Nejnovější

Přehled týdne 4. – 10.10. 2021: Mrtvý kreslíř, mrtvá ČSSD a nemrtvý prezident

Pondělí: Ve Švédsku zemřel ve věku 75 let kreslíř Lars Vilks, kterého možná můžete znát jako autora kontroverzních kreseb proroka Mohameda. Je tak malé překvapení, že zemřel při autonehodě. – Severní a Jižní Korea obnovily svojí horkou linku. Rakety ale létat nepřestanou, takže jde spíš o způsob, jak se můžete svým protivníkům okamžitě chlubit posledním výstřelem rakety. – Nově odhalená busta George Floyda vydržela v New Yorku jen dva dny, než ji poškodil vandal. Při přístupu USA k sochám je překvapivé, že to někoho překvapuje. – Ministr zahraničí Jakub Kulhánek bude chtít po Skotské fotbalové asociaci omluvu za jejich útok na české dětské fanoušky, které obvinili z rasismu proti hráč Glenu Kamarovi. Líbí se mi, jak skotská média tvrdí, že děti bučely na Kamaru, protože je černý, ale rozhodně ne proto, že se choval příšerně. (JL)

Úterý: Vyrojily se spekulace, v jakém stavu se nachází prezident. Těm navíc pomohlo, že Hrad je asi stejně transparentní jako kámen, ze kterého je postavený. A zatímco se Česká republika řítí do voleb, Ovčáček tweetuje biblické odkazy na oficiálním profilu Hradu. Což, mezi námi, upřímně nevyvolává důvěru, jakkoliv Miloš podle všeho ještě minimálně trochu žije. – Nad Tchaj-wanem proletěly čínské stíhačky a Peking mluví o sjednocení. Nutno dodat, že na rozdíl od sjednocení pohlavního, zde se o nutnosti oboustranného souhlasu ani nemluví. – Rusové chtějí natočit film odehrávající se ve vesmíru. Kvůli nedostatku trikařů jim však nezbylo nic jiného, než poslat celý (trojčlenný) štáb do vesmíru. Tak uvidíme, třeba budou úspěšnější než Pornhub, který to zvažoval pár let nazpátek. Ale pochybuju. (Ogo)

Středa: Snad nejznámější a nejvíc meme zastávku v Brně nechali odstranit. Teda jako zastávka tam stále je, ale bez toho kontraproduktivního přístřešku, který stál pod mostem. Koho kdy napadlo dát zastávku se střechou pod most? No prostě Brno. – Nemáte si s kým povídat? Nemáte kamarády? Jeďte do Nizozemska! Ve vybraných supermarketech tam totiž chtějí zavést takzvané pomalé pokladny, u kterých můžete dát s prodavačem fajn pokec. No jestli si s tímto nápadem Nizozemí připadá nadčasově, tak to ho budu muset zklamat. U nás takovéto pomalé a kecací pokladny už máme dávno. – Mynář stále popírá zhoršení zdravotního stavu Zemana. Babiš je také neustále ubezpečován, že je prezident zdravý jako rybička. Za to bývalý prezident Klaus, ten se toho nebojí a svými názory se netají. Podle něj má Zeman problémy především s játry (není divu). No a jeho životní styl, kdy má v jedné ruce skleničku a v druhé cigáro, podle Vaška taky nevěstí nic dobrého. (MK)

Čtvrtek: Již třetí země omezila očkování Modernou. Vakcínu dříve omezilo Švédsko i Dánsko na základě ještě nezveřejněné studie , která pochází pravě ze severských zemí. Ta říká, že muži mladší 30 let, a očkováni vakcínou od Moderny, jsou ve větším riziku pro zánět srdečního svalu. Smrtelné to není, ale i tak, velice příjemné zjištění. – Vepřové maso z Lidlu staženo z prodeje. Maso původem z Polska v sobě mělo stopy po antibiotikách, ale to takové, že limit pro byl překročen dokonce šestkrát. Naštěstí Lidl teď trvale snižuje ceny, takže si muže běžet ještě pro něco lahodnějšího než nemocné prasátko! – Opět se loučíme s ministrem Adamem Vojtěchem. Od 1. listopadu tentokrát už opravdu bude velvyslancem ve Finsku. Čekáme písničku na rozloučenou! – A zítra se otevírají volební místnosti, kam věřím všichni zavítáme. Tak stejně jako Bohdalka – kroužkujeme! (TL)

Pátek: Meteorologové varují před přízemními mrazí… Ech, to asi nebude to nejdůležitější. Zpětně doufáme, že i vy jste byli volit. Přestože budeme předbíhat, účast v letošních volbách letos byla rekordní od roku 1998, 65 procent. Tehdy ale po volbách uzavřel Václav Klaus s Milošem Zemanem opoziční smlouvu, takže lze jen doufat, že se letos neuzavře třeba populistická smlouva. – Nejvyšší soud příští týden zveřejní výsledek v kauze Peroutka. Omluvit se tak bude muset ministerstvo financí, namísto Miloše Zemana. Ono je vlastně momentálně jedno, kdo se omluví, s ohledem na situaci prezidenta. – Mimochodem, Hrad zveřejnil tři fotky, jak prezident volí, to aby svět věděl, že opravdu ještě neumřel. Upřímně, jestli tohle byly ty nejlepší fotky, co Ofčáček vybral, potěš koště. Konečně ale Hrad přiznal, že je nemocný. Asi plánovaně… (Lab)

Víkend: Čína je připravena provést “sjednocení” země, což znamená obsazení Tchaj-wanu. S Hongkongem už zatočili, tak je jasný, kdo je další na řadě. – V sobotu skončily volby a přinesly mnoho změn: konec socanů a komoušů, výhru koalice SPOLU a prohru Babiše. Není od věci připomenout, že Lubomír Flákanec Volný totálně propadl a navždy tak ukončil éru podivné kampaně Volného bloku i svou parlamentní existenci. – Prezident Zeman si do Lán pozval skoro bývalého premiéra Babiše a záhy ho odvezla rychlá. Tak uvidíme, jak se bude tento problém dále vyvíjet. – Vstanou noví bojovníci, vzkázal po volebním debaklu komoušů Vojtěch Falmer Filip. No to jistě, ale za myšlenku komunismu již nikdo dobrovolně bojovat nebude. Možná by nebylo od věci půjčit si klecí formulku od Pirátů: To je katastrofa, máme úplný ho*no! – V Polsku to taky vře. Desetitisíce Poláků protestovaly proti plánům na odchod z EU. A ani v Rakousku nezůstal kámen na kameni. Kancléř Sebastian Kurz kvůli podezření z korupce rezignuje. A zrovna tenhle muž podpořil koalici SPOLU, co proti takovým zlořádům bojuje. To jsou ale paradoxy! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*