska. Budiž to varování všem velmocem, které se budou chtít pustit do boje v Afghánistánu. – Francouzská stanice Europe 1 upozornila na fakt, že Elysejský palác už přes rok používá pozměněnou francouzskou vlajku. Vrátila se ke své dřívější verzi, používané během Velké francouzské revoluce, na níž trikolora používá tmavší námořnickou modrou. Nechci tedy Macronovi radit, ale nemyslím si, že odkazovat se v současné politické náladě k revoluci je dvakrát chytré. – Americké Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí varuje Američany, aby nejezdili do Česka a Maďarska kvůli zvýšeným případům koronaviru. Jako kdyby se normálně rvali o privilegium nás navštívit. – Ve Skotsku mají poustevníka. Už čtyřicet let tam u jezera Treig bydlí Ken Smith a nehodlá se odtamtud hnout zpátky do civilizace. Ještě nikdy jsem nikomu tak nezáviděl. (JL)

Úterý: Slovenský ministr zdravotnictví oznámil, že se země chystá výrazně omezit neočkované. Jako by našim sousedům už tak nestačilo, že jim tihle lidé sabotují supermarkety, co budou sabotovat teď? Vstupy od obchodních center, aquaparky? – Končí další dodavatel energie. Letos bude v domácnostech celkem kosa. Otužujte se a… nemnožte se, protože na bydlení pak vaše děti nebudou mít peníze? – Odborníci se neshodnou, jaká opatření proti koronaviru by měla vláda přijmout. To brzo, na rozdíl od nich ale víme, kolik nakažených bude příští den. Hezký nadcházející svátek, jedeme z kopce. (Lab)

Středa: Překvapení, 22 a půl tisíc nakažených! A nyní pojďme oslavovat. – Havel vstal z mrtvých a promluvil k lidem na Václaváku! Ne vážně, organizátoři „Koncertu pro budoucnost” udělali prezidentův hologram a naprogramování ho tak, aby mluvil jako kdysi. Nápad dobrý, ale jít kolem a nevědět o tom, že je to pouze hologram, trefí mě šlak. – Blíží se Black Friday a slevy už jsou v plném proudu, i když je středa. Lidi z extra slev a akcí šílí, přitom ty úžasné „slevy” zas tak úžasné nejsou. Prodejci totiž schválně před akcí Black Friday zboží nenápadně zdraží, aby pak k výrobku mohli napsat, že se jedná o drastickou slevu. Takže když pak vidíte hrnec, který je z osmi litrů zlevněný na dva, říkáte si jaká je to skvělá koupě a jak jste na ně vyzráli a ušetřili. Ve skutečnosti byste však hrnec koupili za litr. – Jo jo lockdown, ten tu dlouho nebyl. Počty nakažených zase rostou jako z vody. Ruší se rozsvěcování stromečků, vánoční trhy a hrozí dalším lockdownem (to abych začala nakupovat vánoční dárky). Dobře no, rozsvěcování stromku ať si pro mě za mě zruší, ale jak odstraní stánky se svařákem, to ať si mě nepřejou! (MK)

Čtvrtek: Častější než střídání ministrů zdravotnictví už jsou jen zprávy o zdravotním stavu Zemana. Ve středečním rozhovoru pro Novu prezident mluvil o propuštění během několika dnů, lékaři se však neshodují. Proti propuštění je člen lékařského konzilia Tomáš Zima, ostatní s přesunem do Lán neprotestují. Ale popichování moderátora v rozhovoru nechybělo a to znamená jediné: životní energie Zemana se vrací k normálu! –
Kdo to ještě neví, krtci jsou pěkný hovada. A ani petardy na ně nepůsobí, o tom už ví i muž Českobudějovicka, který chtěl výbušninami krtky odpálit. Při výbuchu stál na betonové desce přímo na krtinci naplněném petardami, a tak odpálil spíš sám sebe. Se zlámanýma nohama byl převezen do nemocnice. A tohle je přesný případ toho, co nedělat na Silvestra. –  Čína stále brousí do cizích vod, tentokrát by měla mít na svědomí i odstřelování filipínských člunů. Došlo na to na sporném území v Jihočínském moři, neboli Čína říká je to všechno moje, i když ne ani v tomto případě. Atol Second Thomas podle verdiktu soudu v Haagu z roku 2016 náleží Filipínám. Takže závěrem vystihující vyjádření filipínského ministra zahraničí „Pekingu, zařaď zpátečku”. (TL)

Pátek: Horrorcore zvítězil nad pravdou a láskou. Českého slavíka a sto tisíc korun se po letech dočkal raper Řezník. „Z české hudební scény je mi fyzicky zle, už za to, že jsem tady vydržel sedět, bych si zasloužil 200 tisíc,“ poděkoval obecenstvu při své řeči. – Svět se změnil. Čuchám to ve vodě, čuchám to v polu, čuchám to na twitterovém účtu Babiše mladšího. Nabízí se otázka, jestli jeho nynější nesouvislé výlevy a nadávky národu českému budou v Klusákově filmu součástí blooper reelu nebo director’s cutu. – Rakousko zavede od příštího pondělí aspoň na 10 dní celostátní lockdown. I my, studenti, taky doufáme, že se ho dočkáme, ale až na zkouškové období, abychom podvádět mohli z pohodlí domova. #ElitaNádora (Lab)

Víkend: Emeritní premiér Babiš nenápadně přiznal, že bude kandidovat na Hrad. Ale pozor, má podmínku: musí sesbírat dostatek podpisů, jinak na to kašle. No tak ale Andreji, kdybys to radši řekl plnohubně: Všecky si vás kúpim! – Babišův dobrý přítel Viktor Orbán dal maďarským občanům na výběr: buď vakcína, nebo smrt. To řekl pěkně, ve spřáteleném Rusku zatím většina lidí volí spíše smrt. – Markéta Pekarová Adamová byla opět zvolena do čela TOP09 a při té příležitosti se zmínila, že chce aktivně bojovat proti Lukašenkově režimu a následně ho svrhnout. No nevim teda, ideje jsou sice krásná věc, ale lidstvo se nakonec zničí samo. – Ve Vídni se sešly desetitisíce odpůrců očkování na demonstraci proti chystaným opatřením. Pochodovali městem a halekali všelijaký fráze o svobodě. No jen se podívejte, co to je za lidi. Jsou to ti stejní, co byli odjakživa na straně Ruska, volili Marionetu Le Pen, Alternatívu pro Velkoněmeckou říši, Okamůru Kanimůru a v neposlední řadě Chrta Wilderse. Už mě ta hra na kočku a myš přestává bavit, měli bychom je rozprášit! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*