Nejnovější

Přehled týdne 28.12. 2020 – 4.1. 2021: Odklady operací na úkor covidu, ultimátum pro Navalného a vag…cíny

Pondělí: Švýcarsko se potýká se svojí temnou minulostí, obviněním z kolonialismu a pomníky otrokářů… jo, přesně to samé Švýcarsko, které se nachází hluboko ve vnitrozemí a jehož hranice se za posledních 150 let nepohnuly ani o píď. To jsou ti zatracení neutrálové; u nepřátel aspoň víš, načem jsi, ale neutrálové? Hnus! – A ještě chvilku ve Švýcarsku zůstaneme, na rozdíl od pár stovek britských turistů, kteří se vypařili ze střediska Verbier, aby unikli karanténě. To všechno novému britskému kmeni navzdory. Švýcarské úřady se tedy rozhodly jednat a nabízí odměnu za každou donesenou britskou hlavu, živou či mrtvou. – V Číně roste tlak na židovské komunity, protože vládě se nelíbí jejich existence. Vy jste věděli, že jsou v Číně židé? Já taky ne. To je jen důkaz toho, jak úspěšní jsou čínští soudruzi ve vymazávání kultur a náboženství. – Na jednom českém sídlišti se obyvatelům naskytl nádherný pohled na myslivce, který přímo mezi věžáky stahoval z kůže kance. A teď kontrolní otázka, soudruzi: kdepak se to stalo? Jedna, dvě, tř-ovšemže to bylo Brno. (JL)

Úterý: Nechceš se nechat naočkovat novou vagínou vakcínou? Ve Španělsku hnedka skončíš na indexu a za chvilku o tom bude vědět celá Evropa! Inu, každý se nějak proslavil. – Ruské vězeňské správě se stýká po Alexeji Navalném. Právě proto ho vyzvala k dostaveníčku za účelem “kontroly”, jinak se stane odsouzencem. Nevím, čím to je, ale horší ultimátum byl snad jen Mnichov! – Slovenský policejní exprezident tak dlouho korumpoval, až byl zatčen. A nyní se sprovodil ze světa. Tak buď ten chlap někoho kryje, a nebo za tím zase stojí Soros. (SPH)

Středa: V Argentině povolili ženám potrat až do 14. týdne těhotenství bez udání důvodu. Potraty budou ale možné i v pozdějších stádiích. Dobrá zpráva na začátek. To si nezvykejte! – Britští poslanci schválili pobrexitovou dohodu s Evropskou unií. Sice to ještě musí projednat sněmovna lordů a podepsat královna, ale je to hezký krok k tomu, aby se Anglie stala další rozvojovou zemí. – Ministerstvo zdravotnictví nařídilo nemocnicím, aby odkládaly plánované operace a uvolnily místo koronovým pacientům. Koho zajímá, že existují i jiné nemoci, ne? (VK)

Čtvrtek: Otec Borise Johnsona požádal o francouzské občanství. Jak hodně velkej trouba musíte být, když vašemu projektu nevěří už ani vaši rodiče. – Na silnicích tento rok zemřelo nejméně lidí od 60. let. Což vlastně dává docela smysl, když se ani nikam jezdit nemohlo. Jinak byla mortalita značně vyšší. – Do nového roku vstupujeme i s největším denním přírůstkem nakažených. Taky jste si v březnu mysleli, že je to za dva týdny pryč? – Redakce Houpacího Osla vám přeje vše nejlepší do nového roku. A pokud jste vedle čichu a chuti ztratili i paměť, máme pro vás přehled roku 2020. (KN)

Pátek: Hned na nový rok ve svém projevu předseda Senátu a šéf Poslanecké sněmovny Miloš Vystrčil a Radek Vondráček vyzvali společnost k očkování a hned po nich vyšel ve svém projevu nepoučitelný premiér a prohlásil, že se poučil z chyb, které minulý rok udělal. No tak, volby odstartovaly, je čas rozvolňovat! – V Afghánistánu neznámí střelci zabili novináře, což je už pátá vražda afghánského novináře za poslední dva měsíce. Jestli to takhle bude pokračovat, já se s takovou na tu novinařinu fakt vybodnu! – Dánská královna Margrethe II. se nechala očkovat proti koronaviru… čekáte nějaký lahodný bonmot? Máte smůlu, lepší zprávu na začátek roku si nelze přát. Šup na víkend! (Lab)

Víkend: Donalde, můžeš mi vysvětlit, proč federální soud zamítl další stížnost na volební podvody? Je to nějaký divný; vždyť jsi přece tvrdil, že spravedlnost Boží to rozsoudí! Ale nic si z toho nedělej, život je prohra! – Petr Levhart Pithart slaví osmdesátku. Přejeme hlavně hodně zdraví a rozumu. Pokud obojí ještě máte, tak se určitě nepokoušejte kandidovat na prezidenta, to by vás zničilo! – Kim poslal všemu lidu severokorejskému novoroční zdravici, ve které stojí, že se všem již brzy splní všechny sny. Možná si říkáte, že to je nemožné, ovšem řešení je jednoduché: obyčejní Korejci mají bezesné noci, takže si ani nic nepřejí. – Podle Drážní inspekce letos ubylo nehod na železnici. Škoda, že to zkazil ten červenec, mohlo to být mnohem lepší! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*