Nejnovější

Přehled týdne 1. – 7.2. 2021: Ústavní soud zavařil oligarchovi, motivujme národ tresty a srovnání covidu s druhou světovou?

Pondělí: Iniciativa Chcípl PES jde do politiky. Jejich hlavní program? Antikoronavirus. A co budou dělat, až pandemie skončí? To já nevím, ale oni za těch deset let určitě na něco přijdou. – Německo spustilo program detenčních zařízení pro ty, kteří poruší karanténu. Ať tak nebo tak, prostě ven nepůjdeš! – Ministr životního prostředí Richard Brabec drží rekord nejdéle fungujícího ministra. Ve svém resortu slouží už sedm let. To je tak, když na sebe někdo neupozorňuje. – Armáda v Barmě rozpoutala vojenský puč, zajala prezidenta Win Myina i premiérku Su Ťij. Důvodem mají být podvody ve volbách. To je pro americké politky, které znervózní pár demonstrací, po nichž hned volají po občanské válce. Může být hůř. (JL)

Úterý: Komunisté už nechtějí prodlužovat nouzový stav. To víš Andy, od bývalých kolegů nemůžeš automaticky očekávat bezmeznou podporu. Obzvlášť, když to je už víc než třicet let a všichni používali vymyšlená jména. – Ruská vakcína Sputnik prý funguje vcelku dobře. Stejně si ale myslím, že na český trh se ostatně nehodí, ostatně produkt, který vyžaduje dočasné omezení alkoholu by se daleko lépe hodil na vývoz do muslimských zemí. – A když už jsme na východě, Rusko odsoudilo Navalného z dalšího přečinu. Co konkrétního měl udělat, na tom nezáleží, klidně by mohl být shledán vinným z toho, že dýchá. (Ogo)

Středa: Ústavní soud zrušil část volebního zákona, kvůli tomu, že nedává rovné podmínky všem kandidujícím subjektům. Zatímco opoziční strany si rozhodnutí chválí, koblihový magnát Babiš v něm vidí snahu soudu “otřást důvěru občanů v politický systém”, ve který my občané máme zatím bezmeznou a absolutní důvěru. – Poblíž Alexandrie nalezli archeologové 2000 let staré mumie se zlatými jazyky. Vím, že už není rok 2020, ale není na podobné nálezy ještě brzo? – Ukrajinský prezident Zelenskyj zakázal na pět let vysílání opozičních televizních stanic. Kdyby u nás zakázali Barrandov, tak bych si nestěžoval, ale omezovat svobodu slova není úplně košer. (VK) 

Čtvrtek: Jsou zveřejněné nominace na Zlaté glóby. Díky bohu za streamovací služby, protože bez kin by nám asi všechny tituly byly cizí. – Ministr zdravotnictví Blatný apeloval na občany, ať vydrží. Ciwe, už skoro rok nám nic jinýho nezbývá. – Ministryně spravedlnosti Benešová zase napadla soudce Ústavního soudu z toho, že byli podplaceni. Inu podle sebe… – Forbes vydal 30 pod 30 a my v něm zatím nejsme. No nic, tak za rok. – Hejtman moravskoslezkého kraje Ivo Vondrák (ANO) byl očkován proti covidu-19. Vakcínu však dostat nechtěl, pouze nějaké dávky zbyly. Jasný, vždyť jich je všude na rozdávání. (KN)

Pátek: Při návštěvě Maďarska získal Andrej Babiš od svého protějšku Viktora Orbána „cenné informace v boji proti koronaviru,“ Česko proto zváží maďarskou cestu (která neexistuje stejně jako u nás) v boji s pandemií. Ano, od toho Orbána, který chce vakcíny pouze od Ruska a Číny, ale sám se již spolu s dalšími vyvolenými nechal očkovat západními vakcínami. Získal od něj Babiš i páky na to, jak umlčet média? – Tomio Okamura se musí omluvit dvěma europoslancům za to, že je nepravdivě nařknul z toho, že chtějí přijímat migranty. Ne, nebudu přemýšlet dvacet minut nad tím, jak ho zesměšnit, už tak to dělá jeho voličská základna za mě. – KSČ(M) po svém výboru opravdu nepodpoří prodloužení nouzového stavu, navíc Andrej Babiš hodil povinnost toto vyjednávat na ministra zdravotnictví Jana Blatného. Nezbývá tedy, než si od někoho z jiného ministerstva půjčit červené negližé, ve kterém ten NĚKDO vyjednal podporu pro státní rozpočet. – „Motivujme lidi, aby dodržovali opatření,“ řekl Jan Hamáček a navrhl, aby lidé dostávali za rebelství záznamy a vyšší pokuty. (Lab)

Víkend: Kdo by řekl, že při točení videí na YouTube jde o život? Na vlastní kůži se o tom přesvědčil jeden americký mladík, co přepadl náhodné kolemjdoucí. Ti však byli bystří a dotyčného youtubera okamžitě zastřelili. – Skutečnost, že máte covid, si rozhodně nenechávejte pro sebe! Jedna žena z Venezuely to nikomu neřekla, nakazila celou rodinu a všichni zemřeli. Viděli jste někdy nějaký zombie film, kde jednoho kousnou a on to schovává před zbytkem skupiny? Můžete to připsat na seznam věcí, o kterých jsme si mysleli, že jsou nerealistický. – V Barmě to vře! Tisíce lidí protestují v ulicích proti vládě vojenské junty. No dobře, ale sorry jako: co tím změníte? – Drazí maturanti, schází vám škola? Jestli ano, tak je dost možné, že se tam 1.března vrátíte. Ale pozor: každej den test na koronáč, odmítači tam nebudou vpuštěni! – A v neděli večer nás zasáhla pořádná sněhová kalamita! Stojí vlaky i D1, a silničáři zase tvrdí, že to nikdo nečekal. Nu což, nás Čechy asi překvapí už úplně všechno. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*