Nejnovější

Přehled týdne 11. – 17.1. 2021: 3000 rezervací vládne všem, lavinový killstreak a jste zatčen ve jménu matičky Rusi!

Pondělí: Tři indičtí sourozenci po deseti letech vylezli z pokoje, ve kterém se zamknuli po smrti své matky. Dost respekt, já bych se se sestrou zabil už po týdnu a kdo ví jestli. – V paneláku v Sokolově pobodal muž svého hosta hned dvěma noži najednou. Dnešním slovem dne je “Dimachaerus.” – Zatímco Venezuelu trápí inflace, jejich soused Kolumbie má mnohem normálnější problém. Po divočině jim pobíhají hroši ze soukromého chovu Pabla Escobara. Což mě přivádí k nápadu: co takhle udělat ze všech ohrožených živočišných druhů invazní druhy? Absolutně mě nenapadá jediný způsob, jak by se to mohlo obrátit proti nám. – Papež František povolil ženám vykonávat funkci ministrantek. Výtečně, to znamená posun od zneužívání chlapců ke zneužívání dívek. A pak, že církev neumí být pokroková. (JL)

Úterý: Piráti a Stan definitivně uzavřeli koaliční dohodu a my vám přinášíme novou alkoholovou hru: Dejte si panáka pokaždé, když pro tuto koalici někdo použije metaforu s manželstvím. A nebo víte co, radši asi ne. České nemocnice jsou přetížené i bez toho, aby musely řešit něčí otravu alkoholem. – Podle hospodářské komory byla státní podpora v koronakrizi výrazně nižší, než vláda slibovala. Nebyla ale náhodou chyba spíše na podnikatelích, kteří věřili, že vláda dodrží své sliby? – V celé Evropě vzrůstá nezaměstnanost mladých lidí. (Sem vložte řeči o tom, že ta dnešní generace je zcela neschopná a zcela přitom ignorujte fakt, že právě probíhá vražedná pandemie doprovázená ekonomickou krizí.) (Ogo)

Středa: Americká policie se zabývá údajným selháním vlastních policistů, kteří prý pochybili při obléhání Kapitolu. No, s jakou novinou přijdou západní soudruzi příště si můžeme nechat zatím jen zdát. – Nemesis ruského prezidenta Vladimíra Putina, sibiřský šaman Alexandr Gabyšev vytáhne znovu na Moskvu. Možná ho tentokrát nevrátí zpátky a přivítají ho v Kremlu s otevřenou náručí a šálkem dobrého, ruského čaje. Uvidíme. – Systém, který používají některé české nemocnice pro registraci k antigenním testům zpracovává uživatelská data k propagaci cílené reklamy. Tak abyste se nedivili, že jste po testu žádnou sušenku nedostali.  (VK)

Čtvrtek: V Indii se pořádala ritální koupel ve vodách Gangy, jak je ostatně zvykem. Samotní pořadatelé věří, že svatá voda Gangy miliony poutníků ochrání. Radši ať to tak je, v té řece už tak plave dost mrtvol. – Archeologové objevili v Indonésii nejstarší jeskynní malbu světa, zobrazujícího tehdejšího kmenového vůdce. Tedy, ona zobrazuje tlusté divoké prase, ale symbolika je zřejmá. – Linka metra B přišla o svůj hlas, když zemřela hlasatelka Eva Jurinová. Kdo mi teď řekne, že jsem zastavil na stanici Muzeum? – Francouzka Jeanne Pouchainová běhá už tři roky po úřadech a snaží se dokázat, že je naživu. “No jako já vás tady vidím, jak tu stojíte, dýcháte a mluvíte na mě, to je pravda… ale tady v papírech vás mám jako mrtvou, takže pardon, musím zavolat krotitele duchů.” (JL)

Pátek: Pokud vaši prarodiče přežili první a druhou vlnu, od rána si mohli rezervovat termín očkování. Nabídka míst ale byla omezená, po poledni se z 85 000 zájemců se termínu dočkalo 3000. A to není vše, Pepi! Senioři, potažmo děti seniorů, které jim místa rezervovaly/marně pokoušely rezervovat, se dočkali i překvapení v podobě nepřicházejících SMS kódů pro registraci. Co si stěžujete? Vláda slíbila web, ne jeho funkčnost. A co na to všeodborník a premiér v jedné osobě? „Vše funguje.“ Okéj, omluvuju se. – Velký kotel v Jeseníkách se pokusil o killstreak a utrhl se ze řetěz… teda ze svahu, a lavinou zasypal jednoho ze tří skialpinistů. Navěky. – Společnost Pfizer dodá do Evropy menší počet vakcín, aby mohla navýšit své kapacity. To mi něco říká, kdo to jen chtěl navýšit výrobní kapacity v ČR u firmy, za kterou lobboval Prymula? Připomeňme si to zde. – A tradičně něco z JůEsEj. Vyčištění všech prostor Bílého domu po Donaldu Trumpovi bude stát více než 4 miliony korun. Holt vykydat hnůj z Augiášova chlévu není jen tak. (Lab)

Víkend: V USA se za Trumpa vesele popravovalo. Své o tom věděl i muž, který zabil tři ženy. Nu což, oko za oko, život za život! – Kdo si dnes, v době covidu, vzpomene na hrdinný čin Palachův? No, nějakej Vystrčil a pak taky naše bezedná kasa Schillerka, ale tej to nikdo nevěří. – Ještě něco ke zpackanému systému na očkování důchodců: ne všichni to vidí tak černě. Třeba Babiš to vidí zcela růžově, a jeho arcislouha Dzurilla za to dostane metál! – Ani tuhé mrazy neodradily mnoho Čechů od zimních radovánek na horách. A co víc, příští víkend má být teplejš, takže se máme na co těšit. Bude jich tam jak sarančat! A aby to nevyznělo zaujatě, tak dodávám, že se tam vypravím i já! – A zlatý hřeb večera: Alexej Navalnyj se vrací do Ruska. Ježišmarja, člověče nešťastná, to ti nebylo dobře v tom Deutschlandu? Asi ne, teď skončíš v zemljance a nebo rovnou v hrobě. Inu, to jest realita matičky Rusi. AKTUALIZACE: Tak ne, mezistanicí je tranzitní zóna. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*