Nejnovější

Přehled týdne: 22. – 28. 3. 2021: Brněnská mutace, odcházení Mlause a proč lidi nesnáší Prymulu?

Pondělí: V Německu stáhl vydavatel z prodeje dětskou knížku o pandemii. Proč? Protože v ní byl uvedena silně nepřesná a lživá fáma o tom, že koronavirus pochází z Číny. A dobře mu tak, takové odporné lži Čínská lidová republika nebude tolerovat! – Na Staroměstském náměstí se objevily stovky křídou namalovaných křížů jako pieta za zemřelé během epidemie bacilu. Jejich umístění na dohled od křížů na památku bojovníků za své přesvědčení popravených státem se dá vyložit všelijak. – Jana Bobošíková se spolu s Hanou Lipovskou opět zviditelňují. Tentokrát podáváním žaloby kvůli dlouho diskutovanému volebnímu zákonu. To nám taky byl čert dlužen, ještě se ty volby zruší, protože se nikdo nedohodne, podle jakého zákona se budou sčítat hlasy. – Američtí jezuité se snaží vykoupit z hříchů otrokářství masivním přispěním do protirasistických fondů. Nevím jak vám, ale mě přijdou normální odpustky přece jen lepší. Jsou takové… věrohodnější. (JL)

Úterý: V Americe se očkuje a tamní život se pomalu vrací k jakému takovému normálu. V Coloradském městě Boulder už dokonce obnovili i tradici šílených střelců, když zabil útočník v obchodním centru deset lidí. Thoughts and prayers se ale tentokrát příliš nekonají, protože jestli pandemie něco ukázala, pak fakt, že většině lidí je cizí neštěstí vcelku ukradené. – Jistá osoba udělala jisté rozhodnutí, které bude mít jistě jistý dopad na jistou politickou stranu, jenž však jistě pouze ujistí již tak jistý osud této strany, jelikož jisté průzkumy jí předvídají téměř jisté selhání v jistých, rychle se blížících volbách. Zkrátka, Václav Klaus mladší nebude na podzim kandidovat. – Zemřela paní Hana Hegerová. Celé osazenstvo filmu Kdyby tisíc klarinetů je tak opět na jednom místě. (Ogo)

Středa: Hnutí Lidé Pro Mikuláše Mináře končí. Důvodem byl prý nedostatek podpisů potřebných ke vstupu do voleb, ale já se stejně myslím, že se prostě bál Flákance. – Severokorejský Kim si zase hrál s raketama krátkého doletu. Dětem by se pyrotechnika do rukou dávat neměla i když jejich předci zahnali válečné lodě kameny. – V Suezském průplavu se šprajcla nákladní loď a nikdo pořádně neví, jak dlouho tam zůstane. Mysleme však na budoucnost a na prvního kapitána, který opět propluje uvloněným průplavem. Bude mít totiž jedinečnou příležitost udělat tu nejsrandovnější za poslední desetiletí. (VK) 

Čtvrtek: Univerzita ve Winchesteru plánuje postavit sochu Gretě Thunbergové v životní velikosti. Hele a je to dobrý nápad, když ji tam v tom městě nikdo jiný nechce? Nemluvě o tom, že do Británie už taky dorazila tradice strhávání soch, které se nám nelíbí. – Zástupci Milionu chvilek pro demokracii přinesli Andreji Babišovi dopis. On si ale pro něj hulvát nedošel. Ale zase mu nemůžem moc křivdit, on má chudák moc práce s očkováním každého českého pacienta osobně, dovážením respirátorů vlastním autem, atakdále. – Prezident Turkmenistánu Gurbanguli Berdymuhamedov složil zbrusu nový turkmenský hit na oslavu narození hříběte v jeho stájích. Tohle byla jedna z těch vět, které jsem vážně ráno po probuzení nečekal, že napíšu. – Benátky slaví 1600 let od svého založení. Tak všechno nejlepší městu, které vzalo rčení “být za vodou” doslova a dopísmene. (JL)

Pátek: Máme pro vás hádanku: i přes zákaz šel do restaurace, v průběhu čtvrté vlny šel papalášsky na fotbal a i přesto si stěžuje, že neví, proč ho národ nenávidí, kdo je to? Správně, náš nynější poradce prezidenta a člověk, který tuto nenávist svádí na „nepopulární opatření,“ zkrátka hrdina, kterého si nezasloužíme: Roman Prymula. – A když už jej zmiňujeme, slupněme si jednohubku v podobě dvoutisícové pokuty, kterou dostala vyšehradská restaurace Rio’s za Prymulovu a Faltýnkovu říjnovou noční návštěvu. – Vláda prodloužila nouzový stav do 11. dubna. Ne, že by to byla kdoví jak podstatná informace, ale přece to prohloubí rodinné vztahy ve všech domácnostech, no ne? Hehe… – Ministerstvo průmyslu vyřadilo Čínu z tendru na výstavbu jaderného bloku v Dukovanech. Takže kdy dojde k výměně ministra Karla Havlíčka? Oh wait, on v tom tendru pořád zůstal ruský Rosatom. (Lab)

Víkend: Tak co Sčítání lidu 2021? V mnohém se podobalo předzápisu předmětů do STAGu. Zájem byl nebývalý, a tak to spadlo! Škoda. Těšil jsem se, až si zapíšu moravskou národnost… – Ministr školství Robert Plaga je tak trochu snílek. Věří totiž, že se 12. dubna otevřou první školy. Nechci být pesimistou, ale domnívám se, že se místo toho otevře otázka prodloužení nouzového stavu. – Brňáci opět přispějí ke světovému rozvoji. V místních laboratořích objevili zcela novou mutaci koronáče. Podle odborníků však není vůbec nebezpečná, což je tak trochu podraz. – Zářný příklad muže, jehož politická kariéra skončila velmi brzy, najdeme na Slovensku. Ano, kdysi velmi oblíbený premiér Igor Matovič ztratil důvěru voličů i koaličních partnerů. Trvalo mu sice několik týdnů, než si to uvědomil, ale nakonec to zabalil. Nu což. Život je prohra! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*