Nejnovější

Přehled týdne 3. – 9. 2. 2020

Pondělí: Muž v Indii si vzal jako rukojmí 23 dětí, které zamkl ve sklepě. Naštvaní rodiče mu to patřičně vrátili, když mu ukamenovali ženu, která s tím neměla nic společného. Lidová spravedlnost je nádherná věc. – Drží se státní smutek za Jola-pardon, spletl jsem si to, za Jaroslava Kuberu. – Andrej Babiš se poškorpil s dánským velvyslancem Ole Frijs-Mardsenem. Oba důstojní pánové se na Twitteru hádali o to, kde je horší korupce. Stay classy, Czechia. – Podle čínských vědců pochází koronavirus z netopýrů. Nové pokračování Batmana tak nabírá nečekaný směr. (JL)

Úterý: Začínající drogový dealer v britském Leedsu omylem poslal svůj ceník policii. Ta jej okamžitě zatkla, zřejmě pobouřena jeho vyděračskými cenami. – Chlapík z Litvínova si doma tiskl bankovky, za které si kupoval pizzu. Tohle úterý je prostě věnované přihlouplým kriminálníkům. – A když už je řeč o kriminálnících, v Mexiku to bouří kvůli svatbě dvou členů drogového podsvětí. Copak o to, lidé by jim to i přáli, kdyby si na mejdan nezabrali celou katedrálu v Culiacánu. Čím větší kostel, tím šťastnější manželství, to dá rozum. – Ekvádorský prezident Lenín Moreno si zavařil, když prohlásil, že ženy neviní z obtěžování krasavce. I kdyby to byla pravda, jako že není, jeho by to před obtěžováním stejně neuchránilo. (JL)

Středa: Senátoři v USA odhlasovali, že Donald Trump je nevinný jak v prvním, tak i ve druhém článku žaloby na prezidenta Spojených států. Takový výsledek málokoho překvapí, když mají Trumpovi republikáni v senátu nadpoloviční většinu. Demokracie zvítězila. Hurá. – Evropská komise předala českým zastupitelům audit k dotacím pro Agrofert a dokonce přeložený do češtiny. Naše ministerstvo pro místní rozvoj má teď dva měsíce na to, najít způsob, jak by Babiše mohlo zase vykreslit jako univerzální oběť politické kampaně. – Nejdřív 3. světová, potom záhadná čínská chřipka a teď ještě britské poslankyni spadlo jedno ramínko při projevu ve sněmovně. Tolik odhalené kůže? Volejte inkvizici! (VK)

Čtvrtek: Jedna z hlasujících chtěla vrátit zpět svůj hlas pro demokratického kandidáta na amerického prezidenta Peta Buttiegiega, když zjistila, že je homosexuál. Ano, ono to, s kým žijete, má na funkci velký vliv. – Británie dovezla do Polska tuny odpadu, že prý je tam recykluje. Teď je na vlastní náklady musí odvézt zpět. Tady vidíte, že Británie to s těmi odchody nemá jednoduché, ať už se jedná o Evropskou unii, královskou rodinu, nebo tuny odpadu. – A přesně před 69 lety byl zatčen Gustav Husák. Ne že by to bylo nějak důležité. (KN)

Pátek: Bratislava použila staré renesanční praktiky, když přinutila posádku na letadle z Číny, aby počkala v letadle celý den po přistání. Hej, když to funguje, proč to měnit? – Na Antarktidě vědci zaznamenali nejteplejší den v historii, když naměřili 18 stupňů nad nulou. Že globální oteplování neexistuje, protože venku je zima? Mno, už není. – V Číně zemřel lékař, který upozornil na koronavirus. A dokonce zemřel na tu nemoc. Popravdě jsem čekal, že zemře spíš na náhlé zmizení. – Malá dívka v Moskvě se ubránila pedofilovi, kterého zmlátila koloběžkou. Milý pedofil byl navíc policista. Takové už prostě Rusko je. (JL)

Víkend: Donald Trump odvolal z funkce velvyslance, který proti němu svědčil během impeachmentu. Vzhledem k jeho image smířlivého politika, který nedovoluje osobním problémům ovlivňovat jeho funkci, to muselo být pro všechny překvapení. – Voják v Thajsku z neznámých důvodů zabil na základně několik lidí, následně dojel autem do obchodního střediska, kde zastřelil dvacet šest lidí, než ho policie usmrtila. Zdá se, že kromě Plague Inc proniká z počítačových obrazovek i GTA. – Západ Evropy zasáhl orkán přezdívaný Sabina, do Česka se dostane až příští týden. Jako obvykle jsme oproti západu pozadu. – Po Kuberovi, Jolandě, Terry Jonesovi a Luboši Dobrovském zemřel i filozof Erazim Kohák. Už se z toho pomalu stává klišé. (Ogo)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*