Nejnovější

Přehled týdne: 5. – 11.10. 2020

Pondělí: Neúspěšný pirátský kandidát do Senátu (to je taky slovní spojení…) Petr Jeník prodává okolo dvaceti tisíc volebních letáků, které měl připravené do druhého kola. Takže jestli vaše dítě chtělo tapety s pirátským motivem, tady máte příležitost. – Rekonstrukce Vladislavského sálu se protáhne, trvat má až do konce roku. Předávání státní vyznamenání v rozestavěném sále je pro letošní rok zvláštně alegorické. Snad na nikoho nic nespadne. – Ředitel České televize Petr Dvořák se stal viceprezidentem Evropské vysílací unie. Tak, a odteď to bude Evropská televize. A prskejte, euroskeptici! – Vláda schválila návrh kanálu Dunaj-Odra, do kterého by se měli pracovníci pustit tak za deset let. To já, známý optimista, to vidím tak na šestnáct, než se prvně kopne do země. (JL)

Úterý: Instagram oslavil deset let od svého vzniku. Samozřejmě se zde nabízí zmínka o Feriho žlutých vykřičnících, ale něco takového by bylo moc laciné i na nás. – Vedení KSČM se rozhodlo dát své funkce k dispozici. Otázkou ale zůstává, zda za sebe najdou náhradu, pochybuji, že mezi nimi bude někdo tak hloupý, aby to vzal. – Anglikánská církev kryla zneužívání dětí ve svých řadách. Co už, alespoň si budou mít s katolíky o čem povídat. (Ogo)

Středa: Světová zdravotnická organizace (WHO) si všimla toho, že lidé nechtějí dodržovat vládní protikoronová opatření. Prý jsou z pandemie unavení. Budeme se prostě muset obrnit výdrží. Korona tu ještě nějakej ten pátek bude. – Podle nové migrační politiky USA nebudou moci členové komunistické, nebo jiné totalitní strany žádat o azyl. Tak teď jste jim to teda natřeli. – U nás si sice Babiš nadává na Itálii, že prý koronu nezvládaj, ale Itálie nás ale zařadila mezi rizikové země. A kdo to teďka nezvládá, aha? (VK)

Čtvrtek: Plukovník Prymula plošně zavřel vysoké školy. Takže jsme zpátky na distanční výuce. Ale pojďme ocenit fakt, že UPOL se zavřel jako poslední. – Předseda sněmovny Vondráček odkázal opoziční strany na psychologa kvůli spojování proti vítězi voleb. My jen připomínáme, že tenhle člověk tancoval ve Sněmovně na stole a na Facebooku nabízel plyšové lvíčky. – Piráti a STAN otevřeli jednání o možné sněmovní spolupráci. To je možná první dobrá zpráva v tomhle roce. A to máme říjen. – Dánští politici se měli setkat se Světlanou Cichanouskou, místo toho naletěli žertu imitátora. Pff, nuda, to už tady bylo s Kazmou. – A taky jsme si ve čtvrtek mysleli, že přes pět tisíc nakažených za den je rekord. Hehe, počkejte si na pátek. (KN)

Pátek: Protože nejsme jen nositeli špatných zpráv, pojďme se ještě vrátit zpět ke KSČM a společně se slzou štěstí v oku připít na výrok Vojtěcha Filipa. Ten oficiálně oznámil, že na listopadovém sjezdu komunistů v Brně nebude znovu kandidovat do čela strany. Děkujeme, čtyři řádky by stačily ažaž, nyní zpátky z ráje do očistce. – Za pátek přibylo přes 8 tisíc nakažených naší známou “chřipečkou”. Ach, kde jsou ty dávné jarní časy ohleduplnosti vůči ostatním a tomu, aby se nepřehltily nemocnice… – Osobní lékař Donalda Trumpa oznámil, že prezident úspěšně porazil koronavirus a o víkendu se chystá setkat s veřejností. Není divu, že bylo za týden po všem, každý vir by si to rozmyslel, jestli chce dělat bordel v těle, kde ho nečeká nic dobrého. (LAB)

Víkend: Senátní volby přinesly mnohá překvapení. Skončil nestárnoucí socdemák Štěch a neuspěl dokonce ani pověstný historik Stehlík nebo všem známý Žanťák. Ale zato ospěl Mara Ošťádalu, ten chetré klok ze Stracenyho rája, tož z teho mám velkó radosť ! Abe take ne, kdež sem ho sám volel! – Babiš pod tlakem enormního nárůstu coviďáků nevyloučil lockdown. No dobrá, ale tu nálepku BEST IN COVID nám už nikdo neodpáře! – Kim Čong-un opět promluvil. V projevu se omluvil za příkoří, která museli občané KLDR snášet a na znak toho, že se situace zlepšuje, předvedl svoje tajné zbraně. Je to rakeťák! – Donald Trump, ten covid moc vážně nebral. Poležel si v nemocnici, udělal pár koleček kolem svých příznivců a nyní je zpět a opět bez roušky. Můžeme se jenom ptát, co na to Joe Biden! – Neschopní zkrachují, pražská kavárna bude číst knihy a náš pan prezident Zeman vypustí ještě mnoho dráždivých výroků, než se na něj opět vrhne nějaká samovražedná existence. No jo, sám sobě hrobníkem! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 12.10.2020 v 19:56 | Odpovědět

    “ale Itálie nás ale”

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*