Nejnovější

Přehled týdne 7. – 13.9. 2020

Pondělí: Při pokusech zaplácnout mouchu způsobil senior ve Francii výbuch plynu, který ho naštěstí jen lehce popálil na ruce. Že se Francie mění v různé dystopie, to už jsme leckde slyšeli, ale myslím, že ještě nikdo nevyrukoval s možností, že se mění v kreslený seriál pro děti. – Stav otráveného ruského opozičníka Navalného se údajně lepší. Ono když je člověk lídrem protiputinovského proudu, asi už má nějakou tu přiroznou rezistenci vůči jedům vypěstovanou. – Tříčlenný český tým upustil od další snahy zdolat nejvyšší dosud nepokořenou horu Muču Kiš. Jste připraveni na hromadou komentářů typu “Absolutní žabaři, dyť i já jsem vylez na Sněžku, jaktože to nedaj?” – Ruská armáda provede během týdne pozorovací let na českém nebi, aby se přesvědčila, jestli tu nemáme něco, co bychom mít neměli. Co kdybychom proti nim náhodou začali zbrojit. To by bylo velmi špatné, oj oj oj. (JL)

Úterý: Babiš obvinil média ze šíření dezinformace ohledně trasování. Tohle je komické za dvou důvodů: zaprvé informaci vypustil on sám a zadruhé půlku tuzemských médií vlastní. – V ANO je ale vůbec před volbami veselo. Jermanová, to je ta paní, kterou na bilboardech nepoznáte, slibuje rychlotesty zdarma. Asi mají stranickou soutěž ‘Slib co největší blbost’. – Mynář se sešel s čínským velvyslancem a ujistil ho, že Miloše Vystrčila na jednání ústavních činitelů zvát nebudou. Je tohle vůbec legální? I kdyby nebylo, partě z Hradu to je asi jedno. Vám taky? – Victoria Beckham se nakazila koronavirem. No, tak teď se aspoň nemůžeme divit, že se neusmívá. (KN)

Středa: Jednoho z posledních členů vedení koordinační rady běloruské opozice Maksima Znaka zadrželi maskovaní lidé kvůli jeho údajným výzvám k akcím poškozujících národní bezpečnost země. Ach ta demokracie. – Britská vláda zveřejnila návrh zákona o vnitřním trhu. Ten podle tamních médií umožní kabinetu ignorovat části loni schválené brexitové dohody. Sice jim teče do bot proudem, ale alespoň se snaží. – Vláda pošle českým seniorům každému po jednom respirátoru a pěti rouškách. Protože právě senioři jsou nejvíce společensky aktivní vrstva, která se bez těchto pomůcek nemůže obejít. Geniální. (VK)

Čtvrtek: Začalo platit plošné nařízení o nošení roušek ve vnitřních prostorách. Pamatujete, jak nás vláda ujišťovala o tom, že plošná nařízení nebudou? Nechceme plašit, ale radši si běžte koupit těstoviny, kondomy a Netflix, karanténa coming soon. – Trump vyzval ředitele vysokých škol, aby zachovali prezenční výuku. S tím bych pro jednou souhlasila. Prosím, já chci do školy. – Pavel Novotný se odmítá omluvit za výrok o smrti Zemana a Babiše. Přesně, ať se omluví ministerstvo financí. – Kalifornie se vlivem požárů pralesa zbarvila do oranžova. Snad už lidem docvakne, že toto je problém, který by se měl řešit. – Babiš vetoval setkání s běloruskou opozicí. Hele, a vás to někoho ještě překvapuje? – A perlička na závěr: kandidát SPD do Senátu se pyšní neexistujícím titulem. Ok, to už nás možná víc překvapuje ten Babiš. (KN)

Pátek: Pěkně extrémní domino si zahrál lesní dělník na Klatovsku, když ramenem svého stroje jedenáct sloupů elektrického vedení. Pěkné kombo. – Přiopilý šedesátník spadl u své chaty v Plzni do studny a nemohl se dostat ven. Měl pořádné štěstí, že jeho volání uslyšela kolemjdoucí a zavolala pomoc. Otec byl toho dne značně neklidný. – Aktivisté z Moravy se dočkali a na historické hranici Čech a Moravy vyrostly cedule označující tuto hranici. Tohohle se určitě ta hrstka moravských separatistů nechytne, ó ne. – Podle prezidenta Macrona už není Turecko ve Středomoří partnerem, s nímž se dá normálně mluvit. Tak, a teď ho dá Erdogan uvěznit za podrývání autority. (JL)

Víkend: Nezdolný útočník Pavel “Řeporyjec” Novotný si nedávno přál smrt Babiše a Zemana. Nyní jede za svým šéfem Fialou a čeká, co si bude přát on. – Dlouho jsem přemýšlel nad tím, jestli jsem neměl koronáče. Světlo do tohoto případu vnesla až hlavní hygienička Jarmila Rážová, která obvinila novináře z šíření této prapodivné nemoci. Je tedy čas na to začít přemýšlet úplně jinak, například o vlastní vině. – Predátor Sneeky z nechvalně proslulého dokumentu v síti konečně stanul před soudem a hrozí mu až 12 let vězení. Dvanáct? Tak to je pohoda! – A teď něco ze světa islámu. Tálibán začal jednat s afghánskou vládou o příměří a požaduje zavedení práva šaría. Nic nečekaného, nakonec to tak dopadne. – Přátelé, kamarádi – podle výroků mnohých politiků to vypadá, že druhá vlna epidémie je tady. A vzhledem k tomu, že se shodli Zaorálek a Kalousek, tak je ta situace už opravdu vážná. Školám dávám týden, maximálně dva. Ostatní, oprašte košíky a vzhůru na houby! (SPH)

  1. Petr Kaminsky | 14.9.2020 v 14:27 | Odpovědět

    1) “když ramenem svého stroje jedenáct sloupů elektrického vedení” – ve vete chybi sloveso. Nebo je to zamer, doplnovacka pro ctenare? 2) Druha vlna? A neni to nahodou porad jeste ta prvni?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*