Nejnovější

Přehled týdne: 7. – 13.12. 2020

Pondělí: Trumpův právník vedoucí právní tým obhajující “vítězství” současného prezidenta ve volbách Rudy Giulani má koronavirus. Čímž se nádherně spojují dvě ironické vlastností Trumpa: popírání pandemie a popírání prohry ve volbách. – V Itálii vyšla kniha s názvem “Proč si Salvini zaslouží důvěru, respekt a obdiv.” Kniha je ale zcela prázdná. Got ’em! – Francouz, který zamordoval na vesnici kohouta, protože příliš kokrhal, dostal od soudu pětiměsíční podmínku a pokutu. A tak to má být. Galského kohouta nikdo mordovat nebude! – Čečenského teroristu, který v říjnu dekapitoval francouzského učitele Samuela Patyho, pohřbili v rodné vlasti s poctami. Však si to taky zaslouží, když tak hrdinsky… *nahlédne do poznámek*… zavraždil pedagoga za ukázání obrázků. Huh. (JL)

Úterý: Dneska byl poslední den, kdy bylo povoleno sedět v hospodě do desáté večer, než se otevírací doba zkrátí. Že něco takového vůbec neodpovídá matici opatření? Na to s*re PES. – Jaromír Balda byl podmínečně propuštěn z vězení. Je ostatně pravda, že v touto dobou moc vlaků nejezdí. – V Británii začali očkovat proti vy-víte čemu. Myslíte si, že to přesvědčí Čechy, aby si taky šlehli jednu dvě dávky Pfilzeru nebo BioNTechu? Očividně nečtete internetové diskuze. (Ogo)

Středa: Ministr zdravotnictví Blatný má policejní ochranku. Prý je to kvůli covidu. Furt mu po nocích píše oplzlé zprávy a během dne se na něho neustále dívá zpoza rohu. Úchyl jeden. – Celníci našli v pražské tržnici Sapa padělky značkových roušek za několik milionů korun. Chtěli jste mít logo na míru za pár šlupek? Smůla. – Agentura Reuters poukázala skrze rok starou studii na množství plastů, které sníme za určitá časová období. Za týden je to zhruba platební karta. Mňam. (VK)

Čtvrtek: Premiér Babiš slíbil, že kvůli daňovému balíčku bude v Senátu třeba celý den a po dvou hodinách se sbalil a odletěl. Vystihuje ho něco lépe? – Ministerstvo školství zvažuje prodloužení vánočních prázdnin. Skvělý nápad, po tom, co jsou školy v extrémním skluzu ještě prodloužíme děckám volno. – Taylor Swift během karantény napsala už své druhé album. Tato informace je pro mě značně demotivující, já si za karanténu ještě nestihla uklidit na stole. – Bělorusko zavírá hranice, prý kvůli covidu. Jasně, covidu. Hele lidi, tohle se děje kousek od nás. A je den lidských práv. – Vládní nařízení zakazovalo nalévat alkohol v restauracích. Údajně šlo teda o chybu v tiskovce, ale dokážete si představit ty nepokoje? (KN)

Pátek: Ministerstvo zdravotnictví neotálí a vydalo inzerát v rámci kampaně na vakcínu proti koronaviru, který vypadá spíš jak propagace hoaxů a nitrožilního zavádění pervitinu. Andrej Babiš proto ministerstvu poradil, aby si našlo pořádné marketéry. – Osobnost roku? Podle časopisu Time jsou to Joe Biden a nějaká paní víceprezidentka nebo kdo… Co, čekali jste, že to bude ten, co měl na jaře přijít a nepřišel? – Pamatujete si na ty kovové hranoly v USA? Tak teď už máme jeden i v Polsku. Víme přesně, na co se ptáte a ne, taky nevíme, proč zrovna Polsko. – Star Wars se dočká další části, vyjde na konci roku 2023. A jestli bude tak dobrá jako ty poslední tři, tak lze doufat už jen v konec. Světa. (Lab)

Víkend: Ten náš Donald, ten má ale pěknou smůlu! Stát za státem zamítá jeho stížnosti na údajné volební podvody a vypadá to, že opravdu skončí na svém letním sídle. Co už, doživotní hraní golfu bude určitě zajímavější. – Chceš být pozitivní? Dej si Coca-Colu! Rakouští Svobodní to už odzkoušeli za tebe a opravdu to funguje! – Je to už moc! To si myslí náš Al-Hamajda ohledně zákazu prodeje kafete. Tak doufejme, že to není skutečný důvod pro odchod z vlády, to by pak bylo jasný, že za tím stojí jeho Gábina. – Ty nejdůležitější zprávy se často dozvíme pozdě, a nebo nikdy. Týkalo se to i nahlašování na plošné testování obyvatelstva zemí českých na koronáče. Ale zase na druhou stranu, za tejden je ten test už k ničemu, takže vo co gou? (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 14.12.2020 v 16:27 | Odpovědět

    Korektura – “v touto dobou”.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*